Näin kesää suhteellisen paljon rakastavana ihmisenä en malta odottaa kaikkia kesän picnicejä, yöllisiä eväsretkiä, alkuillan veneilyjä ja niitä pakollisia Porvoon kesähengailuja. Kun tuolla ulkona on auringosta huolimatta vielä aika vilpoinen niin päätin aloittaa tämän kesäfiilistelyn näin ruoan puitteissa. Ja kuinkas muuten kuin puutarhamustikoin ;)

Pääsiäisen aikoihin ehdin olla kotosalla ja kokkailla. Vaikka miten pidänkin matkustamisesta, mutta sydämeltäni olen kumminkin aikamoinen kotihiirulainen. En vain tiedä mitään parempaa ajanvietettä kuin kiireetön ruoan laittaminen. Pääsiäisen pyhinä sain tehdä ruokaa myös rakkaalle ranskalaiselle ystävälleni ja alkupaloiksi söimmekin näitä mustikkaisia leipäsiä.

Nämä pikkuiset leipäset sopivat kesän rentoihin juhliin, joissa ei pidetä valkoisia kesämekkoja ;). Niin kuin sen jo arvata saattaa, niin pidän marjoista ja niiden yhdistelemisestä suolaisen kanssa. Suosikki bruschettani ovatkin juuri tällaisia, joissa sekoittuu suolainen ja makea. Näiden kuvissa näkyvien lisäksi pidän mansikkaisista mozzarella ?leivistä ja kirsikoilla päällystetyistä chorizo bruchetoista.

Resepti:

150 g chévreä

4 rkl maustamatonta tuorejuustoa

Vaalea leipää

Vuonankaalia

Ilmakuivattua kinkkua

Puutarhamustikoita

Mustapippuria

 

Mustikkavinaigrette:

1 dl pakastemustikoita

2 rkl vaaleaa balsamicoa

1 rkl hunajaa

Basilikaa

1.Murustele chèvre ja lisää muutama lusikallinen maustamatonta. Sekoita seos tasaiseksi haarukalla tai tehosekoittimella. Itse sekoitin seoksen ihan vain haarukalla yhtenäiseksi massaksi, mutta jos haluat seoksesta ihan tasaista, niin käytä tehosekoitinta.

2.Laita basilikaa tehosekoittimeen ja anna basilikan silppuuntua kunnolla. Sulata pakastemustikat ja lisää ne silputun basilikan sekaan. Lisää vaaleaa balsamicoa ja hunajaa.

3. Leikkaa leivästä palasia. Lisää päälle vuononkaalia, kinkku ja juustomassa. Levitä leivän päälle vielä mustikkavinaigrette ja koristele puutarhamustikoilla.

P.S. Kuulin eilen jo lokkien ääniä, eli kyllä se kesä sieltä taas tulee :)

Kommentit (8)

Iisa

Nam, miten herkullisen näköisiä! Yllättävä makuyhdistelmä -täytyypä kokeilla joku kerta :)

Lumo

Herkullisen ja raikkaan näköist.

Kevät on kaikesta huolimatta tulossa, ensimmäiset krookuksetkin kukkivat jo!

Sofié

Eikös olekin, ihan säälitti syödä ne :)

Kokeile, et pety! Toimii myös mansikoiden kanssa ;)

Maya

Mielenkiintoisen näköinen makuyhdistelma, täytyypä testata ensi viikonloppuna :)
Mansikka-mozzarellasalaattia testasin viime kesänä, suosittelen kokeilemaan tätäkin makuparia :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010