Ensi sunnuntaina pienet ravintolat valtaavat taas Suomen. Ideahan on, että jokainen voi perustaa pienen ravintolan omaan kotiinsa, sisäpihallensa tai vaikka puistoon. Viimeeksi Ravintolapäivänä olin Barcelonassa ja minua ehkä hieman harmitti etten päässyt sitä kokemaan. Sunnuntaina minulla on taas aamuksi menoa, mutta toivon että edes illaksi pystyn karkaamaan ja kiertämään eri ravintoloita. Ensimmäiseksi suuntaan kaverieni ravintolaan Kruununhakaan, mutta haluaisin käydä maistelemassa muidenkin ravintoloiden antimia. Olisiko teillä suosituksia?

Turussa on kuulema liikkuva sushikoju, Punahilkka ja iso paha sushi.  Sushikoju liikkuu Kirkkosillalta Teatterisillalle, mutta tuo tilaukset myös kotiovelle. Heidän sushinsa ovat vegejä, joten Cocollakin olisi mahdollisuus mamasusheihin.

Yhdeksi mielenkiintoisimmaksi ravintolaksi löysin L?Orto del Pipistrello- Cultural Foodin. Ravintolassa hääri kolme kokkia; espanjalainen Oscar, argentiinalainen Juan ja italialainen Giacomo. Jokainen näistä kokeista loihtii omien maidensa herkkuja keskellä Helsinkiä.

Lisää ravintoloita voitte katsoa Ravintolapäivän Facebook-sivulta. Facebookkiin on kerätty kaikkien kaupunkien tarjonta. Listan voit kurkata tästä. Myös Google Mapsissa on nähtävillä kartta, jonne on kerätty kaikki ravintolat.

Minulla alkaa taas kotonani omat ravintolpäivät. Saan nimittäin yhden italialaisen tänään taas kylään. Huomenna taasen yksi kavereistani lainaa kotiamme omiin synttärijuhliinsa. Juuri kun luulin, että nyt se rauhallinen syyselämä alkoi, niin heti on talo taas täynnä ihmisiä ja keittiö kaaoksessa :) Nämä jutut eivät kyllä haittaa minua ollenkaan, sillä rakastan tällaista boheemia kesäelämää ja sitä että koti on täynnä ihmisiä :)

 

Kommentit (20)

Tarja

Tämä on kyllä minusta niin loistava idea!! Oulussakin näköjään jotain tarjolla tällä kertaa. Taidetaan lähteä katsomaan jotain noista paikoista ihan koko porukalla. Olisipa vain nätti ilma, kovin on harmaaksi ja sateiseksi mennyt. Pakko vissiin myöntää, että syksy on tullut...

Sofié

Niin on! Ihan mahtavaa, kun Suomeen on rantautunut katukeittiökulttuuri edes pienissä määrin! Harmittaa, kun en kerkeä taaskaan koko päivääni tälle tapahtumalle antamaan.

Olin tosi yllättynyt, että miten laajalle tämä tapahtuma oli levinnyt :) Vaasassakin on kolme paikkaa :) Nyt vaan toivotaan, että etana pitää sarvet ylhäällä, niin saadaan aurinkoa tänne syyssateiden sekaan :)

Petra Pauliina

Mä en tälläkään kertaa ehdi kokea ravintolapäivää, joten toivon, että projekti jatkuu vielä ensi vuonnakin! Ja upeaa, että tapahtuma on levinnyt ympäri Suomea, jopa "minun" kulmiltani Kuusankoskelta löytyi yksi paikka, wau!

Odotan innolla blogimaailman kommentteja päivästä, moni ravintola ja ruokalista kuulostaa kyllä aivan ihanalta :)

Linda

hienoa! kiitos että vinkkasit - olis mennyt takuulla taas muuten ohi suun. ;)

milloin on paluu vaasaan?

Sofié

Uskon, että tämä tulee jatkumaan :)
Hihi, Vaasassakin oli kolme paikkaa! Hienoa, että tämä on levinnyt. Jos olisin nyt Vaasassa niin perustaisin oman kakkugallerian ja tarjoilisin kakkuja suoraan meidän parvekkeelta :))))

Minulla on sunnuntaina sukulaisen rippijuhlat, niin kiiruhdan sieltä suoraan taitelijakavereiden ravintolaan. Innolla jo odotan mitä elokuvaohjaaja, vaatesuunnitelija ja graafikko ovat oikein saaneet aikaan. Veikkaan, että jotain todella jännittävää ja erikoista!

Sofié

No hyvä, että vinkkasin! Mene ihmeessä kiertämään paikkoja. Töölössäkin oli muutama kiinnostava kohde ;)

No niin, kohta se on taas palattava sinne. Tästä vuodesta tulee varmasti kiireinen, kun pitää tehdä niin paljon ylimääräistä tidekuntavaihdon takia. Mutta ei se haittaa, kun saa opiskella sitä mitä haluaa :))
Teen kumminkin kaikki kurssit pois, niin voin asettua ensi keväänä pysyvästi Helsinkiin läheisteni luokse, ihanaa :)

iina

Me mennään ainakin tonne Kaukokki Live ravintolaan, joka myös bloggaa täällä :) en kyllä malta odottaa tarjoiluja ja pariskunnan tapaamista.

Lumo

Nautimme tämän innovatiivisen "yrittäjyyden" helmistä viime kerralla niin paljon, että suunnittelimme omaa liikkuvaa pikku "ravintolaamme". Siipan antiikkiauton takakontista olisi tarjoiltu makeaa kuohuviinin kera. Lauantain rapujuhlien ja pikku auto-ongelmien takia skippasimme idean kuitenkin tällä kertaa. Aiomme kuitenkin iltapäivällä käydä tarkistelemassa Helsingin kiinnostavimpien pop up-ravintoloiden tarjontaa. Viimeksihän kävimme viidessä paikassa maistelemassa herkkuja.

Printtasin tänään Helsingin keskustan "ravintoloista" listan, täytyy katsoa Siipan kanssa sitä kotona ja poimia sieltä mielenkiintoisimpia.

Satu

Ravintolapäivä on mainio keksintö. Viimeksi pääsin osallistumaan ja pidin suuresti, tällä kertaa en pääse mukaan ja se harmittaa. Toivon todella, että ravintolapäivä saa jatkoa :)

Sofié

Oi, kuullostaa niin ihanalle idealle :)
Uskon että pääsette toteuttamaan ideanne vielä tulevaisuudessa.
Harmittaa vähän, kun itselläni on nuo sukulaisen rippijuhlat juurikin samana päivänä, niin en kerkeä kunolla kiertämään ravintoloita läpi. Pitää ainakin käydä syömässä kavereiden ravintolassa :)

iina

No mutta siitähän oli kilpailukin täällä Rantapallossa ja kaikkien vastanneiden kesken arvottiin kaks pilettiä sinne. Harmi etteivät osuneet minulle! Hehee :-) Nyt olivat näköjään haastateltuina maikkarinkin puolesta :) Luulin että kaikki bloggaajat osallistuivat tuohon teidän yhteiseen blogikilpailuun lukijoista?

Sofié

No olen ollut hieman pimennossa kaikesta, kun olen ollut mummilla kyläilemässä :). Harmi ettet voittanut lipukkeita :/

Lora

Harmittaa pikkasen kun olen viikonlopun poissa niin ravintolapäivä jää välistä. Onneksi edessä on kuitenkin ihana mökkiviikonloppu ystävien kanssa niin voidaan nauttia siellä hyvästä ruuasta :)

Mukavaa viikonloppua!

Lora

Toivottavasti joskus pääsisi maistamaan sinun kokkailuja sillä ruokakuvasi ovat aina niin herkullisen näköisiä!

Sofié

No luulen, että tämä tulee jatkumaan vielä pitkään, joten pääset nauttimaan päivästä varmasti vielä tulevaisuudessakin!

Nauti mökkiviikonlopustasi :)

Sofié

Hih, no ohjeiden muodossa ainakin vielä :)
Tulevana syksynä on tulossa paljon ruokajuttuja!

Marco's Chef

Itse olen joutunut tappeleen ton elintarvikebyrokratian kanssa safkabisnelksissä aikasemmin. Ihmettelin kovasti että moisen tapahtuman annetaan tapahtua Suomessa, joten päätin pistää oman raflan edes yhdeksipäiväksi. Ohessa linkki sivuille. Päätös jäi viime tinkaan joten jos haluat auttaa markkinoinnissa niin pistä linkki vaikka omille facebook sivuillesi.

http://www.facebook.com/event.php?eid=265697020110243&view=wall&notif_t=...

Vierailija

Oulusta löytyy jo 10 Ruokapäivä -ravintolaa :) Mm. Sininen kahvila maksuttomine vegeherkkuineen. Greenpeacen vapaaehtoisilla on neljä Sinistä kahvilaa: Helsingissä, Oulussa, Raumalla & Turussa. Kannattaa piipahtaa vaikka Reilun kaupan kahvi/teekupposella :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010