Heräsin tapani mukaisesti jo ennen seitsemää. Sisäinen kelloni herättää minut aina viimeistään kahdeksalta. Vaikka olisin käynyt nukkumaan miten myöhään tahansa, herään aina viimeistään 8 aikoihin. Noh, porkkanaiset cupcaket ovat tulleet uunista jo heti 8 jälkeen ja ennen poikaystävän heräämistä :)  

En tiedä onko tämä vain minun kuvitelmaani, mutta onko porkkanakakku tehnyt jonkinlaisen comebackin? Tuntuu, että melkein jokaisessa ruokalehdessä on uusia variaatioita tästä hyvinkin perinteisestä kakusta. Minä en tehnyt kakkua, vaan suloisia kuppikakkuja. Aasiassa ollessani hurahdin kuppikakkuihin ihan totaalisesti. Kuala Lumpurin karkkivalikoima oli aika surkea, joten elin puoli vuotta ilman karkkia? Jostainhan se sokerikiintiö oli saatava täyteen, niin minusta tulikin cupcake-puodin vakioasiakas.

Tarvitset:


2 kananmunaa
2 dl sokeria
100g voisulaa 
3 dl porkkanaraastetta (n.3 isohkoa porkkanaa)
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 tl muskottia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä

Kuorrutus:

100g Philadelphiaa
50g voita
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun käytin salaatteihin tarkoitettua kukkasekoitusta.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mukaan pieneksi raastettu porkkanaraaste.  Sekoita kuiva aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Lisää lopuksi voisula ja sekoita taikina tasaiseksi massaksi. Jaa taikina muotteihin ja paista uunin keskitasolla n. 10-15 minuuttia. 

Sekoita huoneenlämmin voi muiden ainesten kanssa. Itse käytin koristeluun tyllaa, mutta pärjäät ihan hyvin ilmankin. Levitä päällinen vasta sitten kun kakut ovat viilenneet.

Ja pieni vinkki vielä. Koska taikina on kostean porkkanaraasteen takia aika raskasta, kannattaa paistamiseen käyttää italiaistyyppisiä leivosvuokia. Vähän vahvemmilla vuoilla taataan kaunis lopputulos :)

Kommentit (7)

Sofié

Hih, kiitos :)Vielä en ole valmis ihan kokonaan kasvojani näyttämään, mutta ehkä jossain vaiheessa :) Kamerasta ja linsseistä on tulossa postaus heti matkani jälkeen..

Anonymous

Kerrassaan herttainen blogi!Millä kameralla kuvaat?Olis mukava nähdä kuvia myös naisesta blogin takana :)

Sofié

Lumo:Jep, porkkanakakku sopii kevääseen ja pääsiäiseen :)Mietin, että millä oikein kakkuset koristelisin ja mieleeni tulivat kukkaset :)

Lumo

Leivon makeaa aika vähän, mutta näitä voisi kokeillakin, vanhoja leipomon metallisia vuokiakin kun on. Nuo kuivakukat koristeena ovat raikas idea!

Saga

Mistä tuota salaatteihin tarkoitettua kukkasekoitusta saa ostettua? Olen kolunnut ruokakauppoja läpi mutta mistään ei tunnu löytyvän!

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010