Käväisin keskiviikkona kahdesti elokuvissa. Ensimmäisen elokuvan, Norwegian Woodin, kävin katsomassa ystäväni kanssa. Elokuvassa piti sisällään hentoja kuiskauksia, sateen ropinaa, helliä kosketuksia, pitkiä katseita, hiljaisia hetkiä ja surua. Elokuva oli visuaalisesti todella kaunis, japanilaista minimaalisuutta parhaimmillaan. Lempikohtaukseni oli kun Tori ja Midori  keskustelevat ja samalla kävelevät huonetta ympäri. Ulkona on sameaa ja vettä sataa, ah! Myös Lilyn toimitus kävi katsastamassa kyseisen elokuvan ja arvostelun voitte käydä lukemassa täältä. Lilyn sivuilta löydätte myös elokuvan trailerin.

Vielä samana päivänä tepastelin poikaystäväni kanssa Kino Engeliin katsomaan ranskalaisen elokuvan, Des Hommes et des dieux (Jumalista ja Ihmisistä).  Jumalista ja Ihmisistä- elokuva on voittanut viime vuonna Cannesin toiseksi arvostetuimman palkinnon, Grand Prixin. Elokuva oli viime vuonna myös Ranskan Oscar-ehdokas. Elokuva oli poikaystävän mielestä paikoittan hidastempoinen, mutta sehän se juju juuri onkin. Viimeiset minuutit saivat minut ihan kylmille väreille ja kun lähdin ulos, minulla oli kylmä helteestä huolimatta. Jumalista ja ihmisistä  perustuu valitettavasti tositapahtumiin ja sen takia viimeiset minuutit olivatkin niin sykähdyttäviä. Voitte käydä lukemassa elokuvasta täältä.

Elokuvien välissä kävin vielä Tennispalatsissa katsomassa Hannes Heikuran valokuvanäyttelyn. Eli aikamoinen kulttuuripäivä! Ennen kävin elokuvissa vähintään kerran kuukaudessa, mutta Vaasan teatteriin ei ikinä tule mitään minua kiinnostavaa. Sen takia otankin ilon irti kesäisin ja käyn katsomassa ison kansan elokuvia ollessani Helsingissä.

Kun lähdimme Engelistä tajusin siinä samalla, että minullahan on oma katu! Siinä sitten hypähtelin omalla kadullani uusilla kengilläni, jotka kotiutin Turun Kenkäfriikistä. Kengät ovat city-naisen lenkkarit, tai siltä minusta ainakin tuntuu.

Kommentit (4)

?

Miksi laitat nimesi/nimimerkkisi perään accentin? Se näyttää ihan hassulta ja tarkoittaisi, että nimi lausutaan "Sofiee". Oikeastihan Sofie lausutaan "Sofii" (ranskaksi ja ruotsiksi).

Sofié

Hei!
Halusin yksilöidä nimeni muiden samantyyppisten nimien joukossa :) En ole Sofie tai Sophie vaan Sofié.

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010