Se on täällä taas, parsakausi nimittäin! Varsinkin vihreästä parsasta pitävänä olen tästä sesongista todella innoissani. Oletteko te? Pääsiäisenä kokkailin muiden ruokien lisäksi myös parsaa ja alla näettekin aika keväiset lautaset :)

Lautasina tässä annoksessa on Villeroy & Bochin lautaset (en muista niiden nimeä), ruokaluvälineinä Hackmanin Inarit, lautasliinoina H&M:n pellavaiset lautasliinat ja koristeena Riviera Maisonin merihenkiset lautasliinarenkaat. Olen muuten ollut noihin H&M:n pellavatuotteisiin ihan todella tyytyväinen. Minulla heidän pellavaisia tuotteitaan pöytäliinoina, petivaatteina ja ruokaliinoina :)

Tämän alkuperäisen reseptin olen löytänyt ruotsalaisesta Elle Mat & Vin ?lehdestä, mutta tein siihen muutamia muokkauksia.  Ruotsin Ellelle bloggaavan Victoria Nordström oli luonut kivan keväisen salaattireseptin ja ajattelin tehdä tämän saman salaatin myös tämän vuoden vappubrunssille. Vaikka en yleensä jaa blogissani muiden reseptejä, mutta tämän kauniin ja herkullisen salaatin haluaisin koristavan myös teidän keväisiä ruokapöytiä. Idea siis on Victorian, mutta tein reseptiin muokkauksia.

Resepti:

7 retiisiä

200 g lohta

1 prk minitomaatteja

1 nippu vihreää parsaa (n.200 g).

1 paketti sokeriherneitä

6 perunaa (keitettyä).

100g edamameja (suolavedessä keitettyjä).

100g pavun palkoja (keitettynä).

öljyä paistamiseeen

erilaisia salaatteja (käytin itse vuonankaalia).

 

Aasialainen salaatinkastike:

2 rkl soija-kastiketta

1 tlk riisiviinietikkaa

1 tlk sokeria

1 tlk kalakastiketta (itse käytin thaimaalaista kalakastiketta).

1 tlk seesamöljyä

0,5 limen mehu

korianteria

Pese retiisit ja pilko ne pieniksi. Poista lohesta mahdolliset ruodot ja paista se kypsäksi.  Laita kaikki aasialaisen salaatinkastikkeen ainekset yhteen ja tee kastike. Paista keitetyt perunat pannulla kullan keltaisiksi. Anna perunoiden vetäytyä ja viilentyä. Keitä pavut ja edamamet suolavedessä. Erottele edamamet paloista.  Halkaise tomaatit kahtia ja halutessasi voit polttaa niiden pinnan polttimella. Kuori ja keitä parsa. Käytä sokeriherneet pannulla. Lisää salaattia lautaselle. Halkaise parsat kahtia ja asettele ne salaattipedin päälle. Lisää muut ainekset kauniisti parsojen rinnalle. Valuta kastiketta koko komeuden päälle ja koristele seesaminsiemenin.

Kommentit (8)

ande

oi,näyttää ihan uskomattoman hyvältä! niin kattaus kuin salaattikin!

turkuunkin on vissiin avattu hm home, täytyy varmaan mennä tutustumaan pellavatuotteisiin. ja myös koluamaan noita etnisiä kauppoja edamamejen toivossa! teetkö muuten vapuksi mitään juomaa? mä ajattelin nyt vihdoinkin kokeilla sellerisimaa.

Lora

Hyvältä näyttää, namskis. Tosin kiinnitin huomioni ensin noihin lautasliinarenkaisiin :)
Itse askartelin viikonloppuna valkoisesta narusta ja kotoa löytyneistä pienistä simpukoista kesäiset merihenkiset lautasliinarenkaat.

Täytyykin käydä Riviera Maisonin putiikissa katsomassa josko sinne olisi tullut picnic tarvikkeita. Viime kesänä hankin RM:n ruokailuvälineet ja nyt olisi lautasten, mukien ja itse picnic korin (coolerin era) hankinta edessä :)

Sofié

Heippa Ande!

Tykkään niistä pellavatuotteista ihan hirmuisen paljon. Suosittelen :)

Siis arvaa mitä! Edamameja löytyy ainakin joistain Helsingin keskustan K-marketeista, eli aina ei tarvitse tehdä kauppareissuja etnisiin kauppoihin vaan niitä saa ihan myös k-marketin pakastealtaista. Suosittelen kurkkaamaan :)

No kai sitä pitäisi, sillä olen lupautunut järjestämään vappukekkerit (yllättävää sinänsä). Sellerisimaa, mitä ihmettä se on?

Sofié

Hih, no ei sinänsä yllätä ;)

Voi, kuulostaa ihanalta :))

Minulla on noita erilaisia merihenkisiä jo entuudestaan ja jos joskus tulee isompi seurue syömään niin niitä voi käteväsi sekoitella keskenään :)

Vielä en ainakaan huomannut, mutta varmasti pian. Minunkin picnic-koria jo kuumottelee. Siellä on jo samat haarukat ja veitset, mutta muita en ole vielä ostellut ;)

Ande

Oho! Täytyykin pitää silmiä auki edamamien varalta ihan normikaupoissakin! Epäilen kyllä suuresti meidän lähikaupan valikoimaa, mutta onneksi turkkilaiset/kiinalaiset ruokakaupat on ihan nurkan takana!

Ekan kerran törmäsin sellerisimaan v. 2011 glorian ruoka ja viinilehdessä ja sen jälkeen sitä on näkynyt vähän kaikkialla. Miten voi olla ettet ole kuullu siitä?

Kuinka kauan olet uskaltanut säilyttää erikoisempia aasialaisia kastikkeita? Meillä on n. vuoden vanha pullo kalakastiketta, mutta kun sen tuoksu on jo muutenkin sen verran erikoinen ettei osaa pelkästään hajun perusteella arvata käyttökelpoisuutta :)

Vierailija

Hei! Hyvä resepti, mutta teelusikallisen lyhenee tl, kun taas tlk on tölkin lyhenne. :) 

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010