Jos pystyisin niin söisin pastaa varmasti joka päivä. Pasta on parasta! En edes muista milloin olisin viimeeksi syönyt mitään pastaruokia. Elokuussa? Noh, viime lauantaina tein hirmuisessa kiireessä meille lempiruokaani. Erilaiset sienet  ja kesäkurpitsa ovat myös suurinta herkkuani, joten yhdistin kaikki suosikkini samalla kertaa.


Tarvitset:

Öljyä, 3 valkosipulinkynttä, 1 pieni kesäkurpitsa (300-400 g), 200g siitakesieniä, 2 dl ruokakermaa, 1 dl raastettua parmesaania, pastaa, suolaa ja pippuria.

Murskaa ja freesaa valkosipulinkynnet. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi siivuiksi ja lisää se valkosipuliöljyn sekaan. Paista kesäkurpitsaa niin kauan kunnes se on pehmennyt (n. 5 minuuttia). Lisää puhdistetut ja pilkotut sienet. Kun sienet ovat paistuneet, lisää kerma, parmesaniraaste ja mausteet.  Sekoita kastike suolavedessä keitetyn pastan kanssa. Valmis!

Poikaystävän suurinta herkkua on pekoni. Pekonin kanssa ei voi kuulemma pilata mitään ruokaa. Joten hän paistoi itselleen muutaman siivun silputtua pekonia ja lisäsi ne omaan pastaansa.

________________________

You?ll need:

Oil, 3 cloves of garlic, 1 small zucchini (300-400 g), 200g of shiitake mushrooms, 2 dl cream, 1 dl grated Parmesan cheese, pasta, salt, and pepper.

Fry crushed garlic cloves. Cut the zucchini into small slices and add it to the pan with garlic. Fry the zucchini until it is softened (about 5 minutes). Add chopped mushrooms. When the mushrooms are ready, add the cream, grated Parmesan and spices. Mix the sauce with cooked pasta. Ready!

Kommentit (8)

Reetta

Näyttää niin herkulliselta! Itse en ole syönyt pastaa aikoihin koska olen vähähiilihydraattisella ruokavaliolla. Aion kyllä repsahtaa joku kerta, on se pasta vaan niin hyvää! :)

IdaSofia

Tällaset ruokapostaukset on aika hyviä. Luennon jälkeen luin postauksesi ja sitten kaupan kautta kotiin. Tosi nopee tehdä ja tuli ihan tosi herkullista. :)

Tarja

Ah, ihana pastaohje! Kuulostaa hyvin pitkälti samalta kuin kerran Gardalla syömäni maailman paras pasta, jonka vertaista en ole sen jälkeen saanut mistään, edes Italiasta. Pasta oli samanlaista kuin tekemäsi, mutta sienten tilalla oli kuorittuja katkarapuja ja valkosipulia ei välttämättä ollut ollenkaan tai hyvin vähän. Vieläkin muistelen sitä pastaa ja kesäisellä Italian reissulla (kävimme siskon kanssa viikon Riminillä rentoutumassa) yritin taas kerran bongata vastaavaa, mutta eipä löytynytnt... Enkä ole kotonakaan onnistunut virittelemään tuota makukokonaisuutta oikeanlaiseksi. Jotakin tulee aina liikaa tai liian vähän... Joka tapauksessa täytyy kokeilla tuota sinunkin ohjettasi - pastat uppoavat lapsillekin :-)

Sara

Näyttää hyvältä! Söin itse tänään ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa pastaa, peston kanssa ja kyllä maistuikin hyvältä (huomaamattani olin karpannut jo kauan hahah) pitkästä aikaa.

Sofié

Voi teitä karppaajia :)
Jäätte kyllä niin monesta hyvästä paitsi. Mutta eikö joskus ole hyvä antaa kropalle pieniä shokkeja? :)

Sofié

Oi mahtavaa!
Ihana kuulla, että reagoit näin noepasti. Hyvä juttu jos pasta maistui!

Sofié

Heippa!

Mä en missään nimessä karppaa, mutta kotoma me ei syödä leipää juuri ollenkaan. Pasta, peruna ja riisi korvataan yleensä salaatilla tai muilla vihanneksilla. Joten viime viikkoinen pasta oli harvinaista herkkua :))

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010