Kuvat ovat ystävältäni lainattuja/Pictures are taken by my friend.

Tiedättekö mitä, mina haluan Turkuun! Koin viimekin kesänä pienen pettymyksen tunteen, kun sovittu lomareissu Turkuun peruuntui. Olen ollut Turussa viimeeksi viisi vuotta sitten (viime kesänä tosin kävin mökkeilemässä Kakskerrassa) joten ajattelin, että tänä kesänä sinne on tehtävä edes pieni viikonloppureissu. Olen mielessäni miettinyt, että Turku on paljon kauniimpi, siistimpi ja jollain lailla myös kotoisampi kuin Helsinki. Muutama kaveri on siellä opiskellutkin ja he ovat tykänneet kaupungista ihan älyttömän paljon. Olemme sopineet tyttökaverieni kanssa, että heinäkuussa matkaamme viikonlopuksi Turkuun. Olemme sopineet alustavasti ohjelmasta ja menemme ainakin Hans Välimäen pop up-ravintolaan syömään. Olenkin huomannut FB-sivujeni kautta, että minulla on aika paljonkin  Turkulaisia lukijoita ;). Eli nyt voitte heittää vinkkejä, että minne Turussa kannattaa suunnata. 


There is a one nice city in Finland where I would like to travel during this summer, the city is called Turku. Turku is also European capital of culture in year 2011 and that's also another reason why I would like to go there during this summer. Other reason is that I haven't  never really been there. I have just visited Turku couple of times and the city has caught my eyes. In my mind I feel that Turku is more clean and more cosy than Helsinki. My girlfriends and me decided that we will spend one weekend in Turku on July. Turku is also one of those cities where I could picture myself living :). 


Pictures: We heart it
Toinen tämän kesän reissuista tulee varmasti olemaan miniloma Tukholmassa. Ystäväni on hiljattain muuttanut Tukholmaan ja olen luvannut mennä hänen luokseen Heinäkuussa. Ihan hävettää myöntää, että en ole käynyt Tukholmassa yli kuuteen vuoteen. Kaupunki on varmasti muuttunut näinä kuluneina vuosina, joten onneksi minulla on lähes "paikallinen" opas mukanani. Ajattelin olla Tukholmassa pidennetyn viikonlopun, jotta kerkeäisin olla kauemmin ystäväni kanssa ja nauttia samalla Tukholmasta pidemmän aikaa. Olen lueskellut erilaisia oppaita, että mitä Tukholmassa kannattaa tehdä ja olen löytänyt jo muutaman "måste se"-jutun. Minä ja ystäväni olemme kumpikin kiinnostuneita valokuvauksesta ja Tukholmassa on maailman suurin valokouvataiteen galleria, Fotografiska. Kyseinen museo olisi ainakin minun mieleeni ja luulen, että ystävänikin pitäisi siitä.  Tästä on jo muutama vuosi kun Kiasmassa oli Nan Goldingin valokuvanäyttely, missä hän kuvasi elämäänsä 70-luvun New Yorkissa. Näyttelyään varten hän oli tehnyt myös lyhytelokuvan siitä, että miten HIV levisi hänen ystäväpiirissään. Näyttely oli kertakaikkiaan karmaisevan upea ja tunteisiin vetoava. Toivoisin, että Fotografiska tarjoaisi tällä tulevalla Tukholman matkalla jotain yhtä pysäyttävää. 


Blogini muuttaa näillä näkymin tämän päivän aikana kokonaan Rantapalloon, joten huomenna olen jo uudessa osoitteessa. Blogini sisältö tosin säilyy ihan samanlaisena mitä se on tähän asti ollutkin. Haluaisin tosin kuulla, että mistä te haluaisitte lukea enemmän. Toivoisinkin saavani teiltä hieman palautetta blogini sisältöä kohtaan :)
Another trip that I will do during this summer is my little "getaway" to Stockholm. My friend has recently moved to Sweden and I have promised to her that I will go there to meet her. I'm embarrassed to admit that I haven't been there over six years. Now when my friend lives there I have almost local guide waiting for me. I have bee trying to find some ?must see?-spots from Stockholm and one of those is the biggest photographic gallery in the world, Fotografiska. My dear friend and I are both very interested about photography and therefore I think my friend would enjoy Fotografiska as well. Couple of years back I attended Nan Golding?s photo exhibition here in Helsinki and I have to say that it was truly amazing, albeit the subject of her exhibition was quite rough. She represented her life in New York in the 1970?s when HIV spread over her friends. I hope that Fotografiska will offer something as touching to me as Nan Golding?s exhibition did. 


Tomorrow my blog will be in a new address. It will be under the biggest travel media in Finland. Don't worry, everything remains the same. Or if you would like to read about something else, please let me know.


Kommentit (22)

Sofié

Katri:Minä tiedän, että niitä on viime aikoina ollut vähenemässä määrin... :/Mutta tähän asiaan tulen tekemään parannuksen :)

Katri

Blogin sisältöön liittyen; reseptit/ruoka-aiheiset postauksesi ovat aivan ihastuttavia!

Sofié

Anu:Oh, nyt tykkään Sorrista vielä enemmän!! Mahtavuutta!Joo, muovikassi ei ole yhtään "Sorrimaista". Hah, mikä teksti :)Coco:Hihii! Odotan jo meidän kolmen herkkuhetkiä ja Turussa tallaamista :)

Anu

Sofie: Kyllä, Sorrilla on torilla oma myyntipiste :) Kannattaa myös katsastaa Deli Verden koju torilla. Nämä kaksi ovat todella saman tapaisia. Toiset käyvät Sorrilla ja toiset muualla. Loistavia tuotteita ja iloista palvelua saa kummaltakin. Vielä kun Sorrilaiset tekisivät legendaarisesta muovikassistaan kangasversion ;) Kassissa lukee osuvasti "Sori, kävin jo Sorrilla." Kojut sijaitsevat lähes vierekkäin ja tunnistat molemmat kyllä :)

Sofié

Lumo:Sulla on kyllä mukavia työmatkoja, on Pariisia ja TURKUA :)Jos menet Turkuun tänä kesänä niin ajeleppas Kakskerran kautta, se on aivan ihana paikka. Niin kaunista ja vain 15 minuutin päässä Turun keskustasta :)

Sofié

Anu:Hihi, kiitos! Tulen mieleläni! Rakastan Turun murretta ihan tosi paljon :)Logomosta olen ainakin Cocon blogista lukenut :) Siis onko Sorrilla oma koju?! Olen ostanut heidän salaattejaan Stockmannilta, mutta ihanaa jos heillä on torilla oma paikka! Oh, sinne siis :) Kiitos vinkistä!

Anu

Oi Turku on kyllä ihan huippu, tervetuloa tänne :)Tässä onkin tullut kivoja juttuja ja samoja mullakin oli mielessä eli ainakin torille (Sorrin ja DeliVerden vihanneskojut on must :)Lisäksi Cafe Art, Sisustuksen Koodi, pääkirjasto, Tintå ja Logomo muun muassa.

Lumo

Itsekin olen suunnitellut Turun päivää heinäkuulle. Olemme kuitenkin anoppilassa puolivälissä matkaa Turkuun useampia päivä. Sieltä olisi nopea hurauttaa päiväseltään käymään. Viimeksi olin viime vuonna, mutta työreissulla ulkomaisen yhteistyökumppanin kanssa, joten en voinut jäädä pidempään.

Sofié

Panama:Kiitos paljon kommentistasi! Toivottavasti etena pitää sarvet ylhäällä ja aurinko paistaisi meille kyseisenä viikonloppuna :) Cafe Artista olen kuullutkin :)Ja olen todella pahoillani kun blogger taas temppuilee, niin teksti on mennyt tuon näköiseksi... Äsh!

Sofié

Petra:Suomen kaupungit puhkeavat kyllä kesäisin kukkaan! Odotan innolla jo tulevaa viikonloppua! Kiitos vinkeistä ja linkistä :)Ja sinne Sisustuksen Koodiin kyllä mennään :)))Hehe, no voit blogini kautta vierailla Turussa sitten virtuaalisesti :)Anni:No siinä tapauksessa Turku ei voi olla ihan huono paikka!En tiedä miten Tukholma on jäänyt ihan unholaan, no onneksi se korjaantuu tänä kesänä :)

Sofié

Linda:Joo, kesästä pitää ottaa (yrittää ainakin) kaikki irti :)Roadtrip Suomessa olisi kyllä kiva :) Haluaisin tehdä kunnon Euroopan kierroksen joskus. Tänä kesänä kelpaisi ihan se Suomen sisälläkin tapahtuva roadtrip :)No eikö nyt ole mitään mitä voisi petrata? Olen aika vaativa kun vaadin teiltä koko ajan kehitysehdotuksia :DHehe, kiitos:)))

Panama

Turun kaupunkikuvaan on kulttuurivuoden ansiosta putkahtanut vaikka minkälaisia taideteoksia. Sen lisäksi, että Turku on ihana kesäkaupunki, kaupunkia ja varsinkin Aurajoen vartta koristaa toinen toistaan mielenkiintoisempia, pysyviä tai hetkittäisiä, pieniä tai suuria taideteoksia. Jos aikaa on flaneeraukselle, leppoisa kävely Aurajoen varta pitkin esim Tuomikirkolta vaikka Turun Linnaan saakka on varmasti mukava kokemus! Reitin varrella voi ihastella kaunista arkkitehtuuria, bongailla flux aura -taidetapahtuman taideteoksia ja nauttia hyvää kahvia cafe artissa.

Ansku

Minä olen menettänyt Turkuun yhden parhiasta ystvävistnikin! Ja hei, pakko myöntää: en edes muista milloin olisin tukholmassa käynyt viimeksi. Varmaan samanverran aikaa viime käynnistä kuin sulla :D

Petra Pauliina

Iik Turku!! <3 Ihana Turkuseni on kesällä vielä ihanampi, nyt tuli kauhea ikävä...Minun suosikkijutut kesä-Turussa olivat:* Tintån tai Sergio'sin terassi joen varrella* Jokilaivat* Tori: mansikoita ja muita herkkuja. Tuoretta lähiruokaa ja söpöjä alkuperäisasukaspappoja aamukahveella.* Gelateria Nuvole Hansassa* Piknik Vartiovuorella tai Kupittaanpuistossa* KauppahalliNyt kulttuurikesällä kaupungissa varmasti tapahtuu paljon ja kuulin, että sinne avataan / on jo avattu kivoja uusia ravintoloita.Tästä kioskikahvilasta olen lukenut myös paljon hyvää ja siellä näyttää olevan myös mainioita Polkka Jam-tuotteita myynnissä.Linda: Suomi-roadtripista haaveilen minäkin, on niin monta paikkaa, missä en koskaan ole käynyt! :)Noniin, taas kilometrikommentti... mutta minkäs teet kun aihe on niin mainio! ;)

Linda

Ihania kesäreissuja sulla suunnitelmissa! Haluisin itsekkin tehdä jonkun suomi-roudtripin, mutta ei oo oikeen kavereista lähtijöiksi..Tykkään niin paljon juuri tällaisia juttuja kun nyt kirjoitat, ei siis toivoa paremmasta, hih. ;) onnea uudesta "kodista" rantapallossa!

Uusi Aamu

Tuli mieleen, että Ruissalossa kannattaa myös piipahtaa ja siellä pikkuruisessa rantakahvilassa, jota pitää höpsökkä papparainen.

Johanna

Kannattaa ehdottomasti käydä uudessa Pinellan cocktail- ja samppanjabaarissa! Yksi Suomen vanhimmista ravintoloista on kunnostettu uuteen loistoon, ravintolaan ja sen historiaan voi tutustua täällä:

http://www.pinella.fi/

Itse tuli käytyä eilen ensimmäistä kertaa ja nyt tiedän, missä tänä kesänä tulee vietettyä monta hauskaa iltaa tyttöjen kanssa :)

Sofié

Kiitos vinkistä! Aivan mielettömän kaunis paikka! Kyllä te turkulaiset saatte olla onnellisia, kun teillä on noin kivoja paikkoja! Musta tuntuu, että alan tykästyä Turkuun yhä enemmän ja enemmän :))

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010