Terveellistä ruokaa ja hyvää mieltä.

Köpiksen herkuilla jatketaan niin tässä kun seuraavissa postauksissa. Kööpenhamina oli oikeasti tämän herkkusuun paratiisi ja sain sieltä niin paljon inspiraatiota keittiöön, joten Kööpenhaminan inspisreseptejä on tulossa ihan pian.

Kävelimme Kööpenhaminassa työkaverini kanssa ja bongasin kauppahallista Palæo-ravintolan. Kävimme siellä heti perjantaina syömässä ja kävin Paleossa lounaalla myös lauantaina sekä sunnuntaina. Paleo-ruokavaliossa vältetään esimerkiksi vilja – sekä maitotuotteita, eli ruokavalio perustuu käytännössä kasviksiin ja lihaan. Näin ollen Palæo:ssa tarjoiltiin herkullisia kasvisruokia lihaisin ja kalaisin lisäkkein.  

Palæo:sta sai salaatteja, wrappeja ja ”pastoja” (samaan malliin mitä olen joskus itse teille täällä blogissa tehnyt). Salaatit tarjoiltiin ihanan siemenleivän kera sekä listalta löytyi mitä herkullisempia mehuja salaattien seuraksi. 

Testasin kolmen päivän aikana kolme heidän salaattiaan (possu, kana, kala) ja suosikikseni nousi heidän revittypossu-salaatti.  Niin järkyttävän hyvää. Sitä on kyllä pakko tehdä ihan täällä kotioloissa :)

Löysin myös heidän toisen ravintolansa keskustassa kävellessäni. Pääravintola sijaitsi kauppahallissa (Vendersgade 6D), josta tosin löytyy muitakin todella viehättäviä lounaspaikkoja. Toinen ravintola on HAY Housea vastapäätä  (Pilestræde:lla). Vierestä löytyy myös se raakaruokaravintola, RAW 42,   jossa kävin juomassa kupposen raakakahvia mantelimaidolla. 

Olen nyt vähän innostunut taas enemmän kasvispohjaisesta ruokavaliosta sekä yritän nyt viikolla syödä paleo-ruokavalion mukaan. Ihan kokonaan en tosin maitotuotteista voi todellakaan luopua, mutta ylimääräisestä viljasta kylläkin. Toisaalta taas viikonloppuisin annan kyllä itselleni luvan hairahtua myös siihen pastaan. Se on kai ihan ok? Kunhan viikolla pysyisi tässä terveellisemmässä ruokavaliossa, niin se olisi varmasti todella hyvä juttu. Onko siellä ruudun toisella puolella paleo-ihmisiä? 

P.S. Vinkkejä paleo- ja raakaruoka-ravintoloihin täällä meillä otetaan myös vinkkejä vastaan. 

Kommentit (8)

Vierailija

Kiitos ihanasta ja herkullisesta blogistasi. :-)

Olisiko mahdollista saada reseptiä sinun "pastasta" ja tuosta salaatista?
Kiitos jo etukäteen.

Ihanaa loppu viikkoa sinulle! :-)

t. Anni

Avec Sofie
Liittynyt5.8.2013

Heippa!

Tagini eivät ole vielä valitettavasti paikoillaan. Enkä kuollaksenikaan muista milloin olen reseptini julkaissut joten joutuisin kahlaamaan monta vuotta läpi ennen kuin löytäisin sen. Toivotaan, että tagit saadaan pian paikoilleen :)

 

Salaattia teen varmasti ihan pian :)

Kiitos samoin!

Vierailija

Tuo paikka on vaan niin ihana! Ja arvaas mitä, mun mies on töissä melkein naapurissa, niin epäreilua :(

EvaK

Avec Sofie
Liittynyt5.8.2013

Se kertakaikkiaan on aivan mahtava!! Lucky you kun voit käydä siellä (oletan siis että asut myös Kööpenhaminassa). Voisin tulla Köpikseen vain tuon paikan takia. Kööpenhamina oli kertakaikkisen ihana paikka <3

Vierailija

Olen noudattanut enemmän ja vähemmän paleoruokavaliota viimeiset pari vuotta ja esim. gluteenia sisältävien viljojen (vehnä, ruis...) pois jättäminen ei ole ollut mikään iso juttu, mutta aika pian huomasin positiiviset vaikutukset terveydessäni. Eli kannatan ja suosittelen muillekin :) Ihan puhdas paleo on tietty aika tiukka, jos jättää myös maitotuotteet pois. Itse juon kahvini maidolla ja tykkään turkkilaisesta jugurtista, mutta välillä yritän pitää taukoa niistäkin. 

Olen tykännyt ihan valtavasti blogistasi ja lukenut sitä jo Indiedaysin aikana. Vaikutat ihanan sydämelliseltä ja herttaiselta ja tykkään tyylistäsi oli sitten kyseessä reseptit, sisustus ja vaatteet :) Ja siksi annankin nyt palautetta, koska haluan jatkaa blogisi lukemista :) Suomen kieli ja oikeakielisyys on vaikeaa, varsinkin tällaisena finglishin aikakautena, mutta työkseen kirjoittavan pitäisi osata ihan peruskielioppisäännöt. Tässä kyseisessä postauksessa oli niin monta virhettä, että oli pakko huomauttaa asiasta :) Sanomilla on varmasti joku, joka osaa antaa vinkkejä kieliopista? Sisältö on niin hyvää, ettei sitä kannata huonontaa huonolla kielellä. 

Avec Sofie
Liittynyt5.8.2013

Kiitos palautteestasi :)

 

Otan sen ilomielin vastaan. Muistathan kuitenkin, että tämä ei ole kokopäivätyöni ja yleensä näitä postauksia oikoluetaan 05:30 ennen päivätyötäni ja sen takia kömmähdyksiä tulee. Toki yritän kiinnittää kielioppiin huomiota, mutta aina siihen ei jää niin paljoa aikaa. Kuvani ovat minulle kumminkin se pääasia niin mieluumin käytän aikani niiden kuvaamiseen ja muokkaamiseen kun jokaisen pilkun viilaamiseen.

 

Yritän toki tästä lähtien kiinnittää myös teksteissäni huomiota :)

Vierailija

Jos kyse olisi pelkistä pilkkuvirheistä, en jaksaisi välittää, koska teen niitä itsekin :) En ymmärrä, miksi ketään ei enää kiinnosta kirjoittaa puhdasta suomea (tämä koskee noin 90 % bloggaajista ja aika montaa toimittajaakin), vaan kielioppiasiat ajatellaan jotenkin ylimääräisenä ja aikaa vievänä asiana, siis pilkun viilaamisena.

Mielestäni teet blogillasi tärkeää työtä, vaikkei se olisikaan kokopäivä- tai ykköstyösi. Kuvasi ovat kauniita ja taidokkaasti sommiteltuja, mutta mielestäni ainakin puolet sisällöstä tulee tekstistä, joten sekin on tärkeää. Vasta tekstistä lukija oppii jotain sinusta ja ainakin itselleni on tullut sinusta todella lämmin kuva, kuten mainitsinkin :) Pelkillä kuvilla en usko, että olisin jaksanut jatkaa blogin seuraamista. Siksi en pitäisi kieliasioitakaan ihan turhanpäiväisinä.

Vierailija

Kyllä täällä ruudun takana on myös paleo-ihmisiä :) Suurkiitos siis jos tänne päätyy reseptejä ja inspiraatiota paleon puolelta! :) Luen blogiasi paleoista huolimatta, koska se on kaunis, tyylikäs, inspiroiva ja positiivinen! Kuvat ovat kauniita ja toki täältä on jo löytynyt ideoita ruokapöytään :) Mukavaa syksynjatkoa!!

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010