Olen tässä muutamana yönä ollut kuvailemassa kesäistä Helsinkiä. Tässä on muutama valokuva tämänhetkisestä suosikkikaupungistani. Jos olisi ollut hieman lämpimämpää olisin jaksanut värjötellä kameran kanssa hieman pidempään, mutta ehkä näihin yöllisiin kuvauksiin tulee vielä parempi tilaisuus kun ilmat vähän lämpenevät. Matkojeni aikana olen huomannut, että miten turvallinen ja siisti kaupunki Helsinki on. Barcelonan matkani jälkeen olen hehkuttanut, että Helsinki on pieni suurkaupunki, josta puuttuvat suurkaupunkien suurimmat ongelmat. Helsingin keskustassa voi kävellä yölläkin pienimmilläkin kujilla kamera kaulassa eikä kukaan yritä napata sitä. Keski-Euroopassa ei voi. Barcelonassa jouduin kokoajan puristamaan kameraani rystyset valkoisina. Barcelonassa en myöskään lähtisi yöllä yksin kuvailemaan, joskus jopa päivisinkin tuli ikävä olo kun kävelin yksin kamerani kanssa. Missään muualla Euroopassa minulla ei ole koskaan ollut niin turvaton oli, kuin Barcelonassa. Olen ehkä vähän pienoinen arkajalka, mutta ehkä se on tuolla maailmalla ollessa ihan hyväkin piirre?

Linkin alta löytyy kaveristani Hannasta tehty video, jossa hän fiilistelee Helsinkiä. Samassa Helsingin Kasvot-sarjassa on kuvattu myös Pupulandia-blogin Jenniä. Tykkään kaverini Hannan videosta ihan mielettömän paljon! Video antaakin juuri oikeanlaisen kuvan hymytyttö Hannasta :)

Helsingin Kasvot - Osa 5: Hanna

I have took few night shots from Helsinki. If it would have been a little warmer, I would have had strength to huddle with my camera a bit longer.  I really hope that the temperature will rise soon so I could have better opportunities for my night photography. After my travels I have understood how safe and clean city Helsinki really is. Helsinki is a tiny metropol, which doesn't have so many problems that the biggest cities in Europe have. You can walk at any time of the day in our capital without feeling  a fear. In central Europe you can't. In Barcelona for instance my knuckles were white all the time because I had to squeeze my camera so it would't get stolen. The most what I like about Helsinki is that it is clean, very clean. You could almost walk with bare foot around the city :)

 

Kommentit (8)

Suz

Olen samaa mieltä kanssasi Helsingistä. Siksi en voi ymmärtää osaa ystävistäni, joiden mielestä Suomi, varsinkin Helsinki on liian pieni, tylsä ja persoonaton. Ystäväni hinkuvat Lontooseen, Madridiin, Berliiniin yms. Onhan niissä toki varmasti enemmän elämää, mutta kuten kirjoitit, en koskaan voisi tuntea itseäni niin turvalliseksi, kuin kävellessä Helsingin yössä!!

Upeita kuvia, jään odottelemaan innolla lisää!!

Sofié

Niin. Varsinkin Barcelonan matkani jälkeen tunsin Helsingin todella turvalliseksi. Barcelonassa kävi muutama ikävä juttu, jotka saivat oloni erittäin epämukavaksi. Ehkä tilanne olisi ollut toinen jos poikaystävä olisi ollut mukana.
Jos joskus tulen saamaan lapsia, niin haluan kasvattaa heidät Suomessa. Täällä on kumminkin kaikki loppujen lopuksi niin hyvin:) Ainoastaan Aasiassa olen tuntenut oloni yhtä turvalliseksi kuin Suomessa. Bangkokissa esimerkiksi voi kävellä ihan missä vain ihan mihin aikaan tahansa.

Suz

Kunpa kaikki muutkin tajuaisivat saman :) Olen myös matkustellut ympäri eurooppaa ja Aasiassa ainoastaan olen käynyt Filippiineillä, ja siellä kauhua herätti enemmän muut turistit kuin paikalliset.

Toivottavasti Barcelonan "kauhut" ei jää kummittelemaan mieleesi pitkäksi aikaa, loppujen lopuksi se on kuitenkin kaunis ja kiva kaupunki :)

-SL

kivat kuvat! itse olen kuullut ihan samaa Barcelonasta.. Italiassa on aina ollut tosi turvallista, mutta yöaikaan en enää lähtisi Palermoon.. Oikeastaan se on lähinnä tuurista kii mitä käy ja missä, siskoltani vietiin Suomessa passi

Lumo

Vaikka rakastankin suurkaupunkeja, on Helsinki kuitenkin kotikaupunkini ja varsinkin näin kesällä aivan ihana; kaunis, valoisa, vehreä ja juuri sopivan kokoinen.

Talvella pimeässä, rännän keskellä voi olla vähän toisenlaisia fiiliksiä, mutta nautitaan nyt Helsingistä, kun se näyttää kauneimmat kasvonsa!

Sofié

Niin, Barcelona on tosi kiva ja kaunis kaupunki, mutta turvattomuus pilaa sen täysin. En ymmärrä, että miksei rikollisuutta ja muuta saada kuriin tai edes kitkettyä keskustan alueelta. Ramblan toiselta puolelta alkaa alue nimeltä Raval, joka on päivälläkin aika epämääräinen paikka.
Italiassa en ole kokenut samanlaisia fiiliksiä kuin Espanjassa. Tosin en ole siellä ollut suurimmissa kaupungeissä yksin ja minulla on ollut aina italialaisia ystäviä seuranani :)

Niin, omasta valppaudesta ja varovaisuudestakin kaikki on kiinni. Ehkä sitä on vanhemmiten tullut vain hieman varovaisemmaksi :)

Sofié

Niin, kesällä Suomi vain on kauneimmillaan! Helsinki ei ole syntymäkaupunkini, mutta en voisi kuvitella asuvani pysyvästi missään muualla.
Niin nautitaan :)

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010