Lupasin jo aiemmin, että julkaisen maa-artisokkakeiton kaverit myöhemmin tällä viikolla. Tässä ne nyt tulevat. Bruschettat ovat maukkautensa lisäksi todella kauniita, joten niillä voi koristella kauniisti kattauksen kuin kattauksen.  Tein kolmenlaisia bruschettoja ja varsinkin parmankinkkubruschetta on mahtava pikkujoulutarjottava.

Tarvitset:

Parmankinkkubruschetta:

Patonkia, öljyä, valkosipulia, parmankinkkua, viikunoita ja vuohenjuustoa.

Leikkaa patonki palasiksi. Murskaa valkosipuli ja lisää se kuumaan oliiviöljyyn. Paahda leipäpaloja öljyssä kunnes ne ovat kullan keltaisia.  Lado parmankinkku, vuohenjuustopalaset sekä ohuet viikunasiivut leipäpalan päälle.

Munakoisobruschetta:

Patonkia, öljyä, valkosipulia, munakoisoa, basilikaa ja vuohenjuustolevitettä.

Leikkaa patonki palasiksi. Murskaa valkosipuli ja lisää se kuumaan oliiviöljyyn. Paahda leipäpaloja öljyssä kunnes ne ovat kullan keltaisia.  Leikkaa munakoisosta ohuita siivuja ja paista niitä pannussa kunnes siivut alkavat tummua. Voitele patonkipalat vuoejuustolevitteellä.  Leikkaa munakoisosiivuista pieniä siivuja ja asettele ne kauniisti patongin päälle. Laita lopuksi vielä pieni basilikan lehti koristeeksi.

Capresebruschetta:

Patonkia, öljyä, valkosipulia, basilikaa, tomaattia, mozzarellaa, pippuria

Leikkaa patonki palasiksi. Murskaa valkosipuli ja lisää se kuumaan oliiviöljyyn. Paahda leipäpaloja öljyssä kunnes ne ovat kullan keltaisia. Leikkaa tomaatit ja basilika pieniksi palioiksi. Asettele mozzarellaviipale leipäpalan päälle ja nostele tomaattiseosta mozzarellan päälle. Lisää vielä ripaus suolaa ja pippuria

______________________________________

Parma ham bruschetta:

French bread, olive oil, garlic, Parma ham, figs and goat cheese.

Cut the baguette into pieces. Crush the garlic and add it to the hot olive oil. Toast the bread pieces in olive oil until they are golden yellow. Lay the Parma ham and goat cheese on thin pieces of bread . Finally, add a thin slice of fig on top of the goat cheese.

Eggplant bruschetta:

French bread, oil, garlic, eggplant, basil and goat cheese spread.

Cut the baguette into pieces. Crush the garlic and add it to the hot olive oil. Toast the bread pieces in oil until they are golden yellow. Cut the eggplant into thin slices and fry them in a pot until the slices begin to darken. Lubricate the bread slices with goat cheese spread. Cut the eggplant slice of small slices and arrange them nicely on top of baguette. Put a small basil leave on top to garnish.

Caprese bruschetta:

French bread, oil, garlic, basil, tomato, mozzarella, pepper

Cut the baguette into pieces. Crush the garlic and add it to the hot olive oil. Toast the bread pieces in oil until they are golden yellow. Cut the tomatoes and the basil into small pieces. Add mozzarella slices on top of the bread and add tomato/basil mixture on top. Finally, add pinch of salt and pepper.

Kommentit (5)

Sofié

Kiitos kun tähdensit kysymykselläsi, sillä käytin ihan sitä kapassa myytävää levitettä :)

ande

Olen kerran ostanut jonkinnäköistä sinihomelevitettä ja se oli niin kamalan makuista etten ole sen jälkeen enää uskaltanut ostaa kaupan valmiita levitteitä. Ilmeisesti ihan turhaan!

Sofié

Siis se on sellaisen kuution mallinen purkki. En nyt muista sen nimeä ja se loppui juuri kun tein noita leipiä. Valkoinen purnukka, punaisella ja viehreällä tekstejä.. Juustohyllyltä sen löytää :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010