Ja nyt vähän kevyempiin ja puhtaampiin tunnelmiin. Pyykinpesu on minulle oiva tapa rentoutua. Tunnustan nyt tässä teille kaikille, että joskus laitan koneeseen myös sellaisia vaatteita jotka eivät välttämättä sinne vielä kuuluisi. Pesen siis pyykkiä monen monta koneellista viikossa ja meillä on aina pyykkiteline jossakin kodin nurkassa :)

Mutta sitten... Ne minun vaimopisteet loppuvatkin tuohon pyykinpesuun, sillä silittämisestä en pidä ollenkaan, mankeloinnista kylläkin. Olenkin ihan todella onnellinen siitä, että meidän talosta löytyy kunnon pesuhuone ja siellä pesuhuoneessa on myös se mankeli. Mankelointi tekee liinavaatteiden viikkaamisesta niin paljon helpompaa ja mankeloinnin jälkeen ne menevät myös niin paljon pienempään tilaan.

Muistan kun olin pieni niin mummi suihkutteli liinavaatteisiin aina laventelivettä ja pyykki tuoksui aina niin ihanalle. Ostin tässä hetki sitten Stockmannilta Compagnie de Provencen silitysveden ja mieleeni muistui ne hetket kun mummi silitti silitysveden kanssa. Oman silitysveteni tuoksu ei tosin ole laventeli vaan sea-breeze, mistä jää esimerkiksi pyyhkeisiin ihan todella raikas tuoksu :)

________________________________________

Doing laundry is just so relaxing.  The smell of clean clothes and linen is just my favorite scent.  I have to admit that sometimes I?m bit too efficient ?laundry girl? and I happen to wash clothes and towels that are not yet even that unclean.

But there is one house task I just can?t stand and that's ironing. Ironing is definitely not my cup of tea.  When I was a child I remember that my dear grandmother used linen water when she was ironing. While ago I bought a linen water to me and it made me think those moments spent together with my lovely grandmother. The scent of my new linen water is sea breeze and it leaves a nice fresh scent into my laundry :)

Kommentit (12)

kaitaliina

Ai niin, ja piti vielä sanoa, että mankeli on ihana, mutta meillä on muutamat nappilakanat ja -tyynyt, niin se on niin ärsyttävää, kun ne pitäisi aina silittää, mankelissa kun napeista tulisi muusia. Tai sitten nukkua ryppyisissä..

kaitaliina

Mulla on aina ollut tuota samaista silitysvettä, mutta se lila purkki. Se on jotenkin ihana, mutta en kyllä silittänyt sillä kaikkea. Yleensä vain esim. sisustustyynyt yms. Muuten voisi alkaa tökkiä. Täällä ei silitysvesiä tarvitse, kun jo pesuaineissa on ihan riittävästi sitä tuoksua.: )

annemi

Hauskaa, että on muitakin jotka tykkävät pyykinpesusta mutta eivät siitä jälkipuinnista :) meilläkin pyörii kone jatkuvasti ja olen oikein tyytyväinen tähän nykyiseen, joka myös kuivattaa pyykit niin ei tarvitse ripustella enää vaatteita.

Pitääpä testata tuollaista silitysvettä!

Johanna

Tuo onkin hyvä idea kun käytän lähes hajuttomia pesuaineita. Lopetin myös huuhteluaineen käytön, koska siitä ei ollut mitään hyötyä kun pyykit pehmenevät joka tapauksessa kuivausrummussa. Täällä myös mankeli ahkerassa käytössä, mutta tuo silitys on niin hirveää pakko pullaa. Onneksi kuivausrumpu "silittää" suurimman osan lasten vaatteista :)

Sofié

Aa, sulla on se laventelin tuoksuinen :)

En minäkään sitä ihan kaikkeen laita, vaan lähinnä pyyhkeisiin ja lakanoihin. No ei varmasti. Olen ehkä sulle pikkuisen kade teidän pesulapalveluista. Tai lähinnä pesuloiden silityspalveluista :)

KL:n pesulassa ei tosin käytetty ihan hirmuisesti vettä, vaan välillä tuntui kun vaatteet olisi pesty pelkällä huuhteluaineella..

Sofié

No meillä on ennen kyllä nukuttu ryppyisissä, sillä en ole kertakaikkisesti jaksanut sitä silittämistä. Aina kun luulee että lakana on sileä, mutta siltikin aina joku ryppyinen nurkka putkahtaa esiin :D

Nyt kun meillä on tuo mankeli niin kaikki lakanat ja pyyhkeet menevät sen läpi :)

Sofié

Joo ja varsinkaan kun en kuulema osaa edes viikata? Poikaystäväni on tosi tarkka kaikista kulmista, niin en saa koskea hänen vaatteihinsa sillä ne eivät kelpaisi hänen vaatekaappiinsa. Joskus olen löytänyt hänet jopa suoristelemasta vaatekaupan pinoja?

Oi, mikä pesukone! Yksi asia mistä en myöskään ihan hirmuisesti pidä on juurikin tuo ripustaminen.

Noita vesiä on monilla merkeillä, mutta tuo lähti ostoskoriin kauniin ulkomuotonsa takia :)

Sofié

Minä käytän myös hajuttomia pesuaineta ja sen takia tykkään suihkutella tuota lakanoihini :)
Mankelointi on kivaa, mutta se silitys.. Olen joskus jopa meinannut tilata ostos tv:stä sellaisen höyrykoneen jolla silitys olisi kuulemma niin helppoa :D

Kuivausrumpu <3

Ansku

Ai silitysvettäkin voi nyt ihan ostaa! Kuulostaa aika hauskalta :)

Peset puhtaitakin pyykkejä? Oho! Varsin ekologista ;)

Hertta

Aah, ihanaa, kohtalotoveri :) Minäkin olen intohimoinen pyykkäri, mutta jestas, kuinka silittäminen on inhaa. Etenkin, kun rautani on jo ehkä aikansa elänyt. Silitysvesiä en olekaan koskaan kokeillut, nyt taisin innostua. Ja mankeli, se on saatava, koti-kotona kun sellainen oli, oli ensimmäiset ryppylakana-ajat ihan kurjia.

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010