Pictures: Cinemagraph

Olen tässä viime päivinä miettinyt vähän kauneusihanteita. Nämä itsepohdiskelut saivat aikaan muutamat sähköpostit joita blogimailiini on tupsahtanut. Olen ollut ehkä hieman hämilläni niistä, sillä sähköpostien sisältö on koskenut huulien täyttämistä. Ehkä olen vähän mummoutunut noissa lukusaleissa, mutta koen tuontapaiset kauneusoperaatiot aika vieraana. Ihailen luonnollista ja klassista kauneutta ja nämä nykypäivän pornoistuneet kauneusihanteet eivät minun muottiini istu.

Silloin kun minä oli 18-vuotias, niin me käytettiin itseruskettavia ja ripsitupsuja. Nykypäivän teineille ei ripsitupsut riitä, vaan niiden paikan ovat vallanneet ripsienpidennykset ja ripsiseerumit. Allekirjoittanut on kokeillut kumpaakin. Huonolla menestyksella tosin.

Uskon, että  esimerkiksi eräät nimeltämainitsemattomat reality-sarjat ovat aika lailla näiden ihanteiden takana. Ongelmana on, että heillä on varaa mennä alan huippujen veitsien ja ruiskujen alle. Suomalaisella nuorella tytöllä/naisella ei välttämättä ole.  No ainahan voi mennä Viroon? Ei. Ei. Ei. Muutama vuosi sitten kun tuttavani meni täyttämään huulensa Virossa ja näin lopputuloksen, niin kantani "kauneusleikkauksia" kohtaan voimistui. Lopputulos oli jotakin muuta kuin kaunis.

Viime vappuna taasen olin juhlimassa ystävieni kanssa kunnes seuraamme istahti plastikkakirurgi. Esittelin itseni ja hän sanoi "ylähuulen voisit laittaa 0,5mm". Minä:"Anteeksi?". Gentlemanni: "Sun ylähuuli vois tarvita vähän täytettä". Olin todella äimistynyt.

Nämä mailit lukeneena, olen vähän pohdiskellut näiden yritysten vastuuta siitä, että katsovatkohan he yhtään, että kenelle he näitä viestejä lähettävät? Moni bloggaaja on kumminkin aika nuori ja saattaa lähetä tällaisiin operaatioihin mukaan jälkiseurauksia miettimättä. Nuori tyttö ei välttämättä osaa ajatella onko pistoksen laittajalla pätevyttä tai että mitä huulelle sitten tapahtuu kun aineen vaikutus lakkaa.

En ole kukaan enkä mikään tuomitsemaan kenenkään tekemisiä, joten toivottavasti en nyt loukannut ketään. Olen vain miettinyt, että mitä tapahtui oikealle kaudeudelle ja elovena-tytölle? Jos huulten pursotus on tänä päivänä suhteellisen normaali käytäntö, niin mitä tehdään siinä vaiheessa kun minun kuvitteellinen tyttäreni on kaksikymppinen? Jos kumminkin päätätte, että huulenne tarvitsee hieman täytettä, niin toivon kuitenkin että otatte selvää kenen ruiskutettavaksi te oikein menette. Tämäntyyppisistä jutuista ei välttämättä kannata tinkiä.

Vaikka minä saatan aina välillä olla joidenkin asioiden suhteen pinnallinen tai muovinen, mutta nämä nykypäivän kauneusihanteet ovat minusta suistuneet hieman raiteiltaa.  Nyt olisi tosi kiva kuulla teidän mielipiteitä. Eli mitä mieltä olette?

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010