Tein tässä vähän aikaa sitten yhteistyötä GoGreenin kanssa ja sain ruotsalaisen huippukokin Johan Jureskogin reseptin lisäksi kaikki keittoainekset kotiovelle. Teillä olisi nyt myös mahdollista saada kaikki keittoon tarvittavat  raaka-aineet kotiin kuljetettuna. Miltäs kuulostaisi? Olisi ainakin yksi arkiruokaresepti valmiiksi mietittynä :)

GoGreenin goodie bag tai paremminkin herkkupussi sisältää reseptin ja ruoka-aineiden lisäksi myös Lékuén kokoontaitettavan siivilävälikön. GoGreen haluasi tehdä teidän arkisista hetkistä hivenen helpompaa ja lahjoisi blogini kolmea lukijaa tällaisella herkkupussukalla.

Arvontaan voitte osallistua kommentoimalla tämän postauksen kommenttikenttään. Toivoisin että kertoisitte minulle, että millaisia arkiruokia te yleensä syötte? Itse olen vähän laiska arkena kokkailija, joten olisi kiva kuulla teiltä nopeita ja hyviä arkiruokavinkkejä :)

Arvonta päättyy sunnuntaina 21.4 klo:20.

Kommentit (88)

Heidi

Mukana arvonnassa :) Mun arkiruoat on simppeleitä annoksia, jossa aina lämpimiä vihanneksia, salaattia ja sitten joko kalaa, lihaa tai muuta proteiinipitoista. Nopeaa ja helppoa:)

titta

Arkena ruoka saa olla joko nopeaa, tai sitten sellaista, että sitä on helppo lämmittää seuraavanakin päivänä. Meillä säännöllisen epäsäännöllisesti toistuvia arkiruokia on esim. kukkakaali-sulatejuustososekeitto, kana-maapähkinävoikeitto, kantarellikeitto, kaalilaatikko ja erilaiset risototot.

iitu

Aika hauska idea tollanen keittokassi! Suosin nopeita ja helppoja arkiruokia, erilaiset salaatit on ihan parhaita. Myös laatikkoruoat on nykyään kova juttu, kun ruoan kypsymisen aikaan on kädet vapaana lapsen hoidolle :)

Kirsi

Itse yritän tehdä viikonloppuna sen verran ruokaa, että sitä jää päivälle tai parille arkeenkin. Parhautta olisi pakastaa ruuat ja syödä alkuviikosta muuta kun viikonlopun jämiä. Suosin myös nopeita salaatteja, munakkaita ja sosekeittoja!

Anna

Kiireisenä perheenäitinä koen, että ennakointi on kaiken a ja o. Eli viikonloppuna kokataan enemmän, esivalmistelen monenlaista, arkena sitten riittää lämmitys, tuunaus ja paistaminen. Bravuureitani on erilaiset keitot, joihin keittelen lihaliemen savuluista tai kalaliemen perkeistä, jauhelihakastike, kukkakaali-jauhelihasoselaatikko, Annan lihapullat ja sitten nämä "jääkaapinsiivousrisotot". Viikonloppuna sitten paistuu padat ja kiehuu nämä liemet.

Olispa äärimmäisen tervetullutta, jos valmiiksi ajateltu ateria ilmestyisi kotiovelleni. Meinaa tällä aikataulutuksella välillä tulla harmaita hiuksia kun mietin, että mitä tällä viikolla syödään. :)

NMarie

Arkiruokana on yleensä joku ruokaisa salaattia tai nopea keitto! Suosin sosekeittoja, niiden sekaan voi heittää mitä vaan kaapista löytyvää:) Ja minulla on aina kananmunia keitettynä jääkaapissa, sekä goGreen paputölkkejä joilla saa salaateista hetkessä proteiini rikkaita! :)

Anskuliini

Arkena ruokana on aika usein pinaattikeittoa tai salaattia. Helppona menee kaikki sosekeitot kanssa. Ja yksi suosikeista on pannulla paisetut tomaatit pippuria ja ripaus juutoraastetta, täydellinen yhdistelmä.

Isadora

Moikka! Arkena syön paljon keittoja ja salaatteja. Viime aikoina oon tehnyt esim. borsch keittoa, minestronea, bataattisosekeittoa, quinoa-kikhernesalaattia, feta-parsakaali-pastasalaattia. Helppoa, terveellistä ja tosi hyvää mun mielestä! :)

tweet

Arkisin ruoka koostuu jauhelihasta, kanasta tai kalasta. Kala yleensä uunissa valmistettuna ja kana salaatin kaveriksi tai kastikkeena. Jauhelihasta jotakin helppoa, kastiketta/paistosta. Pääsääntöisesti lihan lisäksi bataattia tai salaattia. :)

Ansku

Yleensä sunnuntaisin teen isomman satsin jotain ruokaa, monesti jonkin pataruoan. Sitä on sitten alkuviikko helppo vain lämmitellä. Muutenkin arkisin teen helppoja ja nopeita ruokia, esimerkiksi kanakeittoa.

annemi

Meillä syödään aika sekalaista arkiruokaa, yleensä mietin sunnuntaina / maanantaina mitä meillä syödään viikolla ja sitten yritän vielä pysyä suunnitelmassa ;) mutta nopeus ja vahvat, hyvät maut ovat pääosassa arkiruoassa(kin). Juuri maanantaina keittelin ihanaa valkosipulista kasviskeittoa ja sitä syötiin marinoitujen herkkusienileipien kanssa.

Sini

Arkisin ruoan pitää olla nopeaa ja maistuvaa. Suosin itse paljon keittoja, pastoja ja salaatteja. Lisäksi käytän tuoreita yrttejä, joilla saa nopeasti hyvää makua eri ruokiin. Toki ainakin minun arkiruokani pitää olla vaihtelevaa, jotta en kyllästy!

Kaisa

Meillä arkena kokataan aika usein erilaisia munakkaita tai "uuniruokaa", joka kestää lämmitystä seuraavana päivänä, lasagne, erilaiset kiusaukset ja laatikot. :)

Saana

Itse asun ulkomailla, mutta arpaonnen osuessa kohdalleni rakas äitini saisi ansaitsemansa yllätyksen : )
Opiskelijana kokkailu on arkena ennen kaikkea edullista,mutta myös melko simppeliä. Teen usein kerralla isomman satsin, josta riittää useammaksi päiväksi.Talvisin paljon (kasvissose-) keittoja, lämpimmänä vuodenaikana salaatteja kauden kasvisten mukaan. Lempparikastikkeena ehdottomasti yksinketainen hunaja-inkiväärikastike (öljyä, hunajaa, balsamicoa ja inkivääriä)! :)

Jenni

Syömme arkena melko nopeaa ja kasvispainotteista ruokaa. Linssikeitot, papupadat ja erilaiset salaatit valmistuvat nopeasti ja vaivatta. Monesti niistä riittää vielä useammaksi päiväksi, joten monena päivänä säästyy sekin aika :)

Jaana

nopeaa tai sitten laatikkoruokaa uunissa, siten että siitä jää myös seuraavalle päivälle. Meillä on pari kertaa viikossa nk. "silppuruokapäivä". Poisheitettävän ruuan määrä minimaalista meidän perheessä :-)

Marika

Arkena syödään helppoa, hyvää ja nopeaa ruokaa! Näin kevään tullen arkiruoka myös on kevyempää ja raikkaampaa kuin talvella. Ehdottomia viikosta toiseen toistuvia pikapelastajia on chilinen kana-kookoskeitto, salaatit ja esim. uunilohi kuullotettujen kasvisten kanssa.

Sannuliini

Huono arkikokkaaja täällä myös. Sillonkun teen niin isompi satsi keittoa tai kastiketta :)

Saaara

Itse syön arkena paljon erilaisia salaatteja ja nopeita pastaruokia. Usein olen tehnyt etukäteen ison annoksen esim. bolognesekastiketta (uusin lempparini on safkaa kirjan chili-pekonipasta) josta riittää lähes koko viikolle. Yksi nopein arkeni ratkaisu on heittää keitetyn pastan joukkoon kirsikkatomaatteja, avokadoa ja fetaa. Todella hyvä kombo ja erittäin nopea :)

mimmi

munakkaat kunniaan! tosin omani eivät ole mitään kovin oikeaoppisia, vaan homma toimii näin: pannulle mitä mieli tekee ja kaksi kananmunaa koko komeuden päälle. nopeaa ja aina hyvää :)

Nelli

Wokit ovat hyvin nopeita ja maukkaita! Kanaa ja vihanneksia tulee syötyä usein tai sitten erilaisia salaatteja :)

Marsku

Arkena tulee laitettua paljon ruokaisia salaatteja! Myös keitot ovat helppoja ja nopeita kiireiseen arkeen :)

Inka

Haha, meidän arkiruoka on sitä, että katsotaan jääkaappiin ja kokataan mitä sieltä löytyy. Yleensä tehdään jotain lehtikaali-tomaatti-kesäkurpitsa-jauheliha-juustohässäkkää, joka ei koskaan ole samanlainen. :) Eli simppeleitä juttuja!

Tiia

Meillä syödään aika laidasta laitaan arkena. Yksi hyvä ja nopea on rucolaa, cantaloupemelonia, katkarapuja ja paistettua halloumia. Päälle balsamicosta, öljystä, chilistä, suolasta ja pippurista valmistettu kastike. Lisäksi lasillinen valkoviiniä.

Nnnenna

Täällä toinen laiskanpuoleinen kokki :D Töissä menee arkisin ja usein viikonloppuisinkin reippaasti aikaa, eikä energiaa kokkailuun kotona jää. Arkena syön lähinnä jogurttia ja hedelmiä, mikä ei välttämättä ole se terveellisin tapa. Tomaattikeitto on helppo ja nopea lemppari, sitä tulee valmistettua silloin kun kiire iskee eikä aikaa ole paljon :)

Vive

Kiireisen päivän pelastus on espanjalainen perunamunakas. Siihen voi "pyttipannutyyliin" toki lisätä muutakin kuin perunaa ja sipulia. Teen paljon salaatteja, joihin perusvihannesten (minulla salaatti, tomaatti, kurkku, paprika) lisäksi tulee vaihdellen avokadoa, katkarapuja, kalaa, oliiveja, kikherneitä, juustoja, pähkinöitä ja siemeniä.

Sosekeitot ovat helppoja ja nopeita, omat lempparit ovat purjo-perunakeitto ja tomaattinen linssikeitto. Yhdelle kokkaillessa ohjeita on joskus vähän hankala skaalata, mutta keitot yleensä paranevat uudelleen lämmitettäessä, joten ei haittaa syödä pari päivää samaa.

Jenni

Mukana arvonnassa.
Hyviä ja helppoja arkiruokia on tuorepastasta tehdyt ruoat. Valmistuvat nopeasti verrattuna kuivapastan saati sitten perunan keittoon :)

Fiipi

Teen yleensä maanantaina ruokaa ja sitä sitten syödään koko viikko perjantaihin saakka. Tykkään tehdä ruokaa mutta joskus se tuntuu kauhean ylivoimaiselta hommalta. Yleensä arkisin lautaselta löytyy kanaa tai jtn lihaa ja kasviksia.

Fiipi

Teen yleensä maanantaina ruokaa ja sitä sitten syödään koko viikko perjantaihin saakka. Tykkään tehdä ruokaa mutta joskus se tuntuu kauhean ylivoimaiselta hommalta. Yleensä arkisin lautaselta löytyy kanaa tai jtn lihaa ja kasviksia.

Emilia

Arkiruuan on oltava helppoa ja nopeaa, mutta myös maukasta. Erilaiset pastat ja tomaattikastikkeet ovat meillä suosittua ruokaa arkisin, mutta myös munakas ja erilaiset salaatit. Liharuokia kokkailen arkisin harvemmin.

Sansu

Arkisin syön työpaikan ruokalassa, jossa yleensä valitsen keittovaihtoehdon. Nykyään vaihtoehtoina tuntuu olevan melkein pelkästään erilaisia kasvissosekeittoja, sillä harvoin listalla on niitä perinteisiä vaihtoehtoja, kuten esim. jauhelihakeittoa. Nekin kyllä maistuisivat aina välillä, erityisesti tuoreen ruisleivän tai vielä paremmin saaristolaisleivän kanssa :)

puolukka

Teen tosi paljon kasviskeittoja. Ne on kuitenkin aika nopeita ja jämät on helppo ottaa evääksi töihin seuraavana päivänä. Suosikkini on mausteinen ja sitruunainen linssikeitto, nam!

ronski

Arkena tulee yleensä syötyä nopeita ja helppoja ruokia, usein kastikkeita ja sosekeittoja :)

Minttu

Syön monesti arkena keittoja, esim. kana tai jauheliha. Ostan kasviksetkin valmiiksi paloiteltuina (pakkasesta), joten ruuan valmistus on supernopeaa ja helppoa.

Nia

Mun arkiruoat koostuu yleensä jostain lihasta (useimmiten kana tai kala) ja kasviksista. Päivällisellä syön lisäksi hieman täysjyväpastaa, perunaa tai riisiä. Salaattina syön perussettiä: (mahdollisimman vihreä) salaatinlehti (esim. Romana) tai vaikka pinaatti, kurkku, miniluumutomaatit ja paprika. Lisäksi vaihteleva ylläribonus: kukkakaali, parsakaali, hapankaali, munakoiso, kesäkurpitsa, etc. Munakoiso on taivaallista kun sitä vähän paistaa pannulla öljyssä.:b Talvisaikaan, kun on kylmä ja tekee mieli lähinnä vain lämmintä ruokaa, isken tuon perussalaattini hetkeksi pannulle lämpiämään. Lopuksi vähän suolaa ja pippuria päälle. Toimii!

Saara

Arkena tulee tehtyä usein salaatteja, pastaa tai wokkeja. Myös perinteinen kinkkukiusaus on helppoutensa takia kestosuosikki:)

Vilkku

Tämä postaus ei olisi voinut parempaan saumaan tullut! Arkiruokaa täällä juuri päivällistämässä pumpin jälkeen. Rakastan salaatteja ja juuri nyt edessä lohifetasalaatti. Aineksina paria eri salaattia, kurkkua, miniluumutomaatteja, kunnon aitoa fetaa ja lohimedaljonki. Variaatioita on monia ja leivän kera taivaallista! Mäkin oon vähän laiska kokkailija yleensä.. :D

ansu

yleensä tulee tehtyä vaan jotain nopeaa jauheliharuokaa, esim pastaa ja jauhelihaa, jauheliharisottoa... tai esim kanasalaattia.

Mermaid

Arkisin syön paljon kevyitä lounaita, kuten salaatteja tai kasvisvälipaloja. Porkkanoita menee viikossa kilotolkulla yhdenkin ihmisen taloudessa, ja olen yrittänyt vähentää lämpimien ruokien määrää kun ne ovat viime aikoina alkaneet tökkimään ja tekevät olon kovin raskaaksi. Yllättävän pitkälle kasviksetkin riittävät!

Mukana arvonnassa.

Merita

Arkiruokaa parhaimmillaan ovat erilaiset salaatit ja kasvissosekeitot. Molemmat valmistuvat nopeasti ja niitä voi varioida loputtomasti!

Sonja

Arkena tulee syötyä pääasiassa laatikoita, kastikkeita ja kanaa tai jauhellihaa, joskus keitot suosivat arkena myöskin.

Miuliu

Meillä syödään risottoja, pastaa eri muodoissa, wokkeja, kasvissosekeittoja... ruoka on arkisin yleensä puolessa tunnissa pöydässä.

Iina

Meillä suositaan arkena laatikoita ja keittoja, reiluja satseja, joista syödään useampi päivä.

Kesätyttö

Meillä usein tehdään viikonloput jääkaappi täyteen ruokaa, jota sit lämmitetään viikolla mikrossa. Niiden lisäksi pastaa, keittoa, salaattia yms perusruokaa kuuluu arkivalikoimaan :)

Lade

Pari ikisuosikkia arkiruokina; ei vaan kyllästy :) Chili con carnea jättipadallinen, lohikeittoa vastaavanlainen (ei tosin ikinä säily monta päivää koska sen ahmii hetkessä, hyvä niin!) ja halloumisalaatti avocadolla ja viinirypäleillä yms, jos jaksaa vähän näperrellä. Näistä on hyvä arki tehty!

Tarja

Voi, ruokakassitoimitus kelpaisi kyllä! Kunpa joku miettisi joka päivä, että mitä sitä syötäisiin ja toisi valmiin tarvikekassin ovelle - kyllä minä sitten laittaisinkin sen ruuan. Nyt tuntuu kovin usein lyövän tyhjää, kun pitäisi keksiä, mitä pöytään laitetaan. Ja ruokaa on laitettava joka päivä, kun noita lapsukaisiakin jaloissa pyörii.

Hyvin perinteisillä, suomalaisilla kotiruuilla mennään. Erilaisia keittoja (jauheliha, nakki, lohi), lihapullia, makkara- ja jauhelihakastiketta, perunamuussia ja lohta/nakkeja/kalapuikkoja, makaronilaatikkoa... Nämä uppoavat aina. Erilaisia pastoja (broileri, savulohi) tehdään myös ja riisiä ja kanaa. Ja joskus sitten nuudeleita ja Saarioisten äitien maksalaatikkoa, kun mielikuvitus kerrassaan loppuu... Näillä mennään arkipäivät ja viikonloppuisin sitten yritetään opettaa lapsia uusille makuelämyksille vähän vaihtelevammalla menyllä ja vaihtelevammalla menestyksellä :)

Hannna

Ihana ruokaisa hemmotteluarvonta :) Itse tykkään tehdä jotain helppoa ja nopeasti lämmitettävää uuniruokaa vähän isommankin satsin kerralla. Osa on helppo pakastaa ja lämmittää sitten sieltä. Myös raikas salaatti ja itse marinoitu kana kaikissa muodoissaan on huippuhyvää!

SannaL

Meillä syödään usein arkena kalaa ja perunoita tai täyttävempiä salaatteja esimerkiksi avokadolla ja pähkinöillä tukevoitettuna.

heidi

Olen kasvissyöjä ja arkiruokani koostuu usein erilaisista keitoista (syön aivan liian usein linssikeittoa !) ja salaateista. Kalaa ja äyriäisiä syön myös. Kun on aikaa, on kiva tehdä jotain ns. vuokaruokaa, kuten kaalilaatikkoa tai muuta. :)

Illu

Itse suosin arjessa nopeita munakkaita ja salaatteja joihin lisään aineksia sen mukaan mitä jääkaapissa on. Tämänhetkinen suosikkini on munakas, jossa on kesäkurpitsaa, paprikaa, pinaattia ja herkkusieniä. Paiston jälkeen (en muuten enää edes tavoittele kauniita omeletteja vaan teen suosiolla kokkelia) lisään pinnalle yrttisuolaa, avocadoa ja mozzarellaa. Täyttävää mutta kevyttä ja vie kielen mennessään!

Joliel

Tässä kasvissyöjän ja sekasyöjän perheessä syödään pääosin kasvisruokaa. Puoliso tekee satunnaisesti itselleen jotain liharuokaa, mutta pääpaino on meillä kasviksissa. GoGreenin tuotteet onkin meillä jo tuttuja, sillä meillä tehdään paljon mm. kikhernecurrya, kikhernepihvejä ja linssikeittoa. Ruokalistalla on myös usein pinaattikeitto, kasvismunakas, erilaiset kasviskeitot ja perinteinen perunamuusi kasvispihveillä. Meillä pyritään tekemään ruoka alusta asti itse, vaikka olisi hieman tiukka aikataulukin. Olenkin todennut nuo valmiiksi keitetyt pavut ja linssit hyviksi silloin, kun tarvitsee saada nopeasti jotain hyvää ruokaa. Salaatistakin saa äkkiä ruokaisamman, kun heittää sekaan keitettyjä papuja. Ja jos haluaa saada niihin hieman lisämakua, niin pavut on todella helppo marinoida mieleisekseen!

Sanna

Mä oon maailman huonoin kokkaamaan arkena! Teen puolesta päivästä puoleen yöhön töitä, ja kotona käytetty aika menee yleensä nukkumiseen tai kaikkeen muuhun kun kokkailuun. Siks onkin pitänyt kehittää jotain tosi helppoa ja nopeeta, eli jahemapaa! Pannulle jauhelihaa ja pakkasesta hernemaissipaprikaa, ja mausteet mielenmukaan. Nopee vääntää ja mausteilla siitä saa vaikka minkä makusta.

Hepa

Mun arkiruoka on aika lailla sitä mitä jääkaapista sattuu löytymään ja mikä on halpaa.. Perus opiskelijaruokaa, nuudeleita ja tonnikalaa ja makaronia kuluu paljon :P Ja tietysti kaupan -30% tuotteita silloin kun niitä sattuu bongailemaan.. Ei ole hirveästi tässä elämänvaiheessa arkena varaa kikkailla, vaikka aina toivoisi että mahdollisuuksia löytyisi enemmän!

Reetta

Olis aivan mahtavaa saada tuo palkinto!!!:-) arkisin tulee syntyä yleensä joko erilaisia mahdollisuuksia salaatteja tai sitte ihan makaronilaatikkoa, nakkipataa, lasagnea tai wokkia.

Pirre

Kasvissosekeitto on helppo, varsinkin jos osana käyttää pakasteita apuna. Myös tomaatti-fetapasta on hyvä, herkullinen ja nopea tehdä. Ja uunikasvikset!

Tuija

Talvella keitot on hyviä ja nopeita. Oma lemppari on parsakeitto. Kesällä ruokaisat salaatit ja vaikka grillattu kalafile tsatsikin tai peston kera.

Saana

Yleensä ruokana meillä on kanaa kasaripannussa miedolla lämpötilalla kansi päällä öljyssä paistettuna, kuitupitoista riisiä, kukkakaalia ja parsakaalia keitettynä. Joskus herkuttelupäälle kun sattuu niin tsatsikia. (Maustamatonta jugurttia, tuorekurkkua, pari valkosipulin kynttä, hunajaa, sitruunan mehua, suolaa ja hienonnettua tuoretta minttua) Ruuanlaittoon menee vajaa 15 min.

Vaihtoehtoisesti teen kylmäsavulohta ja katkarapuja öljyssä paistettuna ja sitten riisiin sekoitettuna. Erittäin nopeaa ja helppoa kiireiselle töissä käyvälle opiskelijalle! Kanasalaatti on myös erittäin hyvä ja terveellinen vaihtoehto. :) Hyvää kevättä!

Madde

Arkena suositaan nopeasti valmistuvaa perusruokaa. Ravintosuhteet pitää olla kohdillaan(hyviä hiilareita, protskuja ja hyviä rasvanlähteitä)kun urheilee paljon. Syön ihan tooosi paljon juurikin noita GoGreenin kikherneitä ja papuja. Ovat tosi kätsyjä kun saa valmiiksi kypsinä heitettyä salaattiin, wokkiin, patoihin ym. Kiva arvonta! :)

Jatta

Arkena ruoka on mutkattoman nopeaa, mutta kuitenkin herkullista ja ennenkaikkea terveellistä. Sillä työviikolla on hyvä syödä kevyesti sekä saada vitamiinirikasta ravintoa, niin jaksaa sitten arjen aherrukset :) Omia suosikkejani ovatkin salaatit sekä keitot, niin kalasta, kasviksista kuin lihastakin valmistettuina. Kikhernesosekeitto on yksi tämänhetken suosikeistani Jamie Oliverin ohjeella valmistettuna :)

S*

Voi, tähän on pakko osallistua :)

Olemme avopuolisoni kanssa yrittäneet ottaa periaatteeksi sellaisen menetelmän, että kerran viikossa salaattia ja kerran viikossa keittoa. Tällöin tulee väkisin kokeiltua uusia ja helppojakin perusreseptejä, kun ei sitä halloumijuustosalaattia ja ranskalaista sipulikeittoa aina jaksa valmistaa ;)

Viikonloppuisin (kun aikaa on enemmän) ollaan sitten kokeiltu jotain uutta ja vähän "parempaa". Yleensä viikonloppuruoan reseptejä bongailen juurikin blogistasi tai Glorian Ruoka ja Viini -lehdestä.

Tulevina viikonloppuina ajattelin kokeilla simpukkaohjettasi sekä valmistaa vaarin lahjoittaman hirvenpalan, ehkä padassa... Ensi viikonloppuna on kuitenkin pakko kokeilla hollandaise-kastikkeen tekoa ja nauttia kevään (mikä kevät...) ensimmäiset parsat :)

Ihanaa loppuviikkoa sinulle!

Alexandra

Arkisin tulee syötyä kunnon lounas & illalla sitten "jotain".. Eli harmittavan usein mennään leipä/jogurtti-linjalla. Sosekeitot ja munakkaat ovat myös toistuvia kestosuosikkeja. Parhaat on kuitenkin ne viikot, jolloin mies tekee lasagnea josta riittää moneksi päiväksi & jota saa helposti lämmitettyä mikrossa!

aiai

Mukana arvonnassa!
Arkena teen mieluusti isomman vuoan ruokaa uunissa niin että siitä riittää miehelle töihin ja minullekin lounaaksi.

Petu

Ai että olis hyvä juttu toi keittokassi! Itse oon vasta nyt kotoa muutettua hieman innostunut ruokaa laittamaan. Helpoin ja nopein arkiruoka on hyvä salaatti :)

Satu

Mun lemppari arki-iltaruoka on pho keitto. Vii voanista valmiita liemikuutioita, thaibasilikaa, korianteria, chiliä ja jotain vihreää esim paksoita ja pakastimesta vuolen sisäfileestä lastuja. Lisäksi vielä riisinuudeleita. Helppoa ja herkullista sekä sopii tällaiseen sinkkutalouteen :)

Eeru

Meillä kokataan arkena usein sallaisia ruokia joista riittää sitten seuraavalle päivälle vielä lounasevääksi tai illalla lämmitettäväksi. Lasagne, gulassikeitto, kanapinaattikeitto, pizza...
Sitten välillä on myös niitä arki-iltojakin jolloin "panostetaan" ja tehdään jotain tuhtia salaattia ja nautitaan lasilliset viiniä - joskin nämä illat eivät sitten tunnukaan niin arkisilta ;-)

Otan ehdottomasti osaa kisaan, tuollainen ylllätyskassi kyllä kelpaisi ja piristäisi kivasti kokkaamaan raskaan työpäivän jälkeenkin.

Johanna L.

Arkena syömme mahdollisimman helppoa perus kotiruokaa. Tavoite on, että söisimme sen koko perhe yhdessä. -Johanna L.

Sara

Arkena valmistuu nopeiten erilaisia salaatti ja wokki variaatioita! :) Pakastimesta löytyy aina hätävara kasviksia ja jotain proteiinin lähdettä (papuja/kalaa). GoGreenin pavut ovat pikaruokaa parhaimmillaan ja niistä saa loihdittua nopeasti vaikka mitä :)

Lotta

Joka päivä laitetaan iltaruokaa, salaatteja, pastoja, keittoja, yksinkertaisia juttuja, joissa pyritään käyttämään hyviä raaka-aineita. Cesarsalaatti on arkilemppari ja sitä tulee tehtyä varmaan viikottain.

Hanne

Omaan arkiruokaan kuuluu aika paljon salaatteja, pastaa sekä kana/liharuokia lisukkeineen. Pyrin joko tekemään ison satsin ruokaa kerralla ja sitä syömään useampana päivänä sekä vielä pakastamaan kerta-annoksina tai sitten otan pakastimesta ruokaa.

Omaa arkisyömistä on helpottanut ja samalla myös halventanut se että pyrin käymään palkkapäivänä isot kaupat kerralla ja ostan esimerkiksi tarjouslihaa- ja kanafileitä jotka pakastan yksittäisinä annoksina. Myös pakastevihanneksia tulee ostettua sillä ne taipuvat moneen ruokaan eivätkä tee reikää lompakkoon. Tiettyjä tuoreita tuotteita käyn kyllä ostamassa lähikaupasta, mutta muuten teen oikeastaan vain kerran kuussa isot ostokset. Teen myös kuukausikalenterin, johon merkkaan mitä tulen syömään milloinkin, toki siinä on myös varaa muutoksiin. Näin pysyn kärryillä mitä kotoa löytyy eikä tarvitse aina miettiä että mitä sitä tekisi. Matkustan työn puolesta paljon, joten on helpottavaa tietää että raskaan työmatkan jälkeen kotoa löytyy syömistä ja pakkasessa pidän aina varalla kerta-annoksia ruokaa laiskoja hetkiä varten.

Saara

Tykkään kokata "lämmintä ruokaa" arkenakin, mutta monesti lipsun treenin jälkeen kuitenkin vain tonnikalaruisleipiin tai salaattiin. Hirvittävästi vaikuttaa, olenko yksin kotona vai poikaystävän kanssa: kahdelle kokkaa jotenkin vaan helpommin kuin itselleen, vaikka ihan saman verranhan se työllistää. Lemppareita arkiruuissa ovat erilaiset aasialaiset maut ja lohi erilaisten lisukkeiden kanssa.

Nti Papu

Lähes joka arki-ilta tulee laitettua semmoista mitä otan seuraavana päivänä töihin evääksi. Muutenkin kun ruokaa laittaa, niin tehdään isompi satsi, jotta pakkaseenkin saa laitettua. Pastat, risotot, ruokaisat salaatit, nopeaa ja helppoa pitää olla jotta koko iltaa ei tarvitse viettää kyökissä :)

elza

Itse keittelen aina arkena kasvissosekeittoja. Niitä on helppo aina lämmitellä uudestaan ja pakastella. :)

taru

Meillä syödään paljon arkena sosekeittoja ja laatikkoruokia. Helppoja ja nopeita valmistaalkun kahden pienen lapsen äidillä on aika välillä aika kortilla.

Minttu

Mukana herkullisessa arvonnassa! Meillä kokataan erilaisia keittoja, pizzaa, savulohipastaa, uuniperunoita, jauhelihakastiketta, salaatteja jne. Helppoja ja nopeita reseptejä metsästää koko ajan. :)

saaruska

Osallistun arvontaan. Meillä arkiruokina lapsiperheessä on usein keittoja ja nyt on usein käytetty couscousia osana keittoruokia (esim. kookoskanakeitto purjolla, maissilla ja paprikalla) ja lisäkkeenä kasvis- tai kanakastikkeen oheen. Couscousia on niin helppo ja nopea valmistaa.

Henna73

Mukana :D

Meillä mennään arkena paljolti pastan voimin. Mukaan vähän kermaa ja esim. katkarapuja + mausteita, niin hyvää on

Ruu

Kokkaan yleensä vähintään kerran viikossa keittoa ja toisen kerran pastaa. Välipäivät menevät salaatin, risoton, munakkaiden tai muun nopsan mutta täyttävän ruoan voimin. Kasvissyöjänä yritän muistaa lisätä tofua, papuja, juustoa tai muuta proteiinia joka ateriaan.

Miim

Suosin arkiruokailussa reseptejä, jotka valmistuvat joko nopeasti tai sillä tavoin, että kippaan ainekset kattilaan ja annan ruuan valmistua itsekseen. Esimerkiksi erilaiset keitot ovat meillä hyvin yleistä arkiruokaa (tomaatti-pekonikeitto, kasvissosekeitto, pinaattikeitto, linssikeitto, tomaatti-kikhernekeitto).

Lumo

Koetan syödä vaihtelevasti, mutta saada arkisin ruoan valmistumaan nopeasti. Sikis tutkailenkin sunnuntaisin keittokirjojani ja teen ostos- ja ruokalistat seuraavaksi viikoksi. Keväällä ja kesällä kaipuuni raikkaaseen, kevyempään ruokaan kasvaa, joten salaattien ja kasviesruokien määrä ruokalistalla lisääntyy.

Jepu

Arkiruokana usein toimii iso vuoka jotain laatikkoa, lasagnea tms. mitä voi syödä useampana päivänä. Nykyään kuitenkin olen syönyt jonkin hyvän salaatin ja kalan tai muun lisäkkeen kanssa quinoaa/hirssiä. Helppoa on keitellä varsinkin noita jälkimmäisiä!

Suski

Otan töihin usein mukaan keiton tai salaattitarpeet, joiden pilkkominen sujuu sopivasti lounastauolla. Yksi suosikkikeittoreseptini on kana-kookoskeitto, johon käytän pakastemaissia ja valmista pakasteperuna-sipuliseosta.

Katy

Tykkään ruokaisista salaateista, jossa on raikkaiden kasvisten lisäksi jokin lämmin ainesosa, vaikkapa paistettu halloumi tai kanan rintafilee, sekä lisäproteiniia tuomassa vaikkapa marinoituja papuja ja erilaisia siemeniä tai pähkinöitä. Kastikkeeksi sopii hedelmäinen vinaigrette.

Liina

Arkisin ja toisinaan myös lauantaisin nautin edullisen (mutta usein todella hyvän) opiskelijalounaan, kätevää. Sunnuntaisin teen esim. kasvissosekeittoa valmiiksi pakkaseen/jääkaappiin, siihen kun lisää hiukan raejuustoa tms sekaan niin arkipäivälliset on tiukalla aikataulullakin terveellisiä ja helppoja. Viime viikko tosin meni niin kiireisesti, että aamupuuron jälkeen elin päivät profeel-juomilla, huh..

Laura

Vielä ehtii...arkena kanaa ja riisiä, tortilloita, helppoa ruokaa, jota saa tehtyä nopeast.

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010