Tässä vähän maistiaisia meidän viime sunnuntailta. Rakastan maa-artisokkaa yli kaiken ja tein meille/minulle maa-artiskokkakeittoa illalliseksi. Maa-artisokka on todella pehmoisen makuista, joten lämmin keitto sopi ihanasti viileän sunnuntai-illan lämmikkeeksi. Keiton vieressä näkyykin pieniä bruschettoja ja niihin saatte reseptin vähän myöhemmin. Nuo kyseiset bruschettat käyvät erittäin hyvin pikkujoulutarjottaviksi, niin kannattaa raapustaa reseptit ylös. Suosittelisin myös katsomaan reseptini suolaisiin herkkuihin. Varsinkin tekemäni tapenade sopisi bruscheottoihin aivan mielettömän hyvin.

Maa-artisokkakeitto:

500 g maa-artisokkaa

3 dl kasvislientä

2 dl ruokakermaa

ripaus mustapippuria

hivenen suolaa

öljyä

valkosipulinkynsi

Keitä kasvisliemi valmiiksi. Kuori ja pilko artisokat ja lisää ne kiehuvaan kasvisliemeen. Lisää kerma kun artisokat ovat pehmenneet. Lisää suolaa ja pippuria oman maun mukaan. Murskaa valkosipulin kynsi ja sekoita murska tilkkaan öljyä. Kaada valkosipuliöljy keiton koristeeksi ja asette vielä muutama bailikan lehti keiton päälle.

Minulle saa myös ehdottaa reseptitoivomuksia. Olisin enemmän kuin kiitollinen jos te laittaisitte minulle muutaman toivomuksen. Haluatteko makeita leivonnaisia vai suokaisia pikkuherkkuja?

__________________________

Here is a little sneak peek to our Sunday night dinner. I just love Jerusalem artichokes because of their softness. This Jerusalem artichoke soup warmed me up in could Sunday evening. Next to the soup you can see some little bruschettas, and for those you will get my recipes soon.

Jerusalem artichoke soup:

500 g of Jerusalem artichoke

3 dl vegetable broth 

2 dl  cream

pinch of  black pepper

a little bit of salt

oil

1 garlic clove

Boil the vegetable broth ready. Peel and chop the artichokes and add them to the boiling vegetable broth. Add the cream when the artichokes are softened. Add salt and pepper. Crush the garlic clove and mix with it with oil. Pour over the garlic oil and garnish the soup with a few basil leaves.


Kommentit (10)

Lare

Hienoja ja kauniita postauksia taas! Blogisi on kyllä aamujeni piristys! Paljon terveisiä Vaasaan!

Elle-Marie

Tosi herkullisen näköistä keittoa! Täydellistä juuri tälläiseen kylmään vuodenaikaan! :)

Saana

Ihanan näköstä keittoa, pitää heti kokeilla jos vaan löydän maa-artisokkaa kaupasta täältä Pohjois-Norjasta :) Yks reseptivinkki olis jotain uusia sushi -ideoita. Jotenkin tulee tehtyä aina samanlainen setti. Muuten musta sulla on ollut tosi monipuolisesti sekä suolaista etta makeaa, että jatka samaan malliin vaan :) Itse tykkään enempi suolaisista herkuista, etenkin alkuruuat on yleensä mun lemppareita.

Sofié

Toivottavasti löydät! Jos löysin Vaasasta, niin löydät varmasti sitä Norjastakin :)

No sushien kanssa on sellainen ongelma, että täältä Vaasasta ei saa kunnon riisiä. Täällä ei myydä kuin jotain Blue Dragonin puuroversiota ja se on kammottavaa :/ Menen pian käymään Helsingissä niin voisin käväistä siellä Annankadun Tokyokanissa :)

Tein viime kesänä makeja joiden sisällä oli naudan sisäfilettä ja parsaa, sekä hivenen philadelphiaa johon olin murskannut hieman chiliä. Se oli hyvää se :)

Katri

Saanan kanssa täysin samaa mieltä, jatka samaan tyyliin vain. Kiitos keittoreseptistä, ja jälleen kaunis, kaunis ruokaphoto!

Sofié

Hei :)

Kiitos paljon! Ihana juttu jos se piristää sunua näissä pimeissä aamuissa :)

Sofié

Heippa!
Yritän nyt kovasti petrata näissä ruokapostauksissa, sillä niitä on toivottu niin paljon :)

Tykkään tästä ruokapohotosta itsekin :)

tii

kiitos keittoreseptistä. hienoa herkkua oli. bruchettoja tuunasimme jääkääpin sisällön mukaan. t vaasalaistäti

ps myös terveysleipäsi hyväksi havaittu :)

Sofié

Oi mahtavaa :)

Kiitos paljon kun kommentoit! On kiva saada teiltä palautetta, että mitä olette resepteistäni tykäännet <3

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010