? Mieleeni tuli viime viikon possu. En siis ole syönyt possua juurikaan elämäni aikana muuten kuin puoli pakottamalla. Jollain lailla se on ollut minulle aina niin sanottua epämääräisen-kategorian ruokaa. Kunnes viime elokuussa olin Ravintolapäivillä ja jaoimme kavereideni kanssa possukiskan viimeisen hodarin. Yksi haukku ja sydämeni oli menetetty sille ennen niin kamalan vastenmieliselle possulle.

Ihan niitä perinteisiä possupatoja tosin en varmasti tule koskaan syömään, mutta revitty possu, toiselta nimeltään pulled pork, heiluu aika korkealla tämän tytsän lempiruokalistalla. Tämä edellä mainittu ruokalaji on juurikin sellainen, jolla hurmataan ne poikaystäväkandidaatit, mökkinaapurit ja kai ne työkaveritkin.

Ystäväni poikaystävä teki slidereiden sisään ja possun seuraksi salaattia, johon tuli ainakin kiinankaalia, porkkanaa, granaattiomenaa, miriniä ja persiljaa. Palleroinen, autattaisitko nyt vähäsen että mitä kaikkea sinne tulikaan :)?

Possun resepti on uusimmasta Glorian Ruoka & Viini ?lehdestä. Monia erilaisia variaatioita reseptistä on varmasti tarjolla, mutta tämä resepti toimi erinomaisesti ja aion tehdä samalla reseptillä tätä possua taas ihan pian. Ehkäpä juuri juhannukseksi :)

Resepti:

1,5 kg possun kylkeä tai 800 kasleria

1 rkl savustettua paprikajauhetta

1 rkl suolaa

1, 5 rkl muscovadosokeria

 

Yhdistä mausteet seokseksi ja hiero ne lihan pintaan.  Anna lihan maustua tunti huoneenlämmössä.

 

Kypsennä lihaa 225 asteessa  20 minuuttia, jotta pinta saa väriä. Vähennä lämpö 100 asteeseen ja jatka paistoa uunin keskitasossa 6 tuntia.  Lihan sisälämpö tulisi olla 90 astetta.

Nosta liha uunista ja anna vetäytyä 1 tunti huoneenlämmössä.

 

Maustekastike:

2 dl possun paistolientä

2 dl inkivääriolutta

½ dl valkoviinietikkaa

½ dl muscovadosokeria

 

Valmista maustekastike. Valuta paistolientä kattilaan ja kuumenna se. Lisää muut aineet ja anna hautua vähintään 30 minuuttia.

Revi rasvainen pinta pois possusta. Revi lihaa syiden suuntaisesti pieniksi paloiksi.  Valele 3/4dl  maustekastiketta lihan päälle. Säästä loput tarjoilua tai grillailua varten. Liha maistuu maukkaalta myös seuraavana päivänä, joten sen voi tehdä kotona valmiiksi ja kiikuttaa juhannusjuhliin valmiina.

Inkiväärimajoneesi:

3 dl täysmajoneesia

3 rkl raastettua inkivääriä

Sekoita ainekset keskenään.

 

Tulinen tomaattikastike:

4 valkosipulinkynttä

1 rkl ruokaöljyä

500 g paseerattua tomaattia

½ dl valkoviinietikkaa

½ ruokosokeria

1 rkl Worcestershire- kastiketta

½ chilihiutaleita

½ suolaa

2 dl vettä

Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy ja lisää valkosipuli kuullottumaan. Lisää paseerattu tomaatti ja muut ainekset. Hauduta kastiketta 30 minuutin ajan välillä sekoittaen. Maut tulevat paremmin esiin jos kastike saa olla viileässä seuraavaan päivään asti.

Kommentit (13)

Petra Pauliina

Mmmm... kauhea nälkä tuli, burgerisi on niin herkullisen näköinen!

Ja tuo Glorian R&V on kyllä pirullinen lehti, ihan liikaa ihania ohjeita, ei ehdi kokeilemaan! ;)

annemi / 52weeksofdeliciousness

Pulled pork on NIIN hyvää. Todella herkullisen näköinen tuo teidän hampurilainen :P

Suosittelen kokeilemaan myös coca-colassa pitkään haudutettua possua, toimii :)

Sofié

Heippa hei!

Löysit minut eilen LinkedIn:stä ;)

No niin on!!! No se ei ollut vain herkunnäköinen:)

Hmm. Uskon!

Parasta perjantaita Annemi!

annemi / 52weeksofdeliciousness

Hih, niinpä löysin. Ilmestyit sivunpalkkiin kun olin toisen henkilön profiilissa, niin oli pakko uteliaisuuttani kurkata ;)

Mariina

Kiitos kovasti, varmasti teen, näyttää niin hyvälle.
Mukavaa juhannusta sitten vaan mm. slidereiden parissa :)

Inspiroiva Sekasotku

Possu ei kuulosta hyvältä, mutta herkullisia kuvia, joten voisi kyllä kokeilla. Itsekin tilasin juuri Glorian Ruoka ja Viini -lehden. Tervetuloa tutustumaan blogiini !

Sofié

No niin taisit tehdä. Notificationin saadessani tunnistin sinut sukunimestäsi jonka olen bongannut FB-sivuillani ;)

Somelaisuus on vähän niinkuin salapoliisina olisi, hih!

Sofié

Haha, voisin syödä niitä ihan joka päivä.

Niinpä, ihan liian hyvä lehti! Kierrättelen yleensä lehtiä kavereiden kanssa mutta R&V pysyy lehtihyllyissäni (lue:kasoissa).

Sofié

Heippa! Ymmärrän sinua todella hyvin, sillä possu suorastaan kuvotti minua viime syksyyn asti. Olen pitänyt sitä aina jollain lailla todella likaisena ruokana. Onneksi rohkaistuin haukkaamaan revittyä possulaista :)

Kiitos kutsusta, kävinkin jo. Ihania DIY-ideoita:)

Emmi L.

Ihanan kuuloista taas! Onneksi on ruoka melkein valmista, koska nälkä on ihan hirmuinen ja nää ei ainakaan helpottanut sitä :D

Nanna

Oi, Tämä menee ehdottomasti kokeiluun.

Onko tässä siis resepti, jota käytitte noiden hampurilaisten valmistuksessa? Haluaisin tietää tarkalleen, mitä noissa teidän tekemissä hampoissa on. Ja kyllä, "palleroinen" saisi kernaasti kertoa tuon väliin tulevan salaatin ohjeen. :-)

P.s. Tilasin juuri Glorian ruoka ja viini-lehden =)

Mimi

Heii!
Voi, minäkin tahtoisin tietää mitä kaikkea tuossa salaatissa oli, suunnittelen tätä ateriaa vastapalvelukseksi perheelle, aion kohtapuoliin mennä hyväksikäyttämään kotipihan matonpesumahdollisuuksia. :) olisiko mahdollista saada tuota salaatin ohjettakin tänne julkaistuksi?

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010