Mainitsin aiemmassa postauksessani, että teen yhteistyötä Pyrexin kanssa. Tarkoituksenani oli testata heidän pataansa ja tehdä jokin kiva pataruoka, mikä sopisi keväiseen ruokapöytään. Olen tehnyt viimeaikoina aika paljon pataruokia, sillä ne jos mitkä ovat herkkua ja vaivattomia tehdä. Vaikka ne muhivat uunissa välillä kauankin, mutta pitkä odotus palkitsee herkkusuun aivan varmasti. Tämän haasteen otti vastaan myös muutama muukin ruokablogi, joten täältä voit käydä kurkkaamassa muiden bloggaajien reseptit.

Tämä minun reseptini, Pollo Limonello, on kivan kepeää kevätruokaa. Kun kana päällystettään yrteillä, tuoreella inkiväärillä ja sitruunalla, ja tarjoillaan kurpitsarisoton kera, niin lautasella on aika kiva ja kevyt herkkulautanen. Kepeä ja värikäs, juuri sellaista  ruokaa mitä keväällä kuuluukin syödä.

Resepti:

1 kokonainen broileri

Tuoreita yrttejä ( basilikaa, persiljaa jne.)

Tuoretta inkivääriä

1 sitruuna

1 sitruunan raastettu kuori

1 kanafondi

pippuria

suolaa

3 dl vettä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Raasta sitruunan kuori, purista mehu sitruunasta ja pilko inkivääri pieniksi palasiksi. Laita yritit tehosekoittimeen ja lisää tilkka öljyä. Seosta öljystä ja yrteistä  tasainen yrttitahna.

Kun uuni on lämmennyt, lisää kana pataan ilman kantta. Anna kanan olla uunissa grillivastuksella sellaiset kymmenisen minuuttia, jotta kanan pinta saa kauniin rusketuksen. Ota kana pois uunista, kaada sitruunan mehu lihan pintaan. Sivele kana yrttitahnalla, ripottele päälle sitruunan kuoret ja inkivääri.  Kaada vesi kanan reunoille ja lisää mukaan kanafondi. Laske uunin lämpötilaa 200 asteeseen ja annan kanan muhia kannen alla noin tunnin verran.

Risotto:

150g kurpitsaa

2 sipulia

300g arborioriisiä

2 dl  valkoviiniä

5 dl kasvislientä

suolaa

pippuria

50g voita

100g parmesaania

Leikkaa kurpitsasta palanen ja silppua se ihan pieniksi palasiksi. Paista paloja pannulla hetkisen, jotta ne pehmenevät. Ota palaset pois liedeltä ja anna kurpitsojen odotella seuraavaa vaihetta.

Silppua sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää riisi ja pyörittele se kullankeltaiseksi sipulien ja öljyn kanssa. Lisää viini ja anna riisien muhia hetkisen aikaa. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan ja maistele riisiä aina aika ajoin, jotta riisi on al dente. Kun riisi on valmista, lisää kurpitsan palaset , suola, pippuri, voita ja parmesaania.

Tarjoile ruoka hymyissä suin ja iloisin mielin!

Muiden ruokabloggaajien resepteihin pääset täältä. Käykää äänestämässä suosikkianne ja kokeilkaa ihmeessä niitä reseptejäkin ;)

Kommentit (7)

annemi

Ihanan raikas kanaresepti! olen itsekin tykästynyt inkivääriin ja sitä lipsahtaa vähän joka ruokaan sitruunamehun kanssa :)

Maija

Kuulostaa juuri omaan suuhuni sopivalta reseptiltä, nam! :)

Ihanaa viikkoa sinulle Sofié! <3

Sofié

Hah, tell me about it :)

Inkivääriä syödään täälläkin ihan hirmuiset määrät! Jos tuoretta inkivääriä ei ole tarjolla, niin sitä on pakko olla purkissa jääkaapissa ja sitä ihan vain sellaisenaan :)

Sofié

Heippa Maija,

kiva kuulla!

Toivottavasti teillä on siellä kaikki hyvin:)

Kiitos samoin :)

marie

Hei!

IHANAT serviettirenkaat! Mistä?! Kerrokerro! Oon etsinyt mieleisiä NIIN pitkään :)

terkuin Marie

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010