yrttejä, lammasta ja juuresten väriloisto.

Näin talvisaikaan teen viikonloppuisin yleensä pata-ruokia. Ranskassa niitä tosin saa ympäri vuoden, mutta itse en niitä oikein kesäisin tykkää syödä. Talvella tosin voisin laittaa padan uuniin vaikka joka päivä, sillä mikään ei ole helpompaa ruoanlaittoa kun on pata kaverina.

Muistan, että pienempänä äiti teki myös erilaisia pataruokia ja etten pitänyt niistä ollenkaan. En sitten yhtään. Muistan karsastaneeni epämääräisiä lihapaloja ja etsivän kasviksia kastikkeesta. No nyt ovat ajat muuttuneet ja laitan pataan mitä milloinkin. Tärkeintä ovat yrtit, mieto lämpö ja pitkä kypsytysaika. Aineksien kanssa en niinkään ikinä suunnittele mitään, vaan pataan menee mitä milloinkin. Tässä kumminkin reseptini jo kodin klassikkoruokaan, lammaspataan.

 

Tarvitset:

 

2-3 Karitsanpotkaa

tuoreita yrttejä (timjamia, rosmaariinia, salviaa..)

7 valkosipulinkynttä

1 dl kahvia

1 dl oliiviöljyä

sormisuolaa

laakerinlehtiä

lihafondia

7 dl vettä

7 kpl pikkusipuleita

5 kpl värikkäitä porkkanoita (violetteja, valkoisia ja oransseja)

Kourallinen minikokoisia perunoita

 

Ota karitsanpotkat hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Laita yrtit ja öljy tehosekoittimeen ja silppua ne yhtenäiseksi massaksi. Pyörittele potkat marinadimassassa ja anna lihan marinoitua ainakin 3 tuntia.

Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Ota potkat marinadista ja käytä niitä hivenen pannulla.  Laita lihat pataan, ja kaada ylimääräinen marinadiliemi sekaan. Lisää vesi, fondi ja laakerinlehtiä.  Anna muhia uunissa 4 tuntia. Tarkkaile vedenmäärää ettei lihasta tule kuivaa.

Kommentit (7)

Vierailija

 

 

näyttää tosi hyvältä, siis ihan totta kahvia? Oletko huomannut lampaan/karitsan lihassa makueroa verrattuna suomalaiseen vastaavaan? Tätä on kyllä testattava, lisääkin pataruokien ohjeita saa laittaa, kiitos.

 

 Terveisin Anna

Avec Sofie
Liittynyt5.8.2013

Kiva että tykkäät :)

Joo ihan totta, kyllä :)

Itseasiassa hyvä kysymys ja kyllä olen. Lohi ei maistu esimerkiksi ollenkaan hyvältä täällä. Ja lammas, ei maistu samalta myöskään ollenkaan :/

 

Tulossa on, ajattelin kokeilla jotain aasialaistyyppista pataa :)

Vierailija

Kommentoin harvoin. Halusin vain kiittää blogistasi :)

Asuntonne näyttää todella kauniilta. Oikea pariisilainen unelma. Mulle on tullut kuitenkin käsitys, ettet oikein tunne olevasi kotona Pariisissa. Toivon, että jos näin on, löydätte teille paremmin sopivan tukikohdan tulevaisuudessa. Mutta sillä välin kuolaan teidän Pariisin asunnon kuvia :)

Avec Sofie
Liittynyt5.8.2013

Kiitos sinulle, että kommentoit :)

Hih, no on siinä vähän vielä hommaa, jotta kaikki näyttäisi enemmän "omalta".

No en oikeastaan ja syksy meni aika itkuisesti, sillä kun olin paljon yksin eikä energiaa löytynyt oikeihin muuhun kuin työntekoon. Nyt menee jo paremmin kun on löytänyt omia lempipaikkoja ja ei ole niin yksinäinen fiilis :)

Pariisi on ehkä yksi vaikeimmista paikoista asua, vaikka miten kaunis tämä paikka onkin. Ollaan avoimia asuinpaikalle ja on selvää että jossain vaiheessa muutetaan muualle :)

Vierailija

Uuniruoat talvella ihania. Minäkin aloitin tänä vuonna jo alkusyksystä kaikenlaisten liha - ja kasvispatojen laiton uuniin. Se lämmittää parhaiten kylminä päivinä ja maku on lempeä. Meilläkin oli joulun menulla karitsaa valkosipulikermaperunoiden kanssa, johon kuuluu ripaus muskottipähkinää :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010