...ehkä myös fiilistelemässä?

Lähden tällä viikolla joulun viettoon Pariisiin ja viikonloppuna vietin kavereiden ja sukulaisten kanssa vähän niin kuin  pre-jouluja aamiaisten, illallisten ja mummin luona yökyläilyjen merkeissä.  Sunnuntaina tein kotona ruokaa piiiitkästä aikaa. On ollut inspiraatio tässä viime aikoina vähän hakusessa tuon valon puutteen takia. Jep jep, kuvien takia täällä kokkaillaan ;)

Vaikka miten yritin itselleni sanoa, että tänä jouluna ei ruoasta tai mistään ylimääräisestä tarvitse tehdä mitään spektaakkelia.. Mutta miten siinä sitten taas kävikään? Yhtäkkiä huomasin miettiväni jouluruokia ja kattauksia. Pakkailin sunnuntaina tavarani suhteellisen valmiiksi ja jossain kohtaa huomasin, että  matkalaukku alkoi täyttyä myös kattauksiin liittyvistä jutuista? Ne kun ovat hyvin tärkeitä minulle, niin ilmeisesti ne lähtevät mukaani myös jouluksi. 

Vaikka kulta ei ole värinä ollut ikinä mieleeni, olen alkanut viime aikoina ostelemaan pikkuisia kultaisia detaljeja, niin koruina kuin kattauselementteinä. Olen myös alkanut pinnailemaan astetta lämpimämpiä kotikuvia ihan huomaamattani? Täten joulun kattauksessa saatetaan nähdä myös hivenen kullan hippuja ja lämpimämpiä sävyjä mitä yleensä. Ihan varma en tästä ole, sillä myös ne hopeat yksityiskohdat on pakattu laukkuihin ;).

No vaikka kattaus on puoliruokaa, mutta kai sitä pitää jotain jouluna syödäkin? Minulla on Pinterestissä reseptivarasto ja tänään illalla minun pitäisi käydä sitä läpi ja hakea vähän inspiraatiota, että mitä joulun aikaan syödään. Tänä jouluna ei syödä mitään muuta suomalaista kuin savustettua poroa, sillä sellainen poloinen palanen matkaa myös mukanani kohti valon kaupunkia

Olisi kiva kuulla teidän suosikkijouluruokia? Syödäänkö teillä perinteisesti vai onko pöydässä ihan omat jouluruoat?  Olkaa kiltit minun inspiraationi näihin jouluruokiin liittyen :)

P.S. Jouluni edistymistä voitte seurailla Instagramista ehkäpä myös ihan realiajassa

Kommentit (9)

MadamWhite
Liittynyt17.12.2013

Meillä pöytä on sinänsä ollut perinteinen, mutta pienellä twistillä. Kun kukaan ei oikein pidä laatikoista, niin tarjolla on esim. voissa paistettuja lanttulastuja ja waldorfinsalaattia. Ja vuosiin meillä ei ollut kinkkua vaan hanhi, sitten jossain vaiheessa hanhia ei saanut enää tuoreina ilman välipakastusta ja havaitsimme että hanhenrasva tykkää kyttyrää pakkasessa ja siirryttiin sitten takaisin kinkkuun. Tänä vuonna on villisikaa. Joka tapauksessa mun joulu ei ole mikään joulu ilman mäti-smetana övereitä. Saaristolaisleipää (jonka äitini tekee), smetanaa, sipulisilppua, mätiä (mielellään muikkua) ja ripaus tilliä. Nam :)

Avec Sofie
Liittynyt5.8.2013

Hei,

waldorfin salaattia - sinäpä sen sanoit! Kiitos :))

Totta, mätiöverit- ne parhaat överit. Ranskassa syödään ostereita, mutta viimekertaisista Pariisin uuden vuoden bileistä on jäänyt ihan niin kuin sananmukaisesti huono maku suuhun joten niitä ostereita ei nyt syödä ;)

Vierailija

En ole viettänyt perinteistä joulua muutamaan vuoteen, mutta olen silti joka vuonna syönyt kinkkua ja saanut äidin riisipuuroa ennen joulua ;) pari vuotta sitten uuden kodin joulupöydässä oli kasvispainotteisia herkkuja ja tein nytkin kasvisruokamenun omaan blogiin, yhteistyössä Think&Style-blogin leidien kanssa: http://52weeksofdeliciousness.com/2013/12/14/kasvisjoulumenu-kuorrutettua-tofua-ja-ruusukaalia/, postauksen lopussa linkit kaikkiin ihaniin herkkuihin :)

Kalat kuuluvat kyllä myös vahvasti omaan joulupöytään, mutta kun on joulun reissussa tulee syötyä vähän erilaisia juttuja jouluna kuin yleensä :) 

annemi

 

Avec Sofie
Liittynyt5.8.2013

Heip,

jos olisin Charimukseni kanssa joulun niin meillä olisi varmasti vege-joulu, mutta näit meat loverina, pitää pöydästä löytyä juhlapäivänä myös lihaa tai ainakin kalaa.

 

Ihanaa joulua Annemi <3

Peuranjalka tulee savustuksesta ensi viikolla ja sen ympärille onkin helppo rakentaa lihapöytä. Päivällä nautittava kalapöytä kasvattaa suosiotaan joka vuosi ja uusia salaattikokeiluja tehdään tänäkin vuonna.

Ihanaa matkaa ja oikein nautinnollista joulua!

Avec Sofie
Liittynyt5.8.2013

Heippa!

 

Tosi kiva lueskella näitä teidän kommentteja, sillä teillä on niin modernit joulupöydät - ihanaa :)

Peura kuulostaa kiinnostavalle ja salaattikokeilut on aina plussaa <3

Itse ajattelin tehdä kookosjäätelöä :)

Vierailija

Hei Sofié,

Köhöm, kuullostaa aika tutulta jutulta. Ajattelin myös ensin, että tänä jouluna jätetään hössötys vähemmälle, eli käyn leipomassa äidille piparit ja siinä se...myös äiti varoitteli samasta hössötys-asiasta jo :) marraskuussa, mutta mutta...ei tämä nyt taida mennä taaskaan ihan suunnitelmien mukaan, eli taas mennään...

Ihan perinteisellä kaavalla, vain porkkanalaatikosta on vuosien aikana tullut porkkanavanukas ja toivomuksestani kalkkuna oli suunnitelmissa laittaa tänä jouluna, mutta perheen myyntimies oli voittanut myyntikilpailussa kinkun. Suosikkini (laatikoiden lisäksi) on katkarapuhyydyke, eritavalla valmistetut kalat, ja luumuvanukas. Uusi vuosi menee onneksi modernisti kylpylässä, eli viimeistään silloin on kai pakko lopettaa näiden jouluruokien kanssa temppuilu.

Tuon kullan värin kanssa on käynyt myös ihan samoin...hopea korutkin meinaa vaihtua kultaan. En osaa sanoa miten tässäkin näin kävi :)

Tunnelmallista Joulua Pariisiin, it is allways a good idea! ...niin ja kepeitä matkalaukkuja ja korkeita kenkiä! :)

 

Vierailija

Vietän pitkästä aikaa joulua vanhempieni luona, ja saa nähdä, mitä kaikkea siellä on jo kokkailtu valmiiksi, kun perille pääsen. Joulu ei ole joulu ilman savustettua lohta, joten jos sitä en saa, ei joulu tule lainkaan! Ehkäpä pitäisi itsekin kokeilla joulua Pariisissa ensi vuonna <3 Ihanaa joulua!

Vierailija

Meillä ei ole oiekastaan koskaan syöty kinkkua jouluna, silloin kun ollaan oltu perheen kesken. Niin kauan kuin muistan, jouluaattona on ollut tarjolla poroa ja joulupäivän isän metsästyskaudella pyytämiä metsäkanalintuja. :) Lisäksi salaatteja, erilaisia juustoja ja mätiä (jota mie en itse tosin syö ollenkaan). :)  Ei mitään perinteistä jouluruokaa, mutta silti hieman fiininmpää.

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010