Kuvat: Skönä hem

Luen todella paljon erilaisia sistus- ja designpainoitteisia sivustoja. Sivuistoista suosikkejani ovat esimerkiksi Design Sponge, The Cool Hunter ja ELLE Decoration. Luen myös todella paljon erilaisia sisustuslehtiä, niin suomalaisia kuin ulkomaalaisiakin. Olen elellyt viimeiset neljä vuotta niin sanottua reissuelämää. Syksyt ja talvet menevät Vaasassa opiskellen, mutta kesät ja lomat vietän Helsingissä. Vaasan koti taasen on koko ajan pienessä myllerryksessä. En viitsi siihen ihan hirveästi panostaa, koska mielessä on tieto siitä, että se on vain väliaikainen koti. Mitään suurempia huonekaluja en halua sinne ostaa, sillä en pidä muuttamisesta ollenkaan. Astioihin, lamppuihin ja muihin pienempiin juttuihin olen taas panostanut, sillä ne ovat helpompi kuljettaa taas takaisin Helsinkiin.

Mitä sisustukseen tulee, on mieleni  aika ailahtelevainen. Toisinaan en halua yhtään mitään ylimääräistä minnekään ja toisinaan taas haluan vähän boheemimman ja värikkäämmän taitelijakodin. Selailin tässä viikonlopun aikana erilaisia sivustoja miettiessäni, että millaisen kodin sitten joskus haluaisin.  Kuvissa oleva kodissa viehättää mahtava huonekorkeus ja pienoinen rosoisuus. En ole yltiö-modernien  juttujen ystävä, joten Mies Van Der Rohen Barcelona-tuolit kantaisin pois. Koen, että ne sopivat paremmin julkisiin tiloihin tai työhuoneisiin, mutta minun olohuoneeseeni ne eivät kyllä tulisi.

En ihan hirveästi pidä mustasta sistuksessa, mutta kodin baaripöytä ja muut pienet mustat yksityiskohdat eivät silmiäni häiritse. En ole niinkään tauluihminen, mutta sitä enemmänkin valokuvien ystävä. Minulla on muutama mustavalkoinen kuva mitkä haluan tulevan kotini seinille. Olen kamppaillut mielessäni, että millaisen lattian haluaisin unelmien kotiini. Välillä se on ollut tumma, valkoinen, tamminen mutta tällä hetkellä se on betoninen. Makuuhuoneeseen haluaisin kyllä hiotun valkoisen lankkulattian, mutta olohuoneeseen ja keittiiöön haluaisin kiiltävän betonilattian.  En katso juuri ollenkaan televisiota, joten unelmien olohuoneen keskipisteenä olisi mielumminkin takka kuin televisio. Pidän pienestä rosoisuudesta ja kodissani saa ja pitää näkyä elämä, joten lattialla lojuvat skeittilaudatkaan eivät minua häiritsisi.

Kommentit (4)

Saija

Tuota samaista kotia olen minäkin ihastellut! Siinä viehättää valkoisuus, lautalattia, korkeus, isot ikkunat, boheemit tyynyt ja taide. Mulla menee ihan samalla lailla vaihdellen, että mistä kulloinkin innostuu. Samaan aikaan haaveilen valkoisesta, vähäeleisestä kodista, että värikkäästä rönsyilevämmästä. Aina mukana pysyy kuitenkin värit. Niitä pitää olla ja tulevat valkoisella taustalla ihanasti esiin. Ihan valkoisessa en siis koskaan osaisi olla. Rosoisuutta tosiaan pitää olla, ettei koti näytä siltä että siellä ei asu kukaan ( ei pelkoa että mun koti näyttäiskään koskaan siltä, hihi ;)) .

Maria

Voi että! Samoja kuvia olen ihaillut ja blogiinkin laittanut. Kuvailit unelmakotisi kyllä lähes samanlaiseksi kuin itsekin haluan! Haluan avaruutta, valoa, valkoista, pientä rosoisuutta, uutta ja vanhaa sekaisin sopivassa suhteessa...
Mieli sisustuksesta tosiaan vaihtelee ihan vuodenaikojenkin mukaan, mutta onneksi tekstiileillä ja muulla pikku tilpehöörillä saa jo aika paljon aikaan ettei tarvi aina lattioita tai tapetteja repiä irti kun kyllästyy :)

Sofié

Oho, no toisaalta en yllättynyt yhtään, että ihastuit juuri samoihin kuviin :)
Mulla on monesti vaihtuneet seinien värit, joten tapetteja ei minun edes kannattaisi hirveasti seiniin laitella. Lattian väri/materiaali on sen sijaan vaihtunut useasti viimeisen neljän vuoden aikana. Tottakai lattia riippuu myös millainen koti on, romanttiseen rintamamiestaloon en betonilattiaa kyllä laittaisi. Nyt voi vielä onneksi leikitellä ajatuksilla ja katsella kuvia ja unelmoida unelmien kodista :)

Sofié

Jostain kumman syystä sun ja muutaman muunkin kommentti oli mennyt suoraan roskikseen :(
Mä olen kanssa värien ystävä, niitä pitää olla! Joskus on tehty ylilyöntejä seinien värien kanssa, mutta toisaalta aina voi maalata päälle toisen kerroksen.
Sun koti on niin ihana, sellainen taiteilijan koti :) Olen samaa mieltä, kotona pitää näkyä asumisen jälkiä. Hihi, mäkin olen aika boheemi, joten munkaan koti ei vain voi näyttää liian kliinille :D

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010