Keittokirjakokoelmani kasvaa koko ajan. Selailen erilaisia keittokirjoja iltojeni huviksi ja päivieni piristykseksi. Haen kirjoista inspiraatiota reseptien lisäksi myös valokuviini. Viime aikoina olen ostanut kirjani kirjakauppojen sijaan pääasiassa nettikaupoista, sillä valitettavasti internetin tarjoama valikoima on usein niin paljon parempi. Suosikkikirjojani ovat tällä hetkellä Donna Hay:n keittokirjat.

Tällä hetkellä kaapissani on jo muutama tämän australialaisen ruokastylistin kirja;  The Instant Cook ja Simple Essentials: Salads and Vegetables. Olen aiemmin tilannut kirjojani Adlibriksen kautta, mutta olen jo kauan aikaa haikaillut Donna Hay:n Simple Essentials: Chocolate-kirjan perään. Valitettavasti kyseinen kirja on kyseiseltä yritykseltä koko ajan loppu. Olisiko teillä jotain hyviä vinkkejä nimenomaan nettikirjakauppoihin ja hyviin keittokirjoihin?

_____________________________________

My cookbook collection is nicely expanding. I read my cookbooks all the time, for example before I go to sleep or when I eat breakfast. I am quite visual person and therefore beautiful pictures brings me a lot of joy. When I browse through cookbooks I seek inspiration for my recipes and to my pictures as well.

At the moment, Donna Hay's cookbooks are my favorites. Her simple style of cooking and taking pictures gives me a lot of inspiration. Unfortunately I can't find her book, Simple Essentials: Chocolate from the book stores. Therefore I'm asking if you would have any tips for beautifully made cookbooks or good webstores which have a large selection of cookbooks?

Kommentit (19)

Petra Pauliina
20/19 | 

Jos kelpuutat suklaakirjan ranskaksi niin voin lähettää täältä ;)

Muuten olen tilannut kirjoja britti-Amazonista, on toiminut hyvin ainakin tänne Belgiaan. Lähetys on nopea ja usein postikulut saa ilmaiseksi jos tilaa useamman kirjan samaan aikaan.

Katja
21/19 | 

www.play.com. Olen käyttänyt jo vuosia ja toimii aina hyvin, eikä ole edes toimituskuluja. Heillä näyttäisi myös olevan tuo haluamasi kirja.

Sanna
22/19 | 

Hei!

Oletko ottanut nämä kuvat itse?
Olen usein ihastellut valokuviasi ja haluaisin tietää, että miten otat valokuvia.

Kiitos kauniista ja inspiroivasta blogista :)

Suvi - vähän vinoon
23/19 | 

http://www.latartinegourmande.com/2011/10/17/la-tartine-gourmande-recipe...

Tuossa yksi ruokablogi jonka vahvuus on just ne täydellisen mahtavat ruokakuvat. Häneltä tuli just kirja ulos!

Mun suosikkeja taitavat olla Jamie Oliverin kirjat, niissä on mulle täydelliset ohjeet ja valokuvat ovat kanssa ihan viimeisen päälle. Just itseasiassa mietin näitä juttuja kun lueskelin Nigella Lawsonin joulukirjaa. Siinä on kivoja reseptejä ja semmosta mukavaa tarinointia mutta taitto ja kuvat ovat ikävän tunkkaiset ja jämähtäneet. Ei tee mieli kyllä ensimmäisenä käteen ottaa, joulun alla tulee selailtua tietysti.

Sofié
24/19 | 

Voi ei miten ihana lukija oikein olet!!

Kaunis kiitos, mutta voin myös tilata kyseisien kirjan. Oot huippu!!

Kiitos vinkistä!

Sofié
25/19 | 

Kiitos paljon vinkistä! En ole kyseisestä sivustaosta kuullutkaan..
Kiitos paljon :))))) Ehkä saan sen nyt vihdoinkin!

Sofié
26/19 | 

Hei!

Kyllä olen. Jos kuvat eivät olisi minun ottamiani, niin olisin kyllä maininnut asiasta :)

Yleensä kuvaan ihan päivänvalossa, mutta iltakuvissa joudun valitettavasti turvautumaan salamaan ja varjoon.

Oleppas hyvä vain!

Petra Pauliina
27/19 | 

Hei joo Play'ta voin myös minä suositella, aikoinani tilasin sieltä DVD/CD-levyjä ja toimi oikein hyvin! :)

Sofié
28/19 | 

Okei! Pitääkin plärätä sivusto läpi :)

Sofié
29/19 | 

Olen joskus ihaillut hänen ruokakuviaan, mutta mua häiritsi se että kun suurinosa niistä oli otettu suoraan ylhäältäpäin. Siis ne kuvat on ihan mielettömän hienoja, mutta tykkäisin enemmän jos kuvakulmissa olisi hieman variaatiota. Mutta upea blogi kerta kaikkiaan!

Hmm. pitääkin yrittää saada se kirja käsiin :))

Mulla on Nigellasta vähän samat fiilikset. Suomalaisten keittokirjojenkin/ruokablogien osalta olen myös sitä mieltä, että usein upeat reseptit katoavat ei niin imartelevien kuvien taakse. Kuvilla sitä kumminkin kirjat ja lehdet myydään :)

Ande
31/19 | 

Book Depositoryssa näytti olevan myös, mutta taisitkin jo löytää oman kappaleesi!
Sivusto on muuten tosi kattava, ja ainakin ne kirjat jotka olen itse tilannut ovat olleet amazonin (uk) hintoja halvempia. Täälläkään ei veloiteta toimituskuluja.

http://www.bookdepository.co.uk/

Kira
32/19 | 

Hei!

Ihana blogi!

Mitä kameraa ja linssiä käytät ruokakuvia ottaessa, tosi hienoja! :o)

Sofié
33/19 | 

Kiitos vinkistä! Olen vähän huono käyttämään nettikauppoja, joten kiitos paljon avusta :))

Sofié
34/19 | 

Kiitos paljon teidän avusta!

Tarkastelen kirjavalikoimaa kunnolla illalla, niin jospa ostoskoriin tulisi jotain muutakin :)
En ollut tästäkään nettikaupasta kuullut, joten kiitos vinkistä.

Katselin jo vähän ja tämä suosittelemasi sivusto oli kyllä tosi kattava :)))

Sofié
35/19 | 

Heippa!

Runkona mulla on Canonin 450D ja linssinä Sigman 18-50 2,8. Nämä ei nyt tietenkään ole parhaat mahdolliset ruokakuviin, mutta riittävät ainakin mulle :)

Ingrid
36/19 | 

Heips! Kerrotko että mikä Donna Hayn kirjoissa viehättää?? NÄyttäisivät olevan ainakin britti-amazonissa edukkaita :) Uusi inspiraatio on aina tarpeen!

Sofié
37/19 | 

Heipsistä!

Donna käyttää reseipteissään aika perusraakaaineita, eli voisin varmasti sanoa hänen edustavan simple kitcheniä?
Ruokakuvat ovat myöskin todella simppeleitä ja usein se kuvien kauneus on valoilla luotu eikä niinkään rekvisiitalla. Tykkään kovasti tosi simppleleistä ja rauhallisista kuvista. Kuvien värimaailma on usein aika vaalea, joten itse raakaaineiden värit tuovat potkua muuten niin vaaleisiin kuviin :)

Pitääkin kurkata. Olen ihan aloittelija näiden nettikauppojen kanssa :D. Shampooni tilaan Englannista ja kirjat Adlibriksestä, mutta muuten en kyllä hirmuisen usein mitään nettikaupoista ostele.

Ande
38/19 | 

Blogien yksi parhaimmista puolista on (mielestäni) avoin keskustelu ja ideoiden ja löytöjen jakaminen!

Yritin löytää sivuston, jolta tilata poikaystävälleni luontodokkarin ja kaverilleni CD-levyn. Niillä sivustoilla, joilta yleensä tilaan, toimitusmaksut ovat korkeita tai valikoimassa ei dvd-leffoja ja musiikkia ole. Muistelin, että sun postauksessa oli kommenteissa muutamia linkkejä sivustoille. Summa summarum, dvd (Jennin innoittamana Planet Earth) ja cd (Kate Bushin uusin) tilattu, vieläpä oikein hyvään hintaa.

Kiitos siis Sofie, kun annat lukijoille mahdollisuuden tällaiseen vuorovaikutukseen! :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010