Copyright of these photos belongs to my friend.

Noin kaksi vuotta sitten yksi hyvä ystäväni kysyi minulta, että onko minulla jotain sellaista mitä haluan elämäni aikana tehdä. Makoilimme sängyllä, söimme suklaata ja katselimme pilvenpiirtäjän ikkunoista Kuala Lumpurin yli. Mietin muutaman sekunnin ja vastasin, "keittokirjan". Jos jotain haluan elämäni aikana saada aikaan, se on nimenomaan keittokirja.

Toukokuussa sähköpostiini tupsahti sähköposti jossa kysyttiin, että olisinko kiinnostunut tekemään keittokirjaa. Luulin sähköpostia aluksi roskapostiksi enkä ottanut sitä tosissani. Luin sähköpostin hetken päästä uudelleen ja tajusin, että kyseessä ei ollut roskaposti. Silloin tajusin, että unelmastani voisi todellakin tulla totta. Muutamien sähköpostien ja puheluiden jälkeen sovimme tarkemmista yksityiskohdista ja käytännön asioista.

Kaikista parasta kirjan teossa oli se, että sain itse määrätä  kaikesta. Sain päättää, että millainen kirjasta tulee eli minulle annettiin kirjan kanssa ihan vapaat kädet. Päätin melkein heti, että kirjastani tulee visuaalinen herkkukirja. Kirjan nimeä en tässä vaiheessa paljasta, mutta se on erittäin "Sofiémainen". Kesäkuuni meni käytännössä suunnitellessa, leipoessa ja kuvauksissa. Yksi ystäväni on valokuvaaja ja olen ihan äärimmäisen onnellinen, että hän auttoi minua tässä kirjaprojektissani. Ilman häntä olisi kirjan kuvamateriaali totaalisen erilainen. Olen myöskin siitä ihan hurjan kiitollinen, että sain kuvauslainoja Riviera Maisonilta, Säteeltä ja Stockmannilta.

Kirjaprojekti oli kaikinpuolin ihan mieletön kokemus. Kuvatessa saattoi mennä helposti 12 tuntia, mutta se ei todellakaan tuntunut siltä. Muutaman kerran ystäväni/valokuvaajani joutui sanomaan minulle kahden aikaan yöllä, että voitaisiinko millään jatkaa huomenna. Itse olin niin innoissani, etten edes tajunnut kellon olevan niin paljon. Hauskaa lisätunnelmaa toi myös se, että kuvasimme meillä kotona ja tehän varmasti tiedätte, että miten kivitalot kuumenevat kesäisin?! Keittiö oli enemmän kuin kaaoksessa ja jääkaappi oli täynnä kakkuja, mutta minä olin yhtä hymyä.

Tulen kirjoittamaan varsinaisesta kirjan tekoprosessista pian. Olen nimittäin siitäkin ihan itse vastuussa. On ihanaa oppia uusia asioita, sillä kaikista näistä kirjan tekovaiheista olen oppinut ihan mielettömän paljon. Kirjani on tällä hetkellä taittovaiheessa ja se minun pitäisi saattaa loppuun tulevan viikonlopun aikana. Sitten kirja menee painoon ja näytän lopputuloksen teille heti kunhan saan uunituoreen kirjani käsiini. Sain itse päättää myös siitä, että mihin kirjan tuotto oikein menee ja minulle tärkeää onkin, että osa kirjan tuotosta menee hyväntekeväisyyteen. Näistä ja itse kirjan teosta tulen kirjoittamaan vielä lisää.

Suurimmat kiitokseni haluaisin antaa  Books on Demandille Milttonille ja ystävälleni. Te teitte unelmastani totta!
About two years ago a good friend of mine asked from me that if  there's  something what I want to do in my life. We were  laying on the bed and eating chocolate. I thought for a few seconds and replied, "cook book". If there's anything I want  to do in my life, that is my very own cook book.

In May, I got a mail  where  I was asked if I would be interested of making cook book. After when I had read the mail couple of times I understood that one of my biggest dreams can actually come true. The best thing about my book was that I could make all the big decisions. I could choose what kind of book my  book would be and how would I do it. I decided that my book is a visual book about delicacy.

One of my friend is a professional photographer and he offered  his helping hand to me. Without his knowledge and skills my book would look totally different. I'm more than thankful for him.

My June went fast because I planned and baked all the time and in the evenings we had our photo shoots. Our kitchen was more than chaos, our fridge was full of cakes, and I was all smiles.

I will write more about my book when I have it in my hands. I don't tell you the name yet, but you will here it soon. At this point I can say that the name of the book is really sweet ;)

I would like to thank Books on Demand and Miltton for giving me this amazing opportunity. Also I would like to thank Stockmann, Riviera Maison and Säde for borrowing their beautiful tableware and interior decoration elements to me. Special hugs goes to my amazing friend :)

Kommentit (45)

coco

Mahtavaa Sofié! Nyt se siis on periaatteessa valmis, mä haluan sitten ainakin ostaa yhden!

Tiinatar

Vaude! Tuskin maltan odottaa! RAKASTAN visuaalisia ruokakirjoja. Niitä ei ole koskaan liikaa. Ja aivan mahtavaa, että pääsit toteuttamaan unelmasi :)

Pilvipulla

Oi mahtavuutta saada toteuttaa unelmaansa! Onnistut kuviesi ja juttujesi ansiosta aikasmoisen unimaailman luomaan elämästäsi, olet onnekas :)

Sofié

Oi mahtavaa! Se on kunnon herkkukirja :)
Kiitos! Olen elävä esimerkki siitä, että jos pitää mielen positiivisena ja jaksaa uskoa niin unelmat todella voivat toteutua :)

Sofié

Niin on :)

Pitää kumminkin muistaa, että kaiken näiden vaaleanpunaisten herkkukuvien takana on ihan tavallinen tyttö, jonka "päivätyö" on koulu.

Mutta jos pitää omista unelmistaan kiinni, niin kyllähän se hyvältä tuntuu :)
Kaikista suurin kiitos minun täytyy kyllä antaa teille lukijoille. Ilman teitä ei blogini olisi mitään. Se ei olisi kasvanut näin vauhdilla ilman teitä. Ilman teitä en olisi ikinä päässyt lähellekkään omaa kirjaani :) <3

Tarja

Onnea Sofié! Todella ihana ja hieno juttu! Kun uskaltaa unelmoida, joskus unelmat myös käyvät toteen :-)

Tykkään tosi paljon blogisi visuaalisesta ilmeestä. Valokuvasi ovat kauniita ja hienostuneita. Odotan innolla kirjaasi! :-)

Mukavaa viikonloppua!

t. Tarja

Betina

WOW, WOW, WOW! Ihanaa, että pääset toteuttamaan unelmaasi :)

... Ja ihanaa, että tästä saa vihdoin puhua!

Onnitteluhalauksin, B.

Petra Pauliina

Tiedätkö mulla oli tästäkin sellainen "kutina"!! (toisaalta, ehkä eilinen kommenttisi blogiini vihjasi aiheesta hieman ;) )

Aivan upeaa, että olet ensinnäkin saanut mahdollisuuden päästä toteuttamaan unelmasi ja toiseksi, että uskalsit tarttua haasteeseen! (no tietysti uskalsit) Ilmoitankin saman tien, että haluan oman kirjani sitten omistuskirjoituksella!! ;)

Tosi hieno saavutus, iso lämmin onnitteluhalaus sinulle Sofié!

Lumo

Aivan mahtavaa! Onneksi olkoon.

Keittokirjoissa visuaalisuus on todella tärkeää. Omistan n. 120 keittokirjaa, eniten käytössä ovat ne visuaalisimmat. Niissä tuntuu olevan myös kivoimmat reseptit; yksinkertaisia, mutta silti niissä on jokin pieni "koukku".

Maija

Ihanaa, onneksi olkoon! :) Parasta on omien unelmien toteuttaminen.

Luulenpa vaan, että tuo yksi herkkukirja riittää sinulle vain hetkeksi ja sen jälkeen alkaa pää raksuttaa uusia ideoita jo seuraavaan kirjaan! :D

Sofié

Kiitos :)))

Niin ne taitavat tehdä :) Tavoitteita ja unelmia pitää olla!

Kiva, että tykkäät! Kokeilin uusia bannereja, mutta tuo pelkistetty harmaa oli kaikista paras. Blogissani on niin paljon kuvia, niin jos olisin tuonnekin lisännyt jonkun kuvakollaasin, niin blogi olisi mennyt ihan liian sekavaksi. Vielä on tosin paljon muokkauksia tulossa, mutta ihan sellaista pientä viilausta vain :)

Hyvää viikonloppua sinne pohjoiseen!

Sofié

Kiitos söpöläinen :)

Hah, olen aika hyvin pystynyt pitämään suuni supussa :)

Halauksia myös sinulle ja teidän mammalle <3

Sofié

Olet aika hyvä arvailemaan näköjään :D
No tottakai vakkarilukijoiden pitää tietää tällaisista jutuista etukäteen ;)

Voin pitää teille lukijoille jotkut kakkukutsut vaikka ensi kesänä. Se olisikin aika hauska idea :)

Kiitos :)))

Maija

Oi, kuulostaa täydelliseltä päästä toteuttamaan tällainen unelma! :) Onnea kovasti, en malta odotaa että saan kirjan käsiini!

Miss M

Aivan mahtava juttu Sofié, olen niin iloinen puolestasi! Onnittelut myös Indiedaysiin pääsystä :)

Elle-Marie

Wau!
Onnea hurjan paljon Sofié! Ihanaa että olet päässyt toteuttamaan unelmasi!:) Visuaalinen herkkukirja kuulostaa ihan mielettömältä!

Sofié

No näköjään!
Olisi kiva tavata teitä lukijoita ihan kasvotusten, niin kakkupicnic ensi kesänä olisi ihan kiva idea :)

Sofié

Kiitos :))))

Niin on. Muistelinkin, että olet sanonut joskus, että sinulla on keittokirjoja melkein yhden kaupallisen verran :)
lueskelen kauniita keittokirjoja ihan vain aikanikin kuluksi. Tilasin 8 lisää juuri äskettäin, joten ehkäpä minäkin saan joskus pienen keittokirjakokoelman :)

Annimanni/Arkkitehdin tytär

Hienoa! Paljon onnitteluja! Musta on UPEAA kun ihmiset osaavat (ja saavat mahdollisuuden) toteuttaa unelmiaan!

Sofié

Olen ihan äärettömän onnellinen teidän kommenteista! Ihmisen yksi ehkä kaunein piirre onkin, että voi olla toisen puolesta onnellinen. Kiitos että jaatte tämän tunteen kanssani :)

Öhöm, onhan noita projekteja taasen ollut mielessä :D Paremmalla puoliskollani alkaa mennä hermot näihin mun projekteihin. Mutta rakastan kaikkea tekemistä :) Nyt pitää kumminkin keskittyä täysillä kouluun, niin saavuttaisi sen suurimman määränpään..

Sofié

Niinhän se tuntui. Onneksi olin "gradulomalla" niin pystyin ottamaan tämän tilaisuuden vastaan :)
Siellä on muun muassa ranskalaisia florentine-keksejä ;) Sinun toinen puoliskosi tietääkin varmasti ne :)

Sofié

Missä sinä olet ollut!! Olen meinannut laittaa blogiini ilmoituksen, että "Maria wanted". Pyysin ottamaan sinut jo suosikeistanikin pois. Tämä pitää korjata :)))

Yleensä tällaisissa tapauksissa törmää ihmisten pikkumaisuuteen ja kateuteen, mutta ei minun lukijoideni keskuudessa. Olette kaikki niin ihania. On ihana ollut tämän vuoden aikana "tutustua" teihin :)

Kiitos onnitteluista!

Sofié

Mistä te nyt oikein arvailette??? :D

Kiitos :))). Niin on, unelmat on tehty toteutettaviksi!

Sofié

Oi kiitos!!!

Niin, se kirjan reseptit taitaa olla kumminkin kirjan paras puoli. Siellä on klassikoita ja vähän tuntemattomampiakin reseptejä :)

Sofié

Paljon kiitoksia :)

Niin, olisi jäänyt tämäkin vain haaveeksi jos en olisi vuosi sitten alkanut blogiani kirjoittamaan...

Katri

Aivan mielettömän hienoa, onnittelut tästäkin Sofié! Mun sulle esittämä toivepostaus tuleekin erilaisessa muodossa ;) Enpä olisi arvannut! En malta odottaa, että pääsen selailemaan kirjaasi ja testaamaan reseptejä.

Laura

Aivan upeaa! Onneksi olkoon!
Odotan aina innolla sinulta ilmestyviä uusia reseptejä ja pian pääsen niitä tutkailemaan oikein kokonaisen kirjan voimin. :) Blogisi on ihana ja kirjastasi tulee varmasti aivan mahtava!

Sofié

Hihi! Olisin niin halunnut kommentoida sinulle silloin, että miksi en ole jaksanut tehdä mitään herkkupostauksia koko kesänä. Ei vaan yksinkertaisesti pystynyt, kun koti oli jo ihan sokerihuurussa muutenkin:)

Hih, no ei mene varmastikaan enää kauaa :) Ja blogin puolella nyt tulen jatkossa tekemään kaikkia ihania herkkuja-muutamia on jo mielessä ;)

Kiitos :`)

Sofié

Kiitos kiitos :`)

Suurimmat kiitokset voitte kyllä suunnata ystävälleni, sillä ilman häntä eivät kuvat olisi olleet lähellekään samaa luokkaa.

Jatkan toki blogini puolellakin herkkujen ja ruokien tekemistä! Ehkä nyt kun olen kotona taas niin saan oikean kunnon inspiraation päälle :)

Aamu

Onnea, onnea, onnea, onnea, onnea!
Aivan mahtava unelmien toteutus!

Samalla kun kerrot kirjan tekoprosessista niin mainitsetko reseptien historiasta? Siis lähinnä kiinnostaa (olen jo pitkään pohtinut keittokirjoja selatessani), että onko reseptit aina kirjoittajan omia vai onko hän ottanut ne jostain toisesta keittokirjasta ja jos näin niin pitääkö siloin jotenkin pyytää lupa tms.

Sofié

Kiitos:)

Reseptit ovat ihan omiani! Eihän siinä nyt olisi mitään järkeä, jos kopioisin toisen reseptejä omaan kirjaani, se olisi sitäpaitsi laitontakin.

Casey

Vau, onnittelut :)! Tää on nimittäin myös yksi omista salaisista tai vähemmän salaisista unelmistani. Pitää kyllä käydä sitten tsekkaamassa tämä, kokkaus/leivontakirjoja kun ei koskaan ole liikaa :)

Sanna

Ihanaa J että olet saanut toteuttaa noin mahtavan ja herkullisen unelman. Minä myös innolla odotan että saisin kirjasi käsiini. Mistä sellaisen voi muuten ostaa, tuleeko se ihan kirjakauppaan vai voiko sen ostaa siun kautta? Ja jos mahdollista haluan omani myös tekijän kuittaamana, vanhalle ystävälle:)

Sofié

Hei!

Kiitos Sanna :)

Kirja tulee myyntiin suurimpiin kirjakauppoihin ja nettikauppoihin. Hih, omistuskirjoituksen saat tottakai :)

Sofié

Kiitos :)

Oih, kiva, että täällä ID:llä on myös muitakin herkkusuita!
Nimenomaan, niitä ei voi koskaan olla liikaa :)

Adalmina

Oih, onneksi olkoon! Aivan todella ihanaa kuulla, että unelmat voivat toteutua! Ja täällä jo odotellaan kirjan julkaisua, vinkkaathan sitten kun kirjan pääsee ostamaan! :)

panda

Joko Sofién kirja on myynnissä? Se on varmasti ihan mieletön, aivan kuten blogisikin :)

RagDoll

Onnea uuden kirjan julkaisusta! Annat toivoa siitä, että unelmat voivat toteutua, kun niiden eteen jaksaa nähdä vaivaa. =)

Kävin katsomassa kuvia. On kyllä lahjakas kuvaaja, tuo ystäväsi! Niinkuin toki sinäkin. =)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010