Olen kaveripiirissäni tunnettu siitä, että leivon mielelläni kauniita kakkuja ja leivonnaisia ja yleisestikin mieltymyksestäni hyvään ruokaan. Mikään ei tee minua onnellisemmaksi kuin se, että saan kattaa pöydän kauuniiksi ja tehdä hyvää ruokaa ja tarjota sitä ystävilleni. Se on asia, jossa koen olevani hyvä ja kaikenlisäksi ruoanlaitto kiinnostaa minua ihan äärettömän paljon. Joskus jopa mietin meneväni lukion jälkeen opiskelemaan alaa, mutta lukion jälkeen tulin kumminkin siihen lopputulokseen, että ehkä se on hyvä pitää vain harrastuksena. Rakkaana harrastuksena.
Tässä on kesäkakku , jonka tein rapujuhliimme viikonloppuna. Kakku ei ole mitään pientä piiperrystä, vaan siinä on reilusti marjoja, rouheita paloja suklaata ja ehkäpä muutama kalorikin.äh, kuka niitä kesällä laskee?
Kakun tein normaalia pienemmälle kakkupohjalle, koska syöjiä ei ollut montaa.
Tein normaalin kakkupohjan, jonne laitoin 120g maitosuklaata isoina paloina, (palautetta tuli, ja kuulema suklaisia sattumia olisi saanut olla enemmän.) Lisäksi laitoin kaakaojauhetta taikinaan, että se tulisi tummemmaksi.
Kakun väliin laitoin valkosuklaamoussea, jonne olin pilkkonut tuoreita suomalaisia mansikoita, sekä ripottelin joukkoon myös hieman suurinta herkkuani, suomalaisia puutarhamustikoita.
Tässä ohje mousseen;
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl vispikermaa
200g valkosuklaata
4-5 liivatetta
tilkka vettä
n.0,5 l tuoreita mansikoita
1 dl puutarhamustikoita
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja suklaa. Kiehuta vesitilkka ja lisää liivatteet joukkoon, kun liivatteet ovat kokonaan liuenneet lisää ne varoen vaahtoon. Lisää mansikat ja mustikat vaahdon sekaan. Laita ensimmäinen kakkupohjan pohja irtopohjavuokaan, lisää vaahtoa. Lado varovasti keskimmäinen osa kakkupohjasta vaahdon päälle, ettei vaahto tursua yli. Laita vaahtoa toisenkin päälle ja asettele varovasti kakkupohjan päällimmäinen kerros kakun päälle, jonka päälle lisää vielä valkosuklaavaahtoa. Anna kakun vetäytyä ja vaahdon jähmettyä jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa n.2-3 tuntia.
Kun vaahto on kokonaan jähmettynyt ota kakku irtopohjavuoasta pois ja lado marjoja oman mielen mukaan jähmettyneen vaahdon päälle. Itse ladoin niitä aika reilulla kadellä, koska rakastan marjoja ja varsinkin, koska ne ovat tällä hetkellä parhaimmillaan. Minun piti vielä höylätä valkosuklaasta lastuja marjojen päälle, mutta siinä kakun himossa ne pääsi ihan kokonaan unohtumaan ;)

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010