Lauantaina meillä oli ystävieni kanssa rapujuhlat, ne olivat aikuisiälläni ensimmäiseni. Kun olin pieni vanhemmat ravustivat aina välillä ja pitivät pienimuotoisia rapujuhlia. Minulle saksiniekat eivät maistuneet, joten keskityin vain rapujen härnäämiseen siihen asti kunnes ne keitettiin.

Koska en ollut aiemmin rapuja perkaillut, niin en oikein tiennyt että missä järjestyksessä edetään. Tästä sainkin idean tehdä postauksen miten rapuja syödään oikeaoppisesti. Tämä on varmasti aika ajankohtaista tällä hetkellä, sillä alkoihan ravustuskausi viime viikolla :)

Tässä on ohje rapujen syöntiin, joka on otettu Rapujuhlat.com-nimiseltä sivutolta ;


Nautiskele rapuja näin:

  1. Ota saksista tukeva ote ja irrota ne tyvestä. Katko saksiosat nivel kerrallaan ja imeskeleniistä mehut ja lihat.
  2. Irrota saksen pienempi haara, naksauta sen kärki auki rapuveitsellä ja imaise mehut. Naksauta tämän jälkeen isomman saksen kärki auki, imaise mehut ja avaa saksen kylki. Irrota isomman saksen sisällä oleva liha.
  3. Ota kiinni ravun selkäpanssarista ja käännä rapu selälleen pyrstö itseesi päin.
  4. Taita pyrstöä viimeisten jalkojen kohdalta ja irrota se selkäpanssarista.
  5. Imaise selkäpanssarissa oleva liemi ja kaavi panssarin sisäpinnalta herkullinen rapuvoi.
  6. Leikkaa pyrstö sivusta auki ja kuori se.
  7. Irrota pyrstölihan päällä oleva lihasuikale ja poista sen alta löytyvä tumma suoli.
  8. Nauti lihasaalis sellaisenaan. Vaihtoehtoisesti voit koota lihaa voidellulle ja tillillä maustetulle paahtoleivälle.



Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010