Recipe:
4 dl flour, 2 dl sugar, 1 1/2 teaspoon of baking powder, 1/4 teaspoon salt, around 2 dl pistachios (if you prefer salted ones, they give nice side taste to the cookies), 100g dark chocolate, 3 eggs, 50 g unsalted room temperature  butter, 1 teaspoon vanilla sugar, 0,5 dl unsweetened cocoa powder. 
Heat oven to 170 celcius. Whisk flour, cocoa, baking soda and salt. In the other bowl whisk butter and sugar, add eggs. When the mixture is fluffy and totally mixed add the the mixture to flour mixture. The dough should be very stiff. In the end add  chocolate what is cut in to pieces and pistachios. 
Make a log out from the dough and apply a little bit of egg on the surface. Put it to owen for a 25 minutes  and bake until slightly firm. Let it cool down totally. Cut the log in to pieces  and bake again (around 6 minutes), until it gets crispy but still slightly soft from the center. 
expressly biscotti means "baked twice" :)

Resepti:
4 dl vehnäjauhoja, 2 dl sokeria, 1 1/2 leivinjauhetta, 1/4 tl suolaa, n. 2 dl pistaasipähkinöitä (suolatut tuovat kivan makuyhdistelmän suklaan kanssa), 100 g tummaa suklaata, 3 kananmunaa, 50 g huoneenlämpöistä voita, 1 tl vaniliinisokeria, 0,5 dl kaakaojauhetta (Van Houten)
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään; jauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Vatkaa voi ja sokeri toisessa kulhossa.Lisää kananmunat kun voi ja sokeriseos on kunnolla sekoittunut. Yhdistä seos jauhojen kanssa. Taikinan tulee olla todella tiivistä ja jäykkää. Lisää lopuksi pistaasipähkinät ja paloiteltu suklaa.
Muotoile taikinasta tanko leivinpaperille. Halutessa voit myös voidella tangon pinnan kananmunalla. Laita tanko uuniin n. 25 minuutiksi, ota pois vasta kunnes taikina on paistunut kiinteäksi.  Anna keksimassan  kylmetä ja kiinteytyä kunnolla. Leikkaa tanko pieniksi paloiksi ja paista taas (n.6 minuuttia) kunnes keksit ovat kovia ja rapeita, mutta keskeltä hivenen pehmeitä.
Sananmukaisesti biscotti tarkoittaa kahdesti paistettua :)

Kommentit (4)

Sofié

Joo kannattaa ihmeessä kokeilla. Keksit maistuu vähän vanhemmallekin juhlaväelle, koska biscotit ei ole niin kamalan makeita.Joulun kunniaksi pistaasit voi vaihtaa vaikka manteleihin ja rusinoihin. Ripaus sahramia kruunaisi jouluiset biscotit :)

Kaitaliina

Oih, nam! Tuo vaikuttaisi todella lupaavalta jouluiseen jälkiruokapöytään! Kaipaan jouluun suklaata ja tuo pähkinä toisi mukavan maun siihen.

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010