Olemme suunnittelemassa pientä viikonloppureissua jonnekin lähelle ja Kööpenhamina ja varsinkin Tukholma ovat tällä hetkellä ainoita varteenotettavia vaihtoehtoja. Kun aikaa lomailuun ei oikeastaan ole, niin mieluummin lennämme jonnekin ihan lähelle, jotta aikaa ei kulu yläilmoissa oleiluun, vaan yhdessä hengailuun.  Tukholman lomamatkaan voi myös yhdistää kavereiden näkemisen, sillä Tukholmassa asustelee aika monta kivaa tyyppiä ;)

Alle olen listannut muutamia matkavinkkejä teille Tukholmaan matkaaville. Lisää suosikkejani löydätte muun muassa Visit Swedenin sivuilta, jonne olen listannut muutamia suosikkejani. Ottaisin muuten erittäin mielelläni teidän suosikkeja listalleni, jotta poikkeaisin perinteiseltä reitiltäni edes hieman ;)

Matkalla ollessani aloittaisin aamun ihanalla aamiasella. Herkkuhetkeen kuuluisi hedelmiä ja smoothieta..

..Ja hotelli Lydmarin mustikkaiset pannukakut. Ne menisin ehdottomasti syömään! Tukholmaan mennessanne suosittelen ehdottomasti Lydmarin aamiaista. Siitä voi nauttia vaikka ei olisi edes hotellin asiakas. Lydmarin aulabaari on myös suosittu after work -paikka, joten siellä voi nauttia drinkit ennen illallista.

Hotellin rauhallisessa miljöössä nauttii aamiasestaan tunnin jos toisenkin. Kivat kirjahyllyt kätkevät syvyyksiinsä mielenkiintoisia kirjoja. Kauniisiin kirjoihin voi uppouta samalla kun siemailee aamukahviaan.

Aamiaisen jälkeen suuntaisin Södermalmille ja SoFo:n alueelle. Veisin poikaystäväni ehdottomasti Södermanngatanilla sijaitsevaan Grandpaan. Astiakeräilijänä suuntaisin Åsögatanille ja keramiikkapaja Keramirkernaan. Haaveilen tällä hetkellä kauniista vintagekorviksista ja sen takia menisin Nordlings Antik -liikkeeseen, joka sijaitsee kätevästi Skånegatanilla.

SoFon:n koluamisen jälkeen menisin tietenkin kahville ja pullalle, enkä ihan mihin tahansa pullalle, vaan kunnon ruotsalaiselle kardemummakierteelle. Jos viihdyt SoFo:ssa, niin käy kokeilemassa Café Stringin kahveja. Olen muuten selvittänyt tämän kierteen salaisuuden, ja tulen jakamaan sen ihan pian teidän kanssanne. Voin luvata, että täydellinen pullaresepti on nyt löytynyt ;).

suuntanani olisi ainakin Sibyllegatan, Nybrogatan, Strandvägen.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010