Viime viikko meni ihan sumussa. Nukuin joka yö vain kuuden tunnin yöunia ja nekin unet olivat tosi katkonaisia. Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä nukuin melkein 12 tuntia, joten akut tuli taas ladattua uuteen viikkoon. Täällä Vaasassa oli eilen ihan mielettömän kaunis ilma, aurinko paistoi eikä tuulikaan ollut kovinkaan viileä.  Kävimme pitkällä kävelyllä ja illan päätteeksi raahauduin vielä jumppaankin. Aloitin sunnuntain kumminkin hyvällä aamiaisella... Millä muullakaan :)?

Tarvitset:

130 g erilaisia siemeniä ja pähkinöitä, 30 g hunajaa, 0,5 dl vettä,  tilkka mehua, 2 pientä päärynää, 1 kanelitanko, kanelia ja luonnonjogurttia.

Laita uuni kuumenemään 150 asteeseen. Levitä siemenet ja pähkinät leivinpaperille.  Kiehauta hunaja ja vesi kattilassa. Kaada hunajaseos pähkinöiden päälle. Laita pähkinät uuniin. Anna pähkinäseoksen olla uunissa ainakin 15 minuuttia.

Sillä välin kun pähkinät ovat uunissa, pilko päärynät pieniksi paloiksi. Lisää pieni mehutilkka kattilan pohjalle ja keitä päärynöitä muutama minuutti kanelitangon kera. Lisää kanelia päärynöiden päälle ja lado päärynähilloke lasikupin pohjalle. Kaada luonnonjogurttia päärynäseoksen päälle ja lisää paahdetut pähkinät jogurtin päälle.

___________________________________

You need:

130 g nuts and seeds (pepitas, cashews, raisins..),  30 g honey, 0,5 dl water, 2 pears, splash of juice,  1 cinnamon stick, cinnamon and natural yoghurt.

Preheat oven to 150 c. Spread the nut mixture over the baking paper. Put the honey and water in a small saucepan and warm the mixture until it boils. Remove the mixture from the heat and pour over the nuts. Bake the mixture around fifteen minutes and let it cool before serving.

Meanwhile, when the nuts are in the oven, chop the pears into small pieces. Add a small splash of juice in the saucepan and cook pears for a few minutes with cinnamon stick. Add cinnamon and pears on the bottom of cup. Pour the yoghurt in the cup  and add toasted nuts on top of yogurt.

Kommentit (8)

Lumo

Kauniita ja herkullisia!

Juuri tuollaisia pähkinöitä söin Klaus K:n aamiaistilaisuudessa joitain viikkoja sitten. Olivat niin ihania, että olisin halunnut lähtiessä kaataa loput käsilaukkuuni aamiaispöydästä, mutten sentään kehdannut...

Maustamaton jugurtti, marjat (tai hedelmät) ja itse tehty hunajapaahdettu mysli ovat omia aamiaisherkkujani. Mysliä teen kerran kuussa, säilytän sitä tiiviisti suljettavassa purkissa, iso lusikalliinen maustaa mukavasti joka-aamuisen jugurtin.

Taru

Mmm vaikuttaa herkulliselta! Testiin menee :) Ja ps. Tukholmakuvat ei kyllästytä alkuunkaan! Kauniita kuvia kauniista kaupungista katselisi vaikka loputtomiin ;)

Sofié

Heh, ai et kehdannut vai ?
Kävin syömässä sen Ilmattaren brunssin elokuussa ja se oli kyllä tosi hyvä. Sellaisen kun saisi joka aamu!

Niinpä! Muutama lusikallinen hunajaisia pähkinöitä makeuttaa jogurttia mukavasti :)

Sofié

Hieno juttu :)

No, mutta yritän nyt kumminkin tehdä vähän monipuolisempia postauksia vastaisuudessa :)

Kaisa

Heissan Sofiè!

Pakko sanoa, että olen täysin rakastunut sinun blogiin. Löysin tänne viikonloppuna ja lueskelin vanhojan postauksia hymyssä suin!!
Et uskokkaan miten hyvältä on tuntunut kun olen saanut katsella upeita kuvia, joita olet ottanut ja kaunista kirjoitusta tässä kiireen kesekellä!

Ps. Olet todella kaunis:)
- Kaisa

Sofié

Heippa hei Kaisa!

Voi miten kiva kommentti, se nostatti minun suunpielet kohti kattoa :)
Mun pitäis korjailla niitä vanhoja postauksia, kun ne on mennyt näissä muutoissa ihan mukkelis makkelis.. Olen tosi pahoillani kun ne on vähän miten sattuu :/

Tuntuu hyvältä jos pystyn tuomaan hymyn huulillesi. Hyvän mielen tuominen on ollut blogin alkuperäinen tarkoitus. Aloitin tämän harrastukseni vuosi sitten ja silloin olin ihan hirmuisen stressin ja paineiden alla, niin tarvitsin pienen pakotien kaikesta muusta :)

Ps. On ihana saada kaltaisiasi lukijoita :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010