Pictures:Glorian Koti / Gloria's Home Magazine

Ennen Vaasaan muuttoani asuin muutaman vuoden Etu-Töölössä Temppeliaukion kirkon läheisyydessä. Pidin alueesta ihan hirmuisen paljon, sillä lähellä oli vehreitä puistikoita ja kivoja ulkoilualueita. En pidä julkisilla kulkemisesta, joten entinen asuinpaikkani oli minulle kätevässä paikassa, sillä pystyin kävelemään ihan joka paikkaan.

Kolme viimeistä kesää olemme asuneet Taka-Töölössä Mannerheimintien läheisyydessä. Aluksi minua hirvitti ajatus Taka-Töölössä asumisesta, sillä Mannerheimintien läheisyys ei aluksi tuntunut yhtään mielekkäältä. Nyt kolmen kesän jälkeen olen alkanut pitämään Taka-Töölöstä. Lempikahvilaani Regattaan kävelee muutamassa minuutissa, Töölönlahti on ihan vieressä ja kaveritkin asuvat lähettyvillä.

Ajatus tämän postauksen kirjoittamiseen sain uusimmasta Glorian Koti-lehdestä. Katselin kuvia kauniista kodista ja tutun näköisestä naisesta. Ensimmäinen ajatus "aaa, tuohan on sisustuskauppa Nidon myyjä/omistaja". Toinen ajatus "oooh, hänen kodin näköalaa olen ulkoapäin ihaillut". Tai oikeastaan olen mielessäni miettinyt, että heidän ikkunoistaan näkee varmasti Suomenlinnaan asti. Artikkelin mukaan heidän ikkunoistaan todella näkee Suomenlinnaan.

Kaunis nainen, eikä se kotikaan yhtään hullummalta näytä. Keittiön takaseinä on maalattu liitutalumaalilla ja seinään on kirjoitettu oliivi focaccian resepti. Modernia kotia on rouhennettu vanhoilla huonekaluilla. Kuvan kaunis nainen on sittemmin luopunut Nidosta ja nyt hän nikkaroikin huonekaluja omassa puusepänverstaassa kodin alakerrassa.  Kuulostaa aika kivalta jutulta, oma puusepänverstas keskellä kaupunkia nimittäin.

Kun suuntaa katseensa yläilmoihin voi rakennuksista löytää kauniita ja pieniä yksityiskohtia. Heidänkään talonsa ei ulkoapäin näytä järin erikoiselta, mutta kun olen kävellyt talon ohi suuret ikkunat ja avautuva näköala ovat vanginneet minut. Ehkä Taka-Töölössä on sittenkin ihan kivoja koteja Mannerheimintien hulinasta huolimatta.

__________________________________

Every summer I move away from the town where I study. Last 4 summers I have been living in our lovely capital, Helsinki. I used to live in quite center and I liked my old neighborhood a lot because it was surrounded with green parks. These past 3 years we have been living still at the quite center, but first I didn't like our new area at all. One of the main streets of Helsinki is very near so there's always traffic and noise.

After 3 summers in this area I have begin to like my new neighborhood. My favorite outdoor café is only few minutes away, I have found nice spots from here as well, and maybe the best thing is that some of my friends live close by.

The idea of the post is that when I have been walking around Taka-Töölö (my neighborhood) I've found one house with a really nice view. It's an apartment house which looks like a normal house from the outside, but they have a real panorama view over Helsinki. I found these pictures from Gloria's Home Magazine and I think their home looks pretty nice also from the inside.

Kommentit (12)

Sofié

Mari:

Niin, rosoisuudesta tykkään minäkin! Oma kotini on tällä hetkellä pienessä käymistilassa, kun olisi hirmuinen sisustusvimma, mutta sitten toisaalta en viitsisi kauheasti sisutella, kun tiedän muuton Helsinkiin olevan edessä ensi keväänä.

Tykkään asunnoista, joissa on sekoitettu uutta ja vanhaa ja elämisen jäljet ovat näkyvillä. Olen "vähän" boheemi luonteeltani, niin boheemi koti sopii minulle. Nautin simppeleistä sisustuksista, mutta oma kotini saa olla hivenen rosoinen :)

Satu

Ihastuttavan näköinen koti. Pidän myös vanhoista tavaroista ja boheemista tyylistä ja lisäksi tuon asunnon vaaleus on ihana. Töölössä on hienoja paikkoja :)

Sofié

Eikö olekin! Harmittaa, että Glorian sivuilta ei saa kuvia kopioituja, sillä nuo kuvat olen ottanut lehden sivuilta. Jos haluat ihailla kotia tarkemminkin ja nähdä ikkunasta aukeavan maiseman, niin kannattaa hankkia uusin Gloria.

Niin on, Töölö on kiva! Huomasin juuri aamulenkillä ollessani,että Töölöstä löytyy myös leipäkauppa nimeltä Crustum :) Kiva, kun tänne on avattu uusia pieniä kauppoja :)

Eirene

Viehättäviä, inspiroivia kuvia! Kyllä Töölö on ihana - ja Taka-Töölö erityisesti kun olen sieltä kotoisin. ;) Vanhat pienkerrostalot ovat erityisen kodikkaita, siellä vähän kauempana Mannerheimintiestä. Asutaan nykyään etelämpänä, mutta silti kaipaan Töölöön takaisin...

tuore töölöläinen

Olenkin usein mennyt regattan ohi, mutten ole kertaakaan käynyt sisällä asti. Ensi kerralla on mentävä :)! Kerro toki lisää taka-töölö vinkkejä jos tulee mieleen. Tuonne Crustumiinkin olen miettinyt meneväni joku päivä.

Sofié

Hei!

Niin on! Parhaiten ne eivät vain tule esiin tällä tavalla, sillä jouduin ottamaan valokuvat lehdestä.

Aa, taidankin tietää mistä kerrostaloista puhut! Ne ovat todella viehättäviä ja kivalla paikalla :) Olen miettinyt, että missä sitä Vaasan jälkeisen elämän jälkeen asuisi ja Töölö on kyllä yksi erittäin varteenotettava vaihtoehto :)

Sofié

Mene ihmeessä sinne! Kesäisin ja talvisin siellä pihalla voi paistaa vaikka makkaraa :) Regatassa voi elää pientä maalaiselämää Helsingin keskustassa.

Töölön vinkit:

1. Joogaa Sonera stadionilla Studio Yinissä
2. Aamiaista Tin Tin Tangossa Töölöntorin kulmalla
3. Anton & Anton Museokadulla
4. Pähkinänsärkijä Töölöntorinkatu 4, kiva suklaa- ja kahvikauppa

Tässä nyt ainakin muutama vinkki :)

Absolutely white

Töölö on kyllä kiva paikka asua. Itse asun ehkä keski-töölössä...etu- ja taka-Töölön välimaastossa siis. Yksi ehdoton Töölön paras paikka on Tokyo55 sushiravintola, josta saa mielestäni Helsingin parhaat sushit!

Sofié

Niin on! Hassua kun en yhtään tiedä, että miltä näytät niin olen voinut olla tietämättäni samaan aikaan syömässä sushia sinun kanssasi :)
Mun suosikkipaikka on ehdottomasti tunnelman takia kauppahallin NoriSushi (http://www.rantapallo.fi/avecsofie/2011/02/22/norisushi/).
Siellä on töissä sellainen vaalea neitokainen, jonka palvelusta voisi kyllä kaikki asiakaspalvelijat ottaa oppia! Ihan huippu tyyppi! Sushit on myös erinomaisia, maultaan samanlaisia kuin Raku Yan ja Sushibarin. Suosikkini on Norisushin Shake Yakit ja Sushibarin oma erikoisuus, jalomaki :)

Salla

Tuossa muutama kuukaisi sitten löydettyäni blogisi mietin, että jotenkin tutulta näyttää, mutta ei voi olla mahdollista.. noh vastaus tuli tästä postauksesta, että varmasti olet aiemmin jäänyt mieleen vaasan kaduilta. :) Blogisi on noussut yhdeksi suosikikseni ja sitä on ihana selailla taaksepäin ja lukea vanhempiakin juttuja kera kauniiden kuvien.

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010