My latest cookies are sweet but healthy

Tarkkaavaisimmat FB-ystäväni ovat huomanneet, että mitä meillä on paistunut uunissa tällä viikolla.. Olen aiemmin kertonut, että minulla on meneillään pieni elämäntaparemontti. Kovin suuresta remontista ei tosin ole kyse, mutta haluan eroon tästä sokeririippuvuudestani. On hyvin yleistä, että karkkihammastani alkaa aina tietyin väliajoin kolottamaan, joten minun oli keksittävä jokin makeanhimon sammuttaja.

Olen nyt kuukauden verran käyttänyt steviaa sokerin sijasta ja tällä hetkellä en näe mitään syytä, että miksi palaisin normaalin sokerin kuluttajaksi. Steviaa kun voi käyttää ihan samalla tavalla kuin sokeriakin. Keksini ovat myös gluteenittomia ja halutessasi myös maidottomia. Lisäsin taikinaan rahkaa ihan vain sen takia, että kekseistä tulisi kosteampia.

Sain blogin kautta Cocovin kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä ja olenkin käyttänyt sitä todella ahkerasti. Näin ollen oli luontaista, että käytin sitä myös näihin feikkikekseihin voin sijasta. Halusin kekseihin kumminkin vähän tekstuuria ja näin ollen menin ihmettelemään luontaistuotekaupan tuotteita. Painottelin pähkinöiden ja marjojen kanssa, mutta loppujen lopuksi päädyin Choco Delicin raakasuklaalla kuorrutettuihin mulpereihin.

Resepti:

3 dl soijajauhoja, kananmuna, 3 rkl raaka kaakaojauhetta, 1 dl Choco Delicin raaka kaakaolla päällystettyjä mulperin marjoja, 4 rkl sulaa Cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä, steviaa ja 3 rkl maitorahkaa.

Sekoita kuivat aineet ja mulperit kulhossa keskenään. Sekoita kananmuna rahkan kanssa ja lisää seos kuivien aineiden sekaan. Sulata kookosöljy ja lisää se taikinaan. Muotoile taikinasta pieniä keksejä ja paista keksejä uunin keskitasolla alle kymmenen minuuttia 200:ssa asteessa.

____________________________________

I have decided to quit extra sugars from my diet and that?s why I use Stevia instead of sugar. I have a bit of a sweet tooth and that?s why this my new sugar free diet is quite challenging to me. I had to invent some substitute to my cookies if I feel that I need something sweet.

In the pictures above you can see my latest invention, fake cookies. Those cookies are gluten-free, and also milk-free if you wish so. Instead of butter I used virgin coconut oil, so the aftertaste is also a bit coconutty. Of course my new cookies don?t taste as good as my triple chocolate cookies, but at least you don?t have to feel so bad about yourself after eating my fake cookies ;)

Recipe:

3 dl soy flour, 1 egg, 3 tablespoons of raw cocoa powder, 1 dl of raw chocolate coated mulberries ( or nuts, berries..) 3 tablespoon of melted virgin coconut oil, stevia and  3 tablespoon  of natural yoghurt if you wish so.

Mix the dry ingredients and mulberries in a small bowl. Mix yoghurt with egg and add the mixture with dry ingredients. Melt the coconut oil and add it into the batter. Shape little biscuits from the batter and bake those in the oven less than ten minutes in 200 degrees.

Kommentit (12)

Sofié

No näin kevään kunniaksi halusin ottaa kukkaisia kuvia :)

Jep, niin täälläkin. Olen käynyt ahkerasti jumppailemassa ja yrittänyt katsella mitä sinne suuhun oikein laitetaan.

En minäkään, sunnuntaisin saa kyllä syödä mitä tahansa. Tätä reseptiähän voi sitten muokkailla niiden kaapista löytyvien aineiden mukaan. Soijajauhot voi korvata kookosjauhoilla tai gluteenittomilla jauhoilla. Mulperit voi korvata pähkinöillä tai muilla marjoilla:)

Neiti X

Onpa kauniita kuvia ja kiva keksiresepti! Täälläkin on meneillään pienimuotoinen elämäntaparemontti/kesäkuntoon -projekti, joten terveelliset leivontaohjeet ovat oikein tervetulleita, vaikka en kyllä täysin voi normileivonnaisista tai muista herkuista kieltäytyäkään! :) Mutta kiitos siis keksiohjeesta, täytyypi laittaa korvan taakse muistiin! :)

Fiipi

Keksien leipominen on ollut täälläkin mielessä mutta sellaiset syntiset keksit :D Löysin Happiksen Ica Maxista (mistäs muualtakaan) tanskalaisia suklaahippusia, siis sellaisia mitä voi leivonnassa käyttää, en nyt hoksaa niiden oikeaa nimeä :D Hamstrasin niitä oikein kunnolla eli kolmea sorttia. Seuraavana pitäiskin lavata netti jos löytäis oikein syntisiä keksejä. Ne rocky roadsit jäi kokeilematta sittenkin tällä erää :( Ruotsista ostin myös leivontasuklaata joka oli melkein tuplasti halvempaa kuin Suomesta saatava sama laatu. Onneksi meillä on tuo Ruotsi :)
Ja Ruotsista puheen olleen täällä on yksi hymy korvissa kun Vickan ja Daniel on saanut vauvan <3 Olen niin iloinen heidän puolestaan! Aamulla tuli tippa linssiin kun katsoin Ruotsin uutisista kun Daniel kertoi vauvan syntymästä. Torstaivauvat ovat erityisen spesiaaleja :) Terveisin torstaivauva "muutaman kymmenen" vuoden takaa :D

Linda

Oi miten hyvältä näyttää. Ja tosiaan täälläkin menossa elämäntaparemontti ja tällaiset ohjeet on kyllä kullanarvoisia sitten, kun sokerihammasta alkaa pahasti kolottaa. Pitääkin seuraavalla kauppareissulla poiketa luontaistuotekaupassakin. Kiitos paljon ohjeesta.

Lora

Näitä täytyykin testata viikonloppuna, sen verran herkullisilta näyttävät. Näillä voisi ilahduttaa työkavereita ensi viikolla ihan muuten vaan. Monella kun on elämäntaparemontti meneillään :)

Oletko muuten sushin ystävä, olisiko sulla hyviä ja helppoja sushi reseptejä jaettavana?

Sofié

No salaa toivoisin, että noikin olisi triplasuklaa keksejä ;)

Anteeksi, mutta nyt en kyllä ymmärtänyt ollenkaan että mistä löysit suklaahippuja:D.
Noh, kokoeileppa näitä reseptin pohjana : http://avecsofie.indiedays.com/2010/08/16/mm-chocolate-chip-cookies/
Yhdessä keksissä on puolet päivän energiatarpeesta. Vähintään.

Joo, mä oon fiilistelly prinsessaa koko päivän. Aivan ihana juttu! Vauvat on tosin aina ihana asia, torstaivauvat varsinkin ;)

Sofié

Hihii, no pitäähän sokerihiirelle olla vaihtoehtoja;)

Nää ei sitten maistu maitosuklaalle, vaan enemmänkin proteiinipatukoiden tapaisille tuotteille :)

Oleppas hyvä!

Sofié

No sehän olisi työkavereillesi varmasti mukava yllätys :)

Mä rakastan sushia! Tein sitä joskus viisi vuotta sitten todella ahkerasti ( myös erään Charin tupareihin), mutta oon jotenkin vähän kyllästynyt siihen väsäilemiseen. Tai kun se prosessi kestää niin monta tuntia.

Viime kesänä tein sellaisia makeja joihin laitoin parsaa, naudan sisäfilettä. philadelphiaa ja chiliä :)
Vähän erilaisia mutta hyviä!

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010