Olen tehnyt vaihtokuvistani vähän sellaista valokuvakoollaasi-kirjan tyyppistä valokuva-albumia. Vaihtokuvani ovat aika värikkäitä joten jos olisin laittanut ne valkoiselle paperille, olisi kuvani näyttäneet todella haljuille. Löysin Ordning och Redasta mustan valokuakirjan. En ole yleisesti mikään mustan suurin ystävä, mutta kuvilleni en olisi voinut löytää parempaa kirjaa. Kuvien värit tulevat mustaa taustaa vasten todella hyvin esiin. Kirjani on aika suuri, joten olen koonnut jokaisen sivun vähän erilailla ja palapelimaisesti.

Olen aloittanut tämän projektin jo kauan aikaa sitten, mutta kun kuvia on monia satoja, lähemmäs tuhat, niin asettelu vie oman aikansa.Yritin etsiä Ording och Redan sivuilta omaa malliani, mutta en löytänyt sellaista mikä vastaisi kirjani mittoja. Kirjani on kooltaan 32*32, joten kuvia saa yhdelle sivulle halutessaan maksimissaan kuusi. Kaikista lähin malli oli Viggo Black, mutta se on kooltaan huomattavasti pienempi. Olen kyllä nähnyt omaa kirjaani Helsingin Stockmannilla ihan tässä lähikuukausina, eli heiltä saattaa löytyä vielä samaa mallia mitä omani on.

______________________

Organizing my exchange pictures has been one of my latest projects. I?m creating a photo album, which is more like a photo collage type of an album. My pictures from the exchange are quite colorful and therefore I didn?t feel like placing those on a white paper.

Generally, I?m not a biggest fan of black color but my colorful pictures really needed some contrast and therefore the black-papered photo album was the best option. This photo project was started a long time ago, but when there are hundreds of photos, closer to thousand, so the project will take its time.

Kommentit (6)

Huli

Hyvä idea tuo musta kansio! Itse teen aina reissuilta matka-albumin, ja värikkäät kuvat pääsevät tosiaan paremmin esiin mustalla pohjalla. Ensi viikolla suuntamme reissuun Singaporeen, Malesiaan ja Koh Lipelle, joten ehkäpä reissun kuvat pääsevät mustiin kuoriin. :)

magdalena

Äh, muistutat minua omasta projektistani-vuosi 2011-kansiosta, jota en ole vielä saanut aloitetuksi. Kuvia olen kyllä jo valinnut, mutta eivät nekään kaikki ole vielä selvillä. Mutta hyvä, että sinulla asia etenee ja hyvältä näyttää (:

Sofié

Oletpas ahkera. Mulle reissualbumit jää kuvasaldon vuoksi tekemättä. Ehkä pitäisi ottaa vähemmän kuvia ?:)

Voi miltä tämä reissunne kuulostaa! Minnepäin Malesiaa menette? Minulla on vähän ikävä vaihtomaisemiin :)

Sofié

Heh, no vielä on kyllä aika paljon tekemistä. Kuvia on ihan liikaa :))

Missä olit vaihdossa?

Ronja

Ah, vanha kunnon valokuvakirja. Itse olen viime aikoina tehnyt valokuvakirjat sähköisesti, mutta usein se harmittaa, ettei niiden painon kuvalaatu ole yhtä hyvä kuin tilatuissa kuvissa (olen käyttänyt Blurbia ja Kuvat kirjaksi, joista jälkimmäisen taso on mielestäni parempi). Alkoikin kutkuttaa tehdä jostain aiheesta valokuvakirja ihan oikeista kuvista, kun tuo näyttää niin kauniilta :).

Sofié

Olen myös huomannut, että kuvien laatu menee ihan mössöksi :( Helppoahan se varmasti on, mutta jotenkin vähän vierastan sitä.

Itse en ole tilannut kuvia ikinä tuollaisella kuvaohjelmalla, mutta keittokirjani teen samantyyppisellä ohjelmalla. Toivon todella, että kuvani pysyvät kauniina myös kirjan painetussa versiossa :)))

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010