En ole viime aikoina tehnyt juurikaan ruokapostauksia. Syy löytyy oikeastaan siitä, että en malta olla hetkeäkään sisällä. Iltaisin on kiva hengailla puistoissa, käydä soutelemassa Töölönlahdella tai kanotoimassa Helsingin edustalla. Talvella sitä kerkeää olla sisällä ihan tarpeeksi, joten nautitaan nyt näistä ilmoista :)

Tässä on teille kumminkin pieni kokoelma kesäisistä suolapaloista. Näiden ruokien tekeminen ei vie paljoa aikaa, joten kesäisiä iltoja ei valu hukkaan vaikka siellä keittiössä hetken olisikin. Nämä herkut voi  pakata myös eväskoriin mukaan ja nauttia iltapalan halutessaan vaikka puistossa.


Kanttarelliruukut:

Voita, 2 sipulia, 1 punasipuli, kevätsipulia, 5 keitettyä perunaa, kanttarelleja, fetajuustoa, mustapippuria ja suolaa.

Keitä perunat, mutta jätä ne aavistuksen verran jähmeiksi. Paloittele sipulit ja kuullota sipulipalat voissa. Lisää keitetyt ja paloitellut perunat. Paista perunat pehmeiksi. Lisää kanttarellit, mustapippuri, suola ja punasipuli. Anna kanttarellien paistua muutaman minuutin ajan ennen kuin lisäät fetajuuston ja kevätsipulin. Suolaa ei välttämättä tarvitse edes lisätä, sillä fetajuusto on yksistäänkin aika suolaista.


Insalata Caprese:

Kirsikkatomaatteja, minimozzarellaa, basilikan lehtiä, mustapippuria ja oliiviöljyä.

Pujottele mozzarellat, tomaatit ja basilikanlehdet vuorotellen grillitikkuun. Lisää hivenen oliiviöljyä ja ripaus suolaa ja pippuria vartaiden päälle.


Provencen kasvikset:

Kesäkurpitsaa, munakoisoa, sipulia, paprikaa, valkosipulia, oliiviöljyä, mustapippuria ja vuohenjuustoa.

Kuumenna öljy kattilassa murskatun valkosipulin kanssa. Öljy on silloin tarpeeksi kuumaa, kun laitat puuhaarukan tai -lastan öljyyn ja lastan ympärille alkaa muodostua kuplia. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa, lisää kasvikset. Paista kasviksia niin kauan kunnes ne pehmenevät. Kun kasvikset ovat pehmenneet laita ne pieneen paistovuokaan. Leikkaa vuohenjuustosta paloja ja laita juustopalat kasvisten päälle. Paista 100 asteessa noin 20 minuuttia.


Tapenade:

100 g kalamata oliiveja (n. 35 kpl ja kivettöminä n. 2 dl), 2 tl kapriksia, nippu tuoretta basilikaa, 4 rkl oliiviöljyä, 2 tl sitruunamehua ja mustapippuria.

Poista oliiveista kivet. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Tarjoile tapenade vaalean leivän kanssa.

Kommentit (4)

Minna

Voi nam mitä herkkuja, vähänkö tässä nyt tuli nälkä :)
Etenkin nuo kanttarelliruukut, omnom!

Sofié

Hih, mun kanttarelliruukut on vuosien varella sijoittuneet monen syöjän suosikki kesäherkuksi :)

Katri

Kiitos tosi paljon tuosta Tapenaden reseptistä! Olen aina pitänyt tosi paljon tapenadesta, mutta en ole koskaan jostain syystä keksinyt tehdä sitä itse. Kokeilin reseptiä samantien kun näin sen blogissasi ja tuli niiin hyvää! :) Oletko kokeillut tehdä tapenadea vihreistä oliiveista? Itse ajattelin kokeilla niitä seuraavalla kerralla, tulee varmaan hyvää niinkin :)

Sofié

No kuule ole hyvä vain :) Ihanaa, että tykkäsit. Tällaisista kommenteista tulee hyvä mieli, kiitos sinulle :)
Olen kalamata oliivien ystävä, mutta miksei vihreä tapenadekin toimisi :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010