Hong Kong oli ensimmäinen matkakohteemme Aasian tourneellamme. Olin aiemmin käynyt Shanghaissa ja vertasin Hong Kongia auttamatta Shanghaihin. En liiemmin pitänyt Shanghaista, koin kaupungin kolkoksi ja jollain lailla myös aika harmaaksi. Hong Kongissa taas viihdyin ihan äärettömän hyvin. Hong Kongin yleinen ilmapiiri oli rennompi mitä Shanghaissa ja Hong Kong näytti paljon kotoisammalta ja vihreämmältä. Olen yrittänyt miettiä, että mistä negatiiviset mielikuvani Shanghaita kohtaan johtuvat. Ensimmäisenä mieleeni tuli ylitsepääsemätön kielimuuri. Olin toki tietoinen siitä, että Kiinassa ei englantia liiemmin puhuta, mutta luulin että edes Shanghaissa pärjää englannilla. Olimme Shanghaissa Olympialaisten aikana, joten sekin varmasti vaikutti siihen, ettei kaupunki näyttätynyt parhaimmillaan. Hong Kongissa taas ihmiset olivat paljon iloisempia ja avoimempia ja englantia puhuttiin joka puolella. Tottakai ymmärrän senkin, että avoimuus ja iloisuus riippuivat kulttuurieroista. Ainoana miinuksena Hong Kongissa oli mielestäni suhteellisen korkea hintataso. Aasian tourneen päätteeksi palasimme Hong Kongiin ja yövyimme siellä vielä kaksi yötä ennen kotiinpaluuta. Päätimme yöpyä keskustan sijasta Hong Kongin Gold Coastilla. Olin lukenut, että siellä on mahdollista nähdä aamuvarhaisella vaaleanpunaisia delfiinejä. Noh, ravasin sitten rantaa edestakasin kamera kädessä varhain aamulla. Yrityksistäni huolimatta en nähnyt yhtäkään vaaleanpunaista delfiiniä, en yhtäkään. Kun näin jälkeenpäin mietin, on Hong Kong varteenotettavin asuinpaikka Aasiassa. Mutta ennen sinne muuttoa pitäisi olla kyllä kiina edes jotenkin hallussa. En osaa kiinaksi kuin muutaman sanan ja niillä ei ihan hirmuisen pitkälle pääse. Sen takia olenkin päättänyt, että ensi syksynä menen edes kiinan alkeiskurssille ja yritän oppia kieltä edes vähän.
___________________

When we started our Asian tour, was Hong Kong our first stop. I had visited Shanghai before our trip to Hong Kong and I was constantly comparing Hong Kong to Shanghai. I wasn't a big fan of Shanghai, I found Shanghai quite grey and empty. I felt that the atmosphere in Hong Kong was more warm and welcoming. I have tried to find reasons why I didn't like Shanghai so much and I think that the the biggest reason was that the language barrier was too high to overcome. Of course I was aware that English is not widely spoken in China, but I thought that I could still cope with English in Shanghai, I was wrong. Second reason why I felt a bit weird in Shanghai was that the Olympics were in China at the same time. I felt that it wasn't the real China that I was. In Hong Kong people were much more cheerful and more open, but of course these questions rise from cultural differences. After our Asian tour we returned back to Hong Kong, but second time we stayed the nights at the Gold Coast instead. I had read that it is possible to see pink dolphins early in the morning in Gold Coast. Therefore I woke up very early and had a walk around the coastline and tried to spot some pink dolphins. But sadly, I didn't see any dolphins :(. If I now think that where I could see myself living in Asia, I have to say that Hong Kong attracts me the most from the big  cities where I have been in Asia. 

Kommentit (13)

Sofié

Maija:Oi miten kiva kuulla! Toisaalta enhän ollut kummassakaan kaupungissa kuin ihan muutaman päivän, mutta ensivaikutelma oli Hong Kongista paljon parempi :)))

Maija

Oli ihana lukea tämä postaus! Hong Kongin vieressä sijaitseva suurkaupunki on mahdollisesti meidän seuraava muuttokohteemme, joten oli rohkaisevaa lukea kokemuksiasi :)

Maiju

Hei,Kiitos vastauksesta ihana Sofie! Palaan sinulle varmaankin vielä sähköpostilla, on aina superarvokasta, kun joku paikalla käynyt voi antaa käytännön vinkkejä! Mukavaa päivää!

Sofié

Maiju:Unohdin vastata, että ainoa paikka jossa oloni oli epämiellyttävä vaatetukseni suhteen oli Malesia. Vaikka Malesian muslimit ovat länsimyönteisiä ja avarakatseisia, mutta ramadanin aikaan Malesiassa oli tosi paljon saudeja, jotka eivät ehkä ihan suvainneet länsimaista pukeutumistyyliä. Eli, jos olet iltaisin yksin liikkeellä, niin kannattaa laittaa vähän peittävämmät vaatteet. He kumminkin saattavat tulkita pukeutumisesi vähän eri tavalla ja väärien signaalien antaminen ei ehkä ole hyvä ajatus.

Sofié

Maiju:Kiva kun kysyit :)Oh, Toba on aivan mielettömän ihana paikka! Älkää pelästykö sitä Medanin kaupunkia (avatkaa silmät vasta Toballa ;)).No hepatiittirokotteista mulla oli a ja b (twinrix). Sitten mulla oli rokote myös Japanin aivokuumetta vastaan. Söin myös malaria kuurin Borneolle ja Sumatralle mentäessä. Mutta olen aika tosi varovainen (ehkä hiemna ylivarovainen) näissä asioissa. Mietin malarialääkityksen ottamista monta kertaa, koska olin lukenut, että se oli pilannut monen matkalaisen matkan. Meille se ei vaikuttanut muuten kun, että nähtiin öisin todella sekavia/pelottavia unia ja että herättiin todella virkeinä aina 5 aikaan aamulla (hyvä asia sinänsä :)). Älä osta malarialääkitystä Suomesta, sillä saat samat lääkkeet paikan päältä paljon halvemmalla. Malarialääke, jonka lääkäri määräsi Suomessa maksoi 70? ja Kuala Lumpurissa maksoin siitä 10?. Katso vain, että apteekki on luotettavan näköinen. Toivottavasti oli apua! Ja jos sinulla on mielessä muita kysymyksiä, niin autan mielelläni. Olen auttanut montaa lukijaani Aasian reissuja koskien. Laita minulle sähköpostia, niin voin antaa tarkempia neuvoja sitä kautta :) Ja jos näistä oli tarpeeksi apua, niin ihanaa lomaa!!

Sofié

Lumo:En ole itseasiassa kuullut keneltäkään mitään negatiivista Hong Kongia koskien. Niin, aika moderni se keskusta kyllä on. Mutta mä en nyt kuollaksenikaan muista, että oliko Hong Kongin vieressä saari, josta pystyi hakemaan enemmän aitoa Aasialaista fiilistä. Voi olla, että sekoitan nyt Shanghain ja Hong Kongin. Macaossa me ei keretty käymään, mutta siitä olen kuullut aika ristiriitaisia kommentteja, toisia viehättää ja toisia taas ei. Voi kun pääsisin tästä Atlantin ylityksen pelostani, niin pääsisin sinne :). New York on ollut poikaystävän haavelistalla jo kauan, mutta ehkä hän pääsee sinne vielä jonakin päivänä. Jos ei minun kanssani, niin sitten kavereiden kanssa :)

Maiju

Hei Sofie! Kaipaisin viisaan kosmopoliitin neuvoja :) Olen matkaamassa Indonesiaan kesäkuussa ja juuri luin ihanan postauksesi Tobalta. Voisinko udella, millaisin rokotuksin varauduitte matkalle? YTHS suositti Hepatiitti A:ta, mutta otitteko jotain muitakin? Ja pärjäsittekö Borneollakin pelkällä hepatiittirokotteella? Oliko pukeutuminen teidän vierailualueela konservatiivista, pitikö varautua erityisesti?Kiitos kauheasti jos ehdit vastailla!

Lumo

Itsekin ihastuin Hong Kongiin viime kesänä, olimme siellä kaksi kertaa viiden viikon sisään.Sopiva sekoitus Idän eksotiikkaa ja supermodernia toimivuutta ja suoranaista luksusvyöryä. Paluumatkalla Australiasta asuimme vielä ***** hotellissa, joka oli ihana huipennus lomalle.Hong Kongissa vain rakennetaan niin valtavasti uutta, että Idän eksotiikka saattaa olla parin vuoden päästä jo vähemmän näkyvillä.En pahemmin lomilla matkaile muualla kuin suurkaupungeissa. New York on minulle varmaan ikuinen ykkönen, mutta Hong Kong kohosi nopeasti aivan kärjen tuntumaan.

Sofié

Absolutely White:Hihi, noilta spoteilta varmaan kaikki Hong Kongiin matkaavat nappaavat kuvansa. Harmittaa, ettei mulla ole ihan hirveesti sieltä kuvia kun ostin kameran juuri ennen matkaa,niin harjoittelin sen käyttöä siellä.Niin, koin sen jollain lailla tosi kotoisaksi :)

Sofié

Kaitaliina:En koe kileten opsikelua ikinä mitenkään ikävänä asiana. Varsinkin yliopistossa ollessani olen lähinnä vaan nauttinut niistä :)) Katsoin jo kesäkursseja, mutta ne kun on niin tiiviitä, niin menisi kaikki kesäillat ihan ohi. Italiaa olisin halunnut mennä lukemaan, mutta se olisi ollut 3 kertaa viikossa 17-21.. Mutta ensi syksynä aloitan kiinan :))

Absolutely white

Tutunnäköisiä kuvia...samoista paikoista olen minäkin ottanut Hong Kongissa kuvia. Minä myös pidin HK:sta, mutta en olekaan käynyt Shanghaissa. HK on hyvin kansainvälinen ja siellä on aika helppo olla eurooppalaisena.

Kaitaliina

Pitäiskös sitä itsekin raahautua taas jollekin kielikurssille. Kiina tai venäjä, ne on mun ikuisuusprojektit..: )

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010