Olin kummitätini luona ja hän oli juuri tullut kotiin Tukholmasta, jossa hän oli syönyt elämänsä jälkiruoan, pavlovan. Samalla kun hän kertoi upeasta jälkiruokakokemuksestaan lueskelin hänen Marie Claire-keittokirjaansa, josta löysin  uudenlaisen marenkiohjeen. Huomasin, että kummitädin pöydällä oli myös vadelmia ja viikunoita.. Suurempia kyselemättä nappasin kananmunat jääkaapista ja vatkaimen kaapista,  yhteisen päivän kruunasi vielä kaunis jälkiruoka.

Tarvitset:
3 munaa, 2 dl tomusokeria, vispikermaa, lemon gurdia, marjoja, hedelmiä.
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Erottele valkuaiset keltuaisista. Laita valkuaiset ja tomusokeri kulhoon, jonka alapuolella on hiehuvaa vettä kattilassa. Hämmennä seosta, jotta sokeri sekoittuisi. Nosta kulho kattilan päältä ja vatkaa seos sähkövatkaimella vaahdoksi. Vatkaus kesti noin kymmenisen minuuttia ja seoksesta tuli todella jämäkkää ja kiiltävää. Muotoile massasta kauniita kekoja pellille ja anna marenkien paistua uunissa ainakin 45 minuuttia. Kokoa pavloma mielesi mukaan ja kauden marjoja hyödyntäen. Kummitädin lemon gurd oli loppu, joten maustoin kermavaahdon mustikoilla. Mustikat myös sävyttivät vaahdon kauniin violetiksi, joka sopii pavloman teeman vallan mainiosti. 
I made my first pavlova quite spontaneously and without any expectations. My godmothers pavlova experience in Stockholm was our inspiration to try to make it also ourselves. While my godmother was telling about her wonderful morning in Stockholm I read her Marie Claire cook book. While I was reading it I found a new way of doing meringues.
You need:
3 eggs, 2 dl superfine sugar, whipping cream, lemon gurd, berries and fruits.
Preheat oven to 150 c. Separate  3 egg whites from the yolk. Put the egg whites and  superfine sugar in a small bowl over a kettle  of simmering water. Whisk with a wooden spoon until  the sugar has melted and the mixture is warm. Remove the bowl  from the heat and mix the mixture with electric mixer. It  took around 10 minutes until the mixture was ready.  Make little mountains of the meringue mixture onto the tray and bake the mountains for 45 minutes or until meringues are crunchy. I colored whipped cream with blueberries and ganished my pavlova with raspberries and figues.

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010