Olen ollut hivenen kipeänä, niin olen joutunut viettämään illatkin sisätiloissa. Olen niin kova touhuamaan, että en pysy paikoillani vaikka minulla olisi 40 astetta kuumetta. Olen nyt keksinyt itselleni kaikenlaista viihdykettä, että pysyisin neljän seinän sisällä. Eilen illalla päätin kokeilla Philipsiltä lainaan saatuja koneita oikein urakalla. Leipäkone oli vielä päällä puoliltaöin ja tein myös sorbetin valmiiksi juuri ennen nukkumaan menoa. Naapurit saattoivat vähän häiriintyä kun mehulingot lauloivat ja leipäkoneet murisivat.

Sorbetin teon pohjana käytin tätä ohjetta. Ohje toimi hyvin ja olenkin yrittänyt karkottaa kurkussani majailevaa kaktusta sorbetilla näin aamutuimaan. Lisäsin raparperien sekaan muutaman mansikan, jotta sorbetti saisi punertavan värin.

Tarvitset:

250 g raparperiä (noin kolme vartta)

1 dl mansikoita

tilkka vadelmamehua

1 dl sokeria

1, 5 dl vettä

1 dl kuivaa valkoviiniä

2 valkuaista

Kuori ja pilko raparperit. Mittaa tilkka vadelmamehua kattilaan ja lisää raparperin palaset. Keitä raparperejä niin kauan kunnes ne ovat täysin pehmenneet. Lisää mansikat vasta ihan lopussa. Kaada seos tehosekoittimeen ja sekoita seosta niin kauan kunnes seos on ihan tasaista.

Kiehauta vesi, viini ja sokeri kattilassa. Anna liemen jäähtyä. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Parhaimman tuloksen saat kun erottelet valkuaiset edellisenä päivänä ja annat niiden levähtää huoneenlämmössä yön yli. Itse en näin kumminkaan tällä kerralla tehnyt, mutta se ei  ainakaan merkittävästi  vaikuttanut sorbetin koostumukseen.

Kun liemi on jäähtynyt, lisää raparperiseos. Lisää valkuaisvaahto varovasti raparperiseoksen sekaan. Pakasta sorbetti muovisessa astiassa ja käy sekoittamassa seosta muutaman kerran muutaman tunnin välein. Sorbetti on valmista seuraavana päivänä.

______________________

 

You need:

250 g rhubarb (about three pieces)

1 dl strawberries

a splash of raspberry juice

1 dl sugar

1, 5 dl water

1 dl dry white wine

2 egg whites

Peel and chop the rhubarb. Measure the splash of raspberry juice in a saucepan and add the rhubarb pieces. Cook the rhubarb pieces until they are completely softened. Add strawberries until just at the end. Pour mixture into a blender and blend until the mixture is smooth.

Boil the water, wine and sugar in a saucepan. Let it cool completely. Whisk the egg whites until stiff. The best results you get when you separate whites from the yolk at the previous day, and let them rest at room temperature overnight. I didn't do so at this time but it didn't  affect to the consistency of the sorbet.

When the broth has cooled, add rhubarb sauce.  Add whisked egg whites gently into rhubarb mixture. Freeze sorbet in a plastic container and  mix it  a few times in every hour. Sorbet is ready in the next day.Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010