Lusikka: Gant/ Lautasliina:Himla/ Kuvausalusta: vanha keltainen tuoli.

Minun piti tehdä gazpachoa, mutta ilmeisesti tomaatit pelästyivät tulevaa kohtaloaan ja karkasivat kotimatkalla. En siis tiedä minne ne katosivat. Minulla kasvaa ikkunalaudalla muutama tomaatti, mutta niistä ei kyllä gazpachoa saa aikaiseksi. Onneksi minulla oli paljon kurkkua joten tein sitten kylmän kurkkukeiton. Näillä helteillä ei kyllä tee mieli syödä mitään raskasta, joten kylmät keitot ovat oikein miellyttävää mahantäytettä.

Tarvitset:

3 kurkkua, 1 keltainen paprika, nippu ruohosipulia,  2 dl maustamatonta jogurttia, chiliä, korianteria, valkosipulia, mustapippuria, 0,5 dl oliiviöljyä, suolaa, katkarapuja ja kevätsipulia.

Pilko kurkut ja paprika palasiksi. Kuori valkosipulin kynnet (laitoin 4 kpl, sillä rakastan valkosipulia). Laita kasvikset ja yrtit tehosekoittimeen ja soseuta. Lisää mausteita oman mielen mukaan, keitto saa olla aika mausteinen, joten chilin kanssa ei tarvitse arastella. Päälle ripottelin katkarapuja ja kevätsipulia.

Sain Philipsiltä muutamaksi kuukaudeksi koekäyttöön heidän Robust-sarjan keittiövälineitä.  Keiton tekoon käytin sarjan tehosekoitinta ja täytyy sanoa, että oma tehosekoittimeni kalpeni vieressä.  Tehosekoitin on varustettu kahdella terällä ja niin sanotulla smooth-toiminnolla, joten keiton olisi halutessaan saanut ihan pehmeäksi. Palaan tähän Robust-sarjaan vielä vähän myöhemmin kun olen testaillut sitä kunnolla.

*****

Ja sitten niihin italialaisiin. Ystäväni ja toisin sanoen italilaiset veljeni saapuvat ensi viikolla Suomeen. Olen tässä pähkäillyt, että mitä tällä kertaa tekisimme. Ajattelin, että jos kävästäisiin ainakin Turussa ja Porvoossa. He ovat siis käyneet useasti Suomessa ja jo aiemmin nähneet monia kaupunkeja. Turussa he ovat ainakin käyneet, mutta Porvoossa pojat eivät ole tainneet aiemmin vierailla. Tapasimme 11 vuotta sitten Brightonissa, kun olin siellä kielikurssilla ja pojat olivat reilaamassa. Juttutuokiosta kivisellä rannalla on kasvanut kaunis ystävyys. Olen käynyt heidän luonaan Italiassa ja he suuntaavat lomillaan aina Suomeen. Parasta yhteisissä hetkissä on yhteiset ruokatuokiot. Vaikka jääkaapissa ei ole mitään, silti he loihtivat ruokaa ihan mistä aineksista tahansa. Kaikilla pojilla on omat erikoisalansa, joku tekee pastaa ja toinen on hyvä tekemään liharuokia ja toinen taas taikoo kasviksista jotain ihan uskomatonta. Tulette siis varmastikin näkemään tulevissa postauksissani joidenkin muiden tekemiä ruokia kuin minun :)

Ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan, että minne minun kannattaisi poikia viedä. Eli mitä täällä meidän kesäisessä Suomessa olisi teidän mielestä näkemisenarvoista?  Kiitos muuten aiemman postauksen kommenteista. On ihanaa kun olette kirjoitelleet pitkästi, sitä kautta pääsen tutustumaan myös teihin :)

Kommentit (6)

Suz

Porvoon vanha kaupunki on hyvä idea, sinne ajattelin viedä myös oman italialaisen ystäväni, joka on tulossa käymään kuun lopussa :) Ehkä ajellaan laivalla Porvooseen asti tai sitten ihan bussilla, vielä ei tiedä... Olen myös itse yrittänyt keksiä kaikenlaista tekemistä, mutta miten se on niin vaikeaa, vaikka täällä asuukin :D

Brownie

Moikka,

Porvooseen kannattaa mennä! Se on kesäisin todella makee paikka. Jos on hyvä ilma, kannattaa Porvooseen matkata veneellä/lautalla mikä onkaan. Matka on todella upea, koska siinä pääsee näkemään saaristoa hyvin! Sitten itse Porvoossa kannattaa käydä terasseilla, joita joen varsi on täynnä. Terassilta on ihana seurailla ohi meneviä veneitä. Vanhassa kaupungissa kannattaa käydä syömässä Johansissa. Se on todella symppis paikka ja samalla pääsee kurkkaamaan niihin söpöihin ranta-aittoihin, jotka ovat kaikissa postikorteissa. Vanhassa kaupungissa kannattaa muutenkin kierrellä ja kurkkia kaikille sisäpihoille. Sieltä löytyy myös paljon ihania sisustuskauppoja! Kirkon lähellä on ihana super pieni suklaapuoti, joka on myös käymisen arvoinen.

Sofié

Ehkä törmätään sitten Porvoossa italialaisten kanssa :)
Ajattelin myös, että nappaisimme kauppatorilta veneen ja tulisimme autolla sitten takaisin :)
Niin on. Olen miettinyt Suomenlinnan picniciä, iltapalaa Hangossa ja melontaretkeä Helsingin edustalle. Harmillista kun täällä ei ole mitään isompaa tapahtumaa poikien vierailun aikana, vaikka toisaalta, on näiden vellosten saaminen tänne minulle pieni suuri tapahtuma :)

Sofié

Porvoo on mun yksi Suomen suosikkikaupungeista, niin ihana paikka! Viimekin kesänä kävin siellä muutamaan otteeseen. Johansista olen kuullut hurjasti hyvää ja haluaisinkin viedä pojat johonkin vähän enemmän Suomalaistyyppiseen ravintolaan syömään :) Ne aitat siinä rannassa on aivan ihania! Yksi pojista rakastaa suklaata, niin ehkä vien hänet suklaapuotiin.

Saija

No tämä ohje menee kyllä takuuvarmasti kokeiluun! Olen haaveillutkin hyvistä kylmien keittojen ohjeista ja vielä iiseistä sellaisista. :) Kiitos!

Sofié

Mä ajattelin, että juuri sinä viherpiipertäjä voisit tästä pitää :)
Tekee hyvää kuumalla ilmalla ja pitää nesteytyksen samalla oikealla raiteella :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010