Nyt pitää kyllä sanoa, että otsikko on hieman hämäävä, sillä kyseessä ei ole perinteinen carpaccio parmesaaneineen vaan sen suomalainen kaveri, riimihärkä. En kumminkaan löytänyt kyseiselle herkulle oikeaa englanninkielistä vastinetta, niin kirjoitin sen takia carpaccion otsikkokenttään..

Käytimme riimihärkään naudan ulkofilettä, mutta sisäfile käy myös tottakai. Fileen ulkoreunoille laitettiin runsaasti suolaa ja pippuria, jonka jälkeen se laitettiin jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi. Vetäytymisen jälkeen laitoimme fileen vielä pakkaseen muutamaksi tunniksi. Muutaman tunnin jälkeen file oli jäätynyt ja jähmettynyt, jotta siitä oli helppo leikata ohuita siivuja. En omista siivutuskonetta, joten siivutimme fileen ihan normaalin veitsen avulla. Tottakai lopputulos on varmasti upea kun lautasella on pitsimäistä riimihärkää, mutta lopputulos oli joka tauksessa todella maistuva.

Riimihärkä tarjottiin piparjuuritahnan ja kapriksien kera. Viereen voisi laittaa carpaccion tapaan rucolaa, mutta viime lauantaina lautaselle päätyi oman maan basilikat. Ja kyllä, olen omista basilikoistani ja yrttitarhastani hyvin ylpeä ;).

Olen myös tehnyt joskus carpacciosta kasvisversion, niin haluaisitteko siihen reseptin?

Kiitos muuten teidän tykkäyksistä <3 Aurinkoista viikonloppua!

_________________________________________________

The title of my post is actually a bit misleading, because the recipe is not for traditional Carpaccio di Manzo. I would say that this is somewhat Finnish version of carpaccio. So, forget Parmesan cheese and lemon juice.

We used beef sirloin, but tenderloin is of course an alternative. Good alternative. Rub the beef with salt and pepper. Place the beef into the fridge for couple of hours. After the beef has settled, place it to the freezer for couple of hours. Freeze it until frozen. It is much easier to slice it into thin slices if the beef is completely frozen. Slice the beef as thinly as possible. I used a basic knife, because I don't own pro slicing tools, because the meet was completely frozen we managed to cut very thin, lace kind of, slices.

We ate our Finnish kind of carpaccio with horseradish paste and capers. About horseradish paste I don't mean wasabi, but original horseradish paste. I have to also mention that I garnished our appetizers with basil leaves that I have myself grown. Yep, I'm quite proud of my own little indoor garden ;)

Have a nice weekend!

Kommentit (7)

Kira

Nam nam!! Näyttää todella hyvältä ja jälleen kerran kauniita kuvia :o)...Oletko paistanut pinnan kiinni lihassa? Tätä voisi kokeilla pääsiäisenä.
Kiitos vinkistä!

Kira

Flavonia

Lukisin oikein mielelläni kasvisversion ohjeen, koska en itse syö punaista lihaa. Mukavaa viikonloppua!

piikkipaatsama

... mä niin kuolen täällä nälkään. Tämä pääsee ehdottomasti kokeilulistalle. Ja kasvisversion reseptin kuulisin myös mielelläni :)
Mukavaa viikonloppua :)

Sofié

Hei,

Me ei siis paistettu lihaa ollenkaan. Pippuri tosin tossa reunoilla antaa vähän sellaisen kuvan, mutta ihan raakaa se on :)

Tykkään tosi paljon piparjuuritahnan ja lihan luomasta mausta. Olen tehnyt joskus makeja joissa oli naudan sisäfilettä sisällä ja ne maistui wasabin kanssa ihan älyttömän hyviltä :)

Sofié

Hahaha, niin minäkin. Istun nytkin tällä hetkellä yliopistolla ja täällä ei ole enää mikään auki ja vatsassa kurnii :/

Yritän tehdä teille kasvisversion pian. Se on aika hauska ja teen sen yhdestä mun lempijuureksista ;)

Aurora

Oi mielelläni näkisin sen kasvisversion ohjeen, kun en itse punaista lihaa syö :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010