Päivälleen kaksi vuotta sitten laitoin repun selkään ja lähdin kohti Aasiaa. Ensimmäinen pysähdykseni oli Hong Kongissa, josta jatkoin muutaman päivän jälkeen Kuala Lumpuriin. Minulla ei ollut oikeastaan minkäänlaista käsitystä Kuala Lumpurista ennen kuin menin sinne. Vaihtokohdetta miettiessäni halusin mennä jonnekin sellaiseen paikkaan, jonka kulttuuri olisi minulle täysin vieras.

Islamin läsnäolo ja muslimien kulttuuri ja tavat tuntuivat aluksi hieman vierailta, mutta lopuksi kaikkeen tottui. Malesian muslimit ovat  länsiystävällisemmästä ja modernimmasta päästä, joten  heidän tapansa elää ei ulkoisesti poikennut juurikaan minun tavastani elää. He pukeutuivat suhteellisen nykyaikaisesti ja värikkäästi, ainoastaan hiukset oli peitetty.

Asuimme ihan Kuala Lumpurin keskustassa ostoskeskus Time Squaren  yhteydessä. Time Square on suhteellisen iso ostoskeskus ja sieltä löytyi melkein ihan kaikki tarvitsemani; pankit, postit, ravintolat, ruokakaupat ja vaatekaupat. Itse asuimme 29 kerroksessa, joten saimme nauttia hulppeista näkymistä kaupungin yli.

Kuala Lumpur on suhteellisen pieni kaupunki ja jos vertaan sitä esimerkiksi Bangkokiin, on Kuala Lumpur siistimpi, pienempi ja selkeämpi. Keskustan alueella joka paikkaan voi kävellä, mutta skytrain mahdollisuus on myös olemassa. Taksit ovat edullisia ja niillä kuljimmekin kouluun joka aamu.

Kuala Lumpurin keskusta koostuu käytännössä ostoskeskuksista. Melkein kaikki ravintolat on keskitetty ostoskeskuksiin, eli siis mitään kävelykatuja ei juurikaan ole. Pavilion oli ostoskeskuksista suosikkini. Sieltä löytyi länsimaiset vaatemerkit; Zara, 21Forever, Massimo Dutti, TopShop... Muutenkin Pavilion oli minun mieleeni, sillä siellä oli ihan todella hyvä food court, Foodrepublic. Alimmassa kerroksessa oli maailman ruokatarjonta esillä, joten jokaiselle varmasti löytyi jotakin syötävää. Useimmiten valitsin lautaselleni lohi teppanyakia tai sushia.

Olen aiemmin kertonut teille ravintolasta nimeltä Gonbei. Jos menette Kuala Lumpuriin, on Gonbeissa pakko käydä! Gonbei sijaitsee Marriot hotellin yhteydessä olevassa ostoskeskuksessa, Strahill Galleryn relish-kerroksessa. Marriot on aivan Pavilionin pääsisäänkäyntiä vastapäätä.

Koti-ikävää kävin välillä lievittämässä KLCC:n tai Pavilionin ruokakaupoissa, jotka vastasivat vähän meidän Stockmannin Herkkua. KLCC on ostoskekus, joka sijaitsee kaksoistornien alla. KLCC myy  ostoskeskuksista eniten luksustuotteita ja on ehkä se kaikkein hienoin. Ostoskeskuksen alakerrassa on myös akvaario.

Kävimme myös usein Little Indiassa, jossa oli muutama hyvä intilainen ravintola. Yhden nimi oli ainakin ABC. Little India poikkesi täysin keskustan melskeestä ja toi kivaa vaihtelua länsimaiseen menoon.

Teen aika paljon koruja ja yritin kauan etsiä helmiä ja muita korujen osia Kuala Lumpurista. Viimeisellä viikolla olin yksin Little Indiassa ja näyttelin helmiä miehelle ja yritin kysellä, että mistä niitä saa. Mies työnsi minut taksiin ja hetken kuluttua löysin itseni GM Plazalta. Helpoiten sinne pääsee ottamalla monorail/skytrain Chow Kittiin. GM Plaza on betoninen rötiskö, joka ei kyllä houkouttele sisään, mutta jos koruja tekee, niin kannattaa ihmeessä vaivautua sisään.

China Townissa kävin muutaman kerran, mutta siellä ei nyt oikeastaan myydä kuin kopioituja tuotteita. China Townin läheisyydessä on paljon myös hostelleja ja muita halpoja asumuksia. Jotkut kehuivat myös China Townin ravintoloita.

Jos haluaa syödä paikallista hyvää ruokaa niin kanattaa suunnata Jalan Alorille. Katu sijaitsee ihan keskustassa ja on täynnä ulkoilmaravintoloita. Vaikka ulkoapäin ravintolat eivät näytä viiden tähden ravintoloilta, on ruoka todella hyvää.

Tässä nyt jotain vinkkejä. Nyt onkin teidän vuoro sitten kysellä, jos on jotain sellaista mistä haluaisitte tietää jotakin. Minun Kuala Lumpurin kuvat ovat valitettavasti toisella kovalevyllä, joten ihan hirmuisen kattavaa kuvapakettia en tällä kerralla voinut teille tarjota.

 

 

 

Kommentit (27)

Sarah

Voi ei, nyt tuli kyllä ihan hirveä ikävä Lumpuria. On muuten aika hassua, mutta mielestäni KL voittaa Lontoon 10-0. :)

Sofié

No nii-in. Teleportilla on edelleen käynnistysongelmia, joten ei päästä ihan heti ainakaan sen viemänä Kuala Lumpuriin. Kolmen tunnin päästä kaksi vuotta sitten nousin yläilmoihin ja kohti Kuala Lumpuria. Olisi kiva taas päästä kanssasi lenkille KLCC:n ympäristöön ja helmiostoksille, kuppikakkuhetkiä unohtamatta. Ne oli hyviä hetkiä ne.

No minun mielestäni Lontoon voittaa mikä tahansa kaupunki. En tiedä, mutta en ole koskaan tykästynyt paikkaan juurikaan. Ehkä ilmat ovat olleet niin huonot tai jotain. Lontoo on tuntunut aina liian sekavalta ja isolta.

Sofié

Vaihtoaika on kyllä ollut yhtä elämäni hienointa aikaa :)
Ikimuistoisia ihmisiä ja hetkiä. Kaikki hetket eivät olleet niin hodokkaita, mutta aika kuulta tässäkin tapauksessa ne huonoimmatkin hetket.

Olimme matkalla yhteensä 6 kk, mutta reissasimme ympäriinsä, joten Kuala Lumpurissa en ollut kuin muutaman kuukauden.

Sirpastacia

Heippa,

Olen itsekin ollut KL:ssa ja tykkäsin tosi paljon. Omasta tiedekunnastani ei ole suoria vaihtoja KL:n, siksi kyselisinkin, että mitähän kautta itse päädyit sinne vaihtoon? Jonkun järjestön kautta? Vai onko Vaasan yliopisto ns ystävä koulu vaihtoyliopistosi kanssa? Jos maksoit jotain lukukausi maksuja, niin paljonkohan ne olivat ja olisiko mahdolista saada linkkiä omasta koulustasi? Kiitos jo etukäteen jos kerkeät vastailla. :)

Mari

Tällaisia postauksia ei saisi julkaista ollenkaan. Herättävät vaan hurjaa kaukokaipuuta jonnekin hyvin kauas :)

Miia

Heissan!

Itsekin olen lähdössä ensi keväänä Malesiaan vaihtoon ja varmasti Kuala Lumpurissakin tulee käväistyä. Onko siellä jotain must see -nähtävyyksiä, joita suosittelet tai sitten jotain sellaista, mitä ei ehdottomasti kannata käydä katsomassa :) Oon kyllä aina niin innoissani kaikista näistä Aasiaan liittyvistä postauksista, mitä teet, joten tattista sulle! :)

Niin ja oletkos muute ollut myös Penangilla?

Miau!

Ooooh, olen niin samaa mieltä Pavilionista! Yksi parhaista keskuksista jossa olen ikinä käynyt, kaikki ihanat liikkeet saman katon alla! Menisin taas Kuola Lumpuriin vain sen ostoskeskuksen takia! :)

Tarja

Kun näin otsikon "Kuala Lumpur", niin mietin, että luenko koko postausta, koska tulee niin kova kaukokaipuu. Luin ja tuli kova kaukokaipuu :-) Käymistäni kaupungeista olen todellakin tykännyt Kuala Lumpurista kaikista eniten. Joku siinä tunnelmassa oli niin erityistä. Jonain päivänä lähden vielä uudestaan! Ostoskeskukset olivat hienoja, mutta tällaisena aasialaisen mittapuun mukaan isona ihmisenä, en löytänyt niistä oikein mitään. Paikallinen tuttavamme käytti meitä myös paikassa, joka oli nimeltään muistaakseni Central Market (en ole ihan varma). Paikka oli jo menossa kiinni ja useat kojut siellä olivatkin kiinni, mutta sieltä sai ostaa mm. käsitöitä. Harmittaa, että kiireessä ostin vain muutaman edullisen ja todella kauniin korun (materiaaleina mm. simpukat). Niitä on tullut pidettyä paljon ja aina, kun laitan korun kaulaan, tulee mukavat muistot reissuilta mieleen :-) Kiitos sinulle näistä ihanista matkapostauksista! Vaikka se kaukokaipuu iskeekin, niin on näitä ihana lukea.

Absolutely white

Ihana postaus taas kerran! Voi kunpa olisin saanut tuon helmivinkkisi yli vuosi sitten, kun kävimme Kuala Lumpurissa. KL ei erityisemmin tehnyt minuun vaikutusta johtuen ehkä juuri siitä, että en jaksanut matkallamme keskittyä shoppailuun lainkaan ja tuntui, ettei KL:ssa oikein muuta voinut tehdä. Isot ostoskeskukset ovat toki hienoja. Minuun teki isomman vaikutuksen Hong Kong, joten ehkä siksikin Kuala Lumpur jäi "varjoon". Pidän myös Bangkokista enemmän kuin KL:sta. Olen samaa mieltä Lontoosta eli en ole pitänyt siitä oikein koskaan, vaikka olen asunut siellä noin vuoden verran nuorempana. Sen jälkeen en ole Lontoossa edes käynyt...

Annimanni

Johtuukohan se sateista vai mistä lie monsuunituulista, minulle iskee aina syksyisin matkustushimo, kaipaus jonnekin muualle. Eikä tämä lieventänyt asiaa kyllä yhtään...

Blogissani on sinulle jotakin sateista iltaa piristämään :)

Sofié

Heippa!

Olin Academy Accessin kautta Kuala Lumpurissa. Meidän koulun vaihtokohteet ovat aika kehnot, niin en edes hakenut meidän koulun vaihtopaikkoja. Academy Accesin lukukausimaksu oli 2500. Suosittelisin kumminkin sinun ottamaan itse yhteyttä KL:n yliopistoihin. Jos lähtisin nyt vaihtoon, niin tekisin niin. Siten saisi opiskella ehkä vähän mielenkiintoisempia kursseja, sillä kurssien sisältö oli aika lailla samaa mitä Suomessa. Kaverini lähtee KL:n vaihtoon Simon kautta ja hän menee opiskelemaan graafista suunnittelua ja web designia. Eli lähettele itse sähköposteja yliopistoihin niin saat opiskella sellaisia juttuja, joita oma koulu ei välttämättä voi sinulle tarjota. Jos olet itse aktiivinen, niin saat myös painettua lukukausimaksua alaspäin :)

Sofié

Hih, no joo o :)

Minulle se pahin kaukokaipuu iskee aina marraskuussa. Pidän kyllä talvestakin , jos on vain paljon lunta ja kunnon pakkaset :)

Sofié

Heippa!

No Kuala Lumpurista ei nyt kannata etsiä mitään korkekulttuuria. Ostoksia ja ruokaa kaupunki lähinnä tarjoilee :)
Gonbei, Gonbei ja Gonbei! Se on aivan uskomaton ravintola. Lauantaisin varsinkin sinne kannattaa mennä :)
Kuala Lumpurissa on myös aika usein isompia keikkoja, joten ne kannattaa kurkata. Menisin myös drinkille pilvenpiirtäjien huipuille. Pavilionin yhteydessä on samppanjabaari, jossa tarjoillaan myös brunssi, eli sinne menisin :)

Sofié

Hahah, no Pavilionissa taisin minä ne kuukaudet asuakin :)
Se on totta, että se on paras ostoskekus, jossa olen ikinä käynyt. Kaikki saman katon alla :)

Sofié

Heippa!

Olenkin ihmetellyt, että mihin olet kadonnut, kun et ole piiitkään aikaan kommentoinut mitään :) Kuinka on kesä siellä pohjoisessa sujunut?

KL on niin siisti ja helposti hallittavissa, niin sen takia moni siihen varmasti tykästyykin. Bangkok on todella kaaottinen ja Shanghai harmaa KL:n verrattuna. KL on kiva, vaikka on siellä myöskin ne omat ongelmansa.

Itse olen aika lyhyt ja pienijalkainen, niin löysin niin vaatteita kuin kenkiä itselleni. Tein tosin ostokseni länsimaisissa kaupoissa, Zarassa ja muissa.

En tainnut käydä tuolla mainitsemallasi Central Marketilla. Chiang Maissa kävin aivan valtavilla taide ja käsityö markkinoilla. Meinasin aina illan päätteeksi mennä paniikkiin kun pelkäsin, etten kerkeä kiertää kaikkia kojuja.

Oleppa hyvä vain :) Näitä on kiva myös tehdä, sillä itse pääsee edes hetkeksi takaisin lomatunnelmiin :)

Sofié

Voi kiitos!

No voi :/. No jos suunnittelet Thaimaan matkoja niin suuntaappa China Towniin. Tarkempia koordinaatteja en osaa sanoa, sillä kävelin siellä taas yksikseni ympäriinsä ja yhtäkkiä huomasin olevani helmimyyjien keskellä. Siellä vierähti tunti jos toinenkin :D. Poikaystävä taisi tarjota joillekin myyjille seuraavana päivänä rahaa, että ne eivät myisi minulle enää yhtään helmiä. Jouduin tullissakin hieman selittelemään, että miksi minulla on selässä 10 kg helmiä. Viime aikoina olen yrittänyt saada kavereita menemään sinne ja tuomaan minulle korutarvikkeita, mutta Bangkokin China Town ei ole ehkä se kaunein paikka, niin helmet ja muut ovat jääneet saamatta :/

KL on siitä ehkä vähän tylsä kaupunki, kun se koostuu vain niistä ostoskeskuksista. Ja jos ei tykkää niissä pyörimisestä, niin aika voi käydä tylsäksi. Hong Kongissa oli jotain maagista, haluaisin sinne uudestaan. Nyt on kumminkin aikamoinen hinku Japaniin...

En tiedä mikä siinä Lontoossa oikein on. En vain ole koskaan oppinut pitämään siitä. Olen käynyt siellä kolme kertaa ja neljännen kerran menen sinne vasta jos on pakko.

Sofié

No kai meitä alkaa aina pelottamaan se pitkä talvi. No olen pahoillani, että blogini aiheuttaa matkakuumetta :D

Oi, pitää tulla heti kurkkaamaan :)

Tarja

Kadonnut kesälomiin :-) Koneen ääressä ei ole ehtinyt viettää kommentoimisen vaatimaa aikaa. Kesäkelit ovat suosineet täällä pohjoisessakin ulkoilua ja mökkeilyä. Nyt taas palattu normaaliin arkeen lasten kera miehen palattua töihin. On tainnut muuten jäädä mainitsematta, että olen itse aikoinani opiskellut kauppatieteitä Vaasassa eli tuttu kaupunki sekin. Alan vaihto, ainakin opiskelualan, odottaa vuoden päässä. Paikka varmistettuna, mutta siirsin aloitusta vuodella. Aurinkoista ja energistä syksyä sinulle! :-)

Cherry

Moikka Sofie! Ajattelin sua eilen aika monta kertaa!! :)) Olin nimittäin Balilla juuri häämatkalla ja paluumatka sisälsi 7 h pysähdyksen Kuala Lumpurissa. Mies oli loppuun asti sitä mieltä, että kentältä ei poistuta. Mä taas meinasin alkaa itkeä, kun mietin seitsemää tuntia jossain kentällä, kun vaihtoehtona olisi Kuala Lumpurin keskusta edes pari tuntia... No, ehkä saatoin vähän mököttää ja kävin kurkkimassa tiskiltä, että miten keskustaan pääsisi ja viimein sain tahtoni läpi. Mun ainoa osoite oli GM Plaza, koska teen itsekin koruja ;))) Mies oli just sillä mielellä mukana, että jos nyt jotain sattuu niin mä varmaan saan kuulla siitä. Meillä oli kuitenkin kaikki omaisuus passeista ja kameroista lentolippuihin mukana ja aurinko laski..

Löydettiin GM Plazalle, kun kyselin apua ja meinasin järkyttyä, kun näin sen rakennuksen :D ja samalla hetkellä ohi käveli vielä todella suuri rotta.

Valitettavasti myöhästyin tunnin verran ja kaikki kaupat oli siellä jo kiinni. Ne helmen kuvat ropisi sitten siinä.. Mutta olen silti iloinen, että saatiin pieni seikkailu ;) Kiitos siis vinkistäsi! Mihinkähän seuraavaksi lähtisin helmenhakureissulle...

Cherry

Moikka Sofie! Ajattelin sua eilen aika monta kertaa!! :)) Olin nimittäin Balilla juuri häämatkalla ja paluumatka sisälsi 7 h pysähdyksen Kuala Lumpurissa. Mies oli loppuun asti sitä mieltä, että kentältä ei poistuta. Mä taas meinasin alkaa itkeä, kun mietin seitsemää tuntia jossain kentällä, kun vaihtoehtona olisi Kuala Lumpurin keskusta edes pari tuntia... No, ehkä saatoin vähän mököttää ja kävin kurkkimassa tiskiltä, että miten keskustaan pääsisi ja viimein sain tahtoni läpi. Mun ainoa osoite oli GM Plaza, koska teen itsekin koruja ;))) Mies oli just sillä mielellä mukana, että jos nyt jotain sattuu niin mä varmaan saan kuulla siitä. Meillä oli kuitenkin kaikki omaisuus passeista ja kameroista lentolippuihin mukana ja aurinko laski..

Löydettiin GM Plazalle, kun kyselin apua ja meinasin järkyttyä, kun näin sen rakennuksen :D ja samalla hetkellä ohi käveli vielä todella suuri rotta.

Valitettavasti myöhästyin tunnin verran ja kaikki kaupat oli siellä jo kiinni. Ne helmen kuvat ropisi sitten siinä.. Mutta olen silti iloinen, että saatiin pieni seikkailu ;) Kiitos siis vinkistäsi! Mihinkähän seuraavaksi lähtisin helmenhakureissulle..

Sofié

Hei!

Kiva kun olet ajatellut minua :)

Teillä näyttää olleen oikeen ihana häämatka!

Haha, joo se rakennus ei todellakaan houkuttele sisään. Mainitsinkin, että se ei ole mitenkään kutsuva paikka... Se on aika köyhää aluetta niin näky ei varmastikaan ollut mukava.. Rotat on ongelma koko KL:ssa, niitä on iltaisin ihan hienoillakin kaduilla ://

No mene Bangkokiin! Voin lähteä mukaan! Kukaan ei koskaan jaksa kiertää mun kanssa noita helmimestoja :D

J

Olisi kiva käydä KL:ssa joskus. Millainen ilma Kuala Lumpurissa yleensä oli? jotenkin oon saanut sen käsityksen että siellä vain sataa enimmikseen.

Sofié

Siis KL:n ilma on kostea ja kuuma ja hivenen sateinen. Sade tulee kovana kuurona yleensä siinä klo14-16 välillä. Vaikka olimme ns. sadekauden aikoihin siellä niin en kokenut sitä mitenkään huonona juttuna. Kun tiesi milloin sadekuuro yllättää, niin tiesi pysyä sisätiloissa ja flipflopit jalassa :)

Sirpastacia

Heippa Sofie,

Olen lähdössä KL:n ensi syksynä, ja haluaisin asunnon Times Squarelta. Siksi kysyisinkin, olisikohan sinulla ollut teidän asunnonvälittäjän yhteystietoja vielä tallella? (Olen netissä koittanut selailla, ja tuntuu että info olisi kiven alla.)

Kiitos paljon jos kerkiät vastata ja ihanaa kesää! Ja kiitos ihanasta blogista :)

Sofié

Heippa!

Minulla ei niitä valitettavasti enää ole enkä myöskään voisi suositella omaani. Hän nimittäin hieman huijasi meitä ja vei osan meidän takuuvuokrista. En nyt muista hänen nimeään, mutta jos törmäät kovatahtoiseen kiinalaiseen naiseen, niin pysy kaukana :D

Saimme oman asuntomme menemällä sinne TS:n asunnonvälitystoimistoon josta meidät ohjattiin tämän (ehkä Lucyn) kiinalaisen naisen luo :). Se toimisto sijaitsee siinä Time Squarilla, mutta saimme asuntomme samana päivänä. Suosittelen tosin menemään sinne jo hyvissä ajoin ennen koulun alkua, niin ette jää ilman asuntoa. Enkä myöskään suosittelisi sopivan yhtään mitään ennen kuin olette paikan päällä, sillä asunto ei välttämättä ole sellainen kun on sovittu tai kuvissa näyttää. Kurkatkaa vielä Pavilionin (hieno kauppakeskus) asuntoja ennen TS:n, sillä Time Square on jo aika rapistunut ja Pavilionin asunnot ei ainakaan vielä silloin olleet ihan hirmuisesti kalliimpia. Meitä nimittäin myöhemmin harmitti, että otimme asunnon TS:lta.

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010