Muistatteko vielä kirjaprojektiani? Aloin tekemään ensimmäistä herkkukirjaani viime kesänä. Leipoessa ja kuvaillessa meni koko kesä ja nyt niitä sanoja on mutusteltu paperille. Tai oikeastaan tietokoneelle. Teen kirjani yhteistyössä BoD:n kanssa ja tässä tämänpäiväisessä postauksessa haluan kertoa, että miten se käytännössä tapahtuu.

Olen siis käytännössä tehnyt kirjani kannesta kanteen itse, ystäväni on tosin ottanut kirjani upeat kuvat. Ilman hänen apuaan en olisi mitenkään saanut niin upeita kuvia, joita kirjassani on esillä. Sen takia hänen yrityksensä, POKS! Photography on kirjani kannessa. Kiitos sinulle Otso <3 Olet super!

Kirjani taitto on minun vastuullani, mutta BoD:n taittotyöväline on helpottanut ensikertalaisen elämää, sillä sitä on pienen harjoittelun jälkeen todella helppo käyttää. BoD:n sivuilla on nähtävillä erilaisia kirjamahdollisuksia aina keittokirjasta valokuva- ja hääkirjaan. Eli kuka tahansa voi tehdä oman kirjan työkalun avulla ja ikuistaa elämän suuret hetket yksien kansien väliin. Eli kannattaa katsoa jos BoD:n sivuilta löytyisi hyvä malli niille omille keskeneräisille projekteille ;).

Kuvissani ohjelma saattaa näyttää hieman hankalalle, mutta todellisuudessa sen opettelu ei ole vaikeaa. Ohjelma myös ohjaa aina seuraavaan vaiheeseen ja ilmoittaa heti jos jokin on pielessä. Eli yksin en ole ollut  tämän taittoprosessin kanssa, sillä ohjelma on ohjannut minua hankalissakin tilanteissa.

Ennen kirjoitusprojektia minun tuli valita kirjani ulkoasua koskevia asioita; koko, paperi, malli, värimaailma.. Mahdollisuuksia on siis monia, mutta en valinnut kirjani malliksi keittokirjaa, vaan valokuvakirjan. Siten kirjani värimaailma pysyy hyvin rauhallisena ja kirjan layout mukailee blogini ulkoasua. Valitsemalla valokuvakirjan kirjaani tulee myös kiiltävämpi paperi, jotta kuvat näyttäisivät mahdollisimman kauniilta. Kuvien kanssa tuli aluksi pieniä ongelmia, sillä ensiksi ne olivat liian isoja ja sitten liian pieniä. Koska kirjani on keittokirja niin täytyy kuvien olla todella korkealaatuisia, jotta ne näyttäisivät hyviltä myös printattuna. Onneksi sain kuvaongelman ratkaistua, niin kuvat näyttävät kirjassani myös kauniilta.

Minulla on vielä hieman kirjoitettavaa, sillä alku- ja loppusanat ovat tuottaneet minulle hieman mietittävää. En tiedä miten aloittaa tai lopettaa. Pääasiahan kumminkin on, että reseptit ovat hyvin ja kauniisti esillä.

Kirjaprojektini on hieman venynyt, sillä koulutöiden taakka on tullut minulle pienenä yllätyksenä. Toisaalta, kirjani pursuaa kesäisiä ja marjaisia reseptejä, niin en tiedä sen julkaisemiselle parempaa ajankohtaa kuin kesän kynnys. Ehkä nämä yllättävät koulukiireet olivat kirjan kannalta siis hyvä juttu? :)

Pssst. POKS! Photographyn sivuilta voitte kurkata lisää kirjani kuvia ;)

Kommentit (24)

mimi

onko kirjasi tulossa ihan myyntiin asti kirjakauppoihin/ onko sinulla joku kustantaja? Vai onko kyseessä ihan oma henkilökohtainen projektisi omaksi iloksesi?
Kummin vain, kuullostaa silti herkulliselta :)

Petra Pauliina

Hyvää kannattaa odottaa, eikös se sanonta niin kuulu, hihi! :) Hyvää viikonloppua Sofié! :)

Tarja

Odotan suuresti kirjaasi! Näyttää ja kuulostaa ihanalta! Uskon, että se tulee olemaan hyvin inspiroiva. Samaan tyyliin kuin blogisikin kuvineen ja tunnelmineen.

Pidän kovasti resepteistäsi ja juuri kopioin itselleni burgundin pata reseptisi. Onkin tehnyt mieli jotain pataruokaa jo pidemmän aikaa ja tämän ajattelin toteuttaa nyt hiihtoloman aikana. Tosin varmaankin hirvenlihasta; sitä kun sattuu olemaan isovanhempien pakastimet pullollaan :)

Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle! :)

t. Tarja

Mrs.V

Hyvä muru!!! <3 Mä oon jonossa odottamassa sun herkkukirjaa ja tahdon ehdottomasti siihen oi niin ihanan toteuttajan nimmarin sitten <3 So proud of you!!! <3

Henna

Kiva oli kuulla tästä projektista hieman lisää. Innolla odotan lopputuotetta, siitä tulee varmasti upea!

IdaSofia

Mistä tätä kirjaa saa ostaa? Vaikuttaa ihan mielettömälta:) onnea sinulle! Mahtavaa että unelma toteutuu!

L

Vaikuttaa ihanalta tuo tuleva kirjasi! Ja päätyy varmasti omaan keittiööni myös :)
Nuo kuvat ovat varsinkin aivan upeita! Ja noin sen täytyisinkin olla. Itse kaipaan myös keittokirjoilta juuri tuota, että ne olisivat ulkonäöllisesti enemmän houkuttelevan näköisiä ja että ne olisivat itsessään jo pieniä taideteoksia. Innolla odotan, että pääsen selaamaan kirjaasi ja kokeilemaan reseptejä!

Katri

Hienoa, että projekti etenee :) Kävin kurkkimassa kuvia, aivan superkauniita!! Mä oon tehnyt meille (ja mummeille ja vaareille) vauvavuosi kirjan iPhoton kirja-ohjelmalla. Myös helppokäyttöinen ja painojälki ihan priimaa. Tuo BoD vaikuttaa myös hyvälle.

Sofié

Voi Tarja, olet niin kultainen.

Mahtavaa, kerro sitten mitä tykkäsit! Muista pitää pataa uunissa kauan kauan aikaa :) Hirvenliha ei ole ollenkaan huono vaihtoehto! Lucky you! Odotan jo kesää, kun voin mennä retkille mummin pakastimelle, sieltä löytyy sienet ja marjat :)

Hyvää viikonloppua <3

Sofié

Kiitos tuestasi <3!!

Omistuskirjoitus on tulossa, tottakai!

Olen äärettömän onnekas kun mulla on teidät tukena!

Sofié

Hihi, kiva että olette olleet kärsivällisiä. On vain ollut aika kiire koulujuttujen kanssa tässä viime aikoina, niin sen takia tämä on vähän viivästynyt.

Sofié

No ensimmäisenä varmaan nettikaupoista ainakin. Imoitan sitten :)

Kiitos, se on kyllä. Tosin ne unelmat vaativat paljon työtä toteutuakseen :)

Sofié

Kiitos Katri <3

Ne on kyllä tosi hienoja, kyllä se Otso osaa! Oli hienoa päästä kuvaamaan hänen kanssaa, sillä opin niin paljon.

Ohjelmaa oli helppo käyttää joten kokeile seuraavan kerran tuota :)

Sofié

Hei,

Hahha, saan usein tuollaisia kommentteja :D.

Kiitos! Teen sen mielelläni. On hyvä että kerrotte linkkailuistanne, sillä ne saattavat mennä minulta ohi.

On muuten hassua, että täällä blogimaailmassa minua kutsutaan lähes poikkeuksetta suloiseksi Sofiéksi :)

Kiitos samoin, toivotaan että vkloppu olisi aurinkoinen :)

Susanna89

Kuulostaa kivalta! varmasti käyn katsomassa kun ilmestyy :) onko kirjassasi myös helppoja ohjeita? itse en oikein koskaan onnistu kakkujen leipomisessa..

Sofié

Kiva juttu :)

Siis kirjassa ei mielestäni ole muuta kuin helppoja ohjeita joten älä huoli :)
Sieltä löytyy sellaisia ohjeita, joista voi nopeastai tehdä esimerkiksi kesäisen jälkkärin. Kakkuja kirjassani ei ole juuri lainkaan.

Sofié

Oi <3

Ne ovat. En olisi lähtenyt tähän projektiin ellei ystäväni olisi ollut kuvaamassa. Ilmoitan sitten kun kirjani on valmis :)

iitu

Oon miettinyt miljoona kertaa milloin saan kirjan käsiini, mutta en oo ikinä muistanut kysyä! Et uskokaan millainen herkkusuu miusta on kuoriutunut, nyt on kyllä ainakin loppuraskauden herkut tiukassa pannassa, mutta ehkä sitten kesällä...:)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010