Pidempiaikaiset lukijani tietävät, että olen tehnyt pitkään yhteistyötä Electroluxin kansainväliseen suunnittelukilpailuun liittyen. Electrolux Design Lab 2013 käynnistyi viime viikolla ja olen niin onnellinen, että saan olla taas mukana näin mahtavassa jutussa.

Tänä vuonna teemoja on kolme: effortless cleaning, natural air ja social cooking. Siivoaminen on myös lähellä sydäntäni ja sen takia ajattelin aloittaa effortless cleaning -teemalla. En oleile ihan hirmuisesti kotosalla niin siivousprosessin pitää olla sujuvaa ja sen takia olenkin tehnyt itselleni muutamia asioita helpottamaan viikoittaisia siivousprojektejani.

En esimerkiksi täytä astiakaappeihin kuin vähän arkiastioita, jotta ne pysyvät siisteinä. Pesen ja silitän pyykkini aina viikonloppuisin, jotta minun ei tarvitse huolehtia näistä asioista viikolla. Siivoan muutenkin pikkuisen melkein joka päivä, mutta yleensä sunnuntait ovat nykyään niitä kunnon siivouspäiväni. Niin myös viime sunnuntaina :)

Electroluxin kilpailusivu on nyt auki, joten te kaikki ihanat opiskelijat voitte jättää kilpailutyönne sivustolle. Onko sinulla ideoita siivoamisen helpottamiseen? Tai tunnetko jonkun, jolla olisi esimerkiksi ideoita sosiaalisiin kokkaushetkiin?

Kilpailun luonne on tänä vuonna paljon sosiaalisempi, sillä tänä vuonna kaikki 100 parhaan idean luonutta opiskelijaa julkistetaan kilpailusivulla ja täten he pääsevät paremmin näkyville. Kilpailijat luovat kilpailusivulle oman profiilin ja blogin, joissa heidän on mahdollista kertoa itsestään ja luomuksistaan. Ja mikä parasta - me pääsemme tutustumaan heihin ja heidän upeisiin töihinsä jo hyvissä ajoin!

Viime vuonna meiltä Suomesta ei ollut finaalista valitettavasti ketään, mutta toivottavasti tänä vuonna saamme ihailla suomalaisten opiskelijoiden töitä myös finaalissa. Kilpailu on ihan äärettömän hyvä ponnahduslauta alan opiskelijoille ja nostankin Electroluxille hattua, että he jatkavat tämän kilpailun järjestämistä vuosi toisensa jälkeen. Nuorille on annettava mahdollisuus näyttää osaamisensa :)

Kilpailun ensimmäinen deadline on jo kuukauden päästä, joten nyt te kaikki idearikkaat opiskelijat kuulolle! 100 parasta työtä julkaistaan huhtikuun alussa Electroluxin kilpailusivulla, jonka jälkeen omaa työtä/profiilia voi alkaa promoamaan sosiaalisen median kanavissa. Eniten ääniä kerännyt työ pääsee automaattisesti seuraavalle kierrokselle.

Muistatte varmasti, että olin viime vuonna Milanossa seuraamassa finaalia ja se on ollut yksi elämäni hienoimmista kokemuksista ikinä. Oli niin mahtavaa tavata ihmisiä ympäri maailmaa ja kuulla heidän ideoitaan siitä, miten he helpottaisivat meidän jokapäiväistä elämää. Osaan näistä ihmisistä olen edelleen aktiivisesti yhteydessä, joten minulle jäi matkalta mukaan muutakin kuin kenkiä ;). Ja tiedätkö mitä, tänä vuonna minä haluaisin nähdä nimenomaan SINUT finaalissa!

Alan opiskelijoille ei tämänlaisia tilaisuuksia taida tulla montaakaan vastaan, joissa  voi laittaa oman luovuutensa valloilleen ja esitellä oman näkemyksensä globaalilla tasolla. Aika hienoa vai mitä? Näytä siis potentiaalisi ja osallistu kilpailuun täällä.

Yhteistyön johdosta sain arpoa teidän lukijoideni kesken Electroluxin Ultrapower-imurin. Haluan helpottaa teidän siivoushetkiä ja toivon myös, että te helpotatte minun. Kerro siis minulle kommenttikenttääni miten sinä helpotat viikoittaisia siivoushetkiäsi.  Arvonta on voimassa ensi sunnuntaihin klo: 20 asti.

P.S. Täältä ja täältä voitte käydä lukemassa viime vuoden finaalista.

Aurinkoista viikon alkua!

Kommentit (145)

-e-

Siivoan pikkuhiljaa viikkosiivouksenkin. Aamulla ennen töitä jo tavaroita paikoilleen ja keittiö kuntoon, sitten tuntuu, että olisi jo puoliksi tehty kun varsinaisesti aloittaa iltapäivällä ;) Ihana arvonta, tuollaisesta kätevästä imurista olen niin haaveillut! Ja kiitos suloisesta blogistasi.

Maria

Siivoan kunnolla kerran viikossa, siisteissä oloissa on helpompaa esim. opiskella tai ihan vaan oleskella! Itse kuuntelen musiikkia samaan aikaan kun siivoan, tekee siivoomisesta paljon miellyttävämpää!

Johanna

Pientä pintapuolista siivoilua viikon aikana ja sitten viikonloppuna perusteellisemmin. Mutta tärkeintä on koittaa tehdä viikonloppusiivouksesta pientä juhlaa.

Kasvonaamio vaikuttamaan ja paksumman kosteusvoiteen levitys koko kropalle. Kylpytakissa kun puunaa kotia tulee huomaamatta hemmoteltua kroppaakin. Hyvää musiikkia taustalle ja herkullinen smoothie tai kahvi läheiselle pöydälle, siitä pientä taukohuikkaa siivoilun lomassa.

Palkinnoksi siivouksen jälkeen vielä jokin hyvä lehti tai lempparisarja ajastettuna talteen, niin siivous ei tunnukaan yhtään vastenmieliseltä! :)

Mate

Hei!

Olen huomannut, että pienillä asioilla siivoaminen helpottuu. Itse järjestelen joka ilta tavaroita paikoilleen ja samalla kuuntelen/katselen uutisia. Siivousta helpottaa myös se, että kaikille tavaroille on oma selkeä paikkansa ja että säilytystilaa on tarpeeksi. Pienissä tiloissa sitä saa helposti lisää käyttämällä säilytystilat järjevästi. Tämä helpottuu ostamalla esim. ikeasta erilaisia laatikoiden järjestelijöitä, joilla saa isojen lipastojen laatikoihin käteviä lokeroita. Ikean tankoon ripustettava kenkäteline on myös ihan paras keksintö pieniin tiloihin. Minulla on myös yksi siivouspäivä viikossa, josta en jousta, kuin poikkeuksellisesti ja se on torstai. On ihanaa aloittaa viikonloppu siistissä kodissa. Siisvousta helpottaa ehdottomasti eniten hyvä musiikki, jonka tahdissa siivoan. Usein minulla on myös tapana ostaa itselleni pieni siivouspalkinto, kuten pari macaronea, jotka nautin siivousurakan päätteeksi. Asenne auttaa myös, ei se siivoaminen niin kamalaa ole. Musta on ihanaa nähdä työnsä jälki heti ja nauttia lopputuloksesta. Oikeanlaiset helppokäyttöiset välineet tietysti auttavat kanssa. :)

Jennni

Aurinkoisilla ilmoilla annan valon tulla sisään. Tämä paljastaa pölyn ja saa siivousinnon nousuun. Jos aurinko ei paista, täytyy vaan siivoilla joka päivä pikkusen sieltä ja täältä. Pikkuisen kyppärini puunaan usein suihkun yhteydessä puhtaaksi.

Priska

Samaa vastaan kuin moni muu: siivoamalla vähän joka päivä. Pyykkikone pyörii vähintään joka toinen päivä ja imuri laulaa keittiössä ja eteisessä päivittäin, kun talossa on pieniä lapsia. Muut siivoukset hoituvat omina päivinään: vessanpesupäivät, pölyjenpyyhintäpäivä, lasi- ja peilipintojen kiillotuspäivä, koko asunnon imurointipäivä... Tällä tyylillä hommat hoituu reilustikin alle tunnissa/päivä ja siivoukseen ei läkähdy. Välillä tietysti on pakko siivota enemmän ja perusteellisemmin.

Susq

Meidän pienessä asunnossamme, johon on pian syntymässä vielä vauva, jokaisella tavaralla on oltava oma paikkansa. Lisäksi päivittäinen pikkusiivous säästää lopulta aikaa ja on helpompi aloittaa isompi siivous kun lähtötilanne ei ole ihan kaoottinen :)

Nina

Avopuolison kanssa ollaan jaettu siivoushommat melko tasan, kun ollaan aika harvoin samaa aikaa kotona. Motivoi itseäkin hoitamaan oman osuutensa kun tulee kotiin ja huomaa, että toinen on hoitanut omansa! :) Koska tilaa on vähän, yritetään miettiä siivousta jo silloin, kun ostetaan uusia juttuja kotiin.

Pauski

Helpotan viikottaista siivousurakkaa pitämällä tavarat ja lelut järjestyksessä ja palauttamalla ne paikoilleen käytön jälkeen. Keittiö siivotaan aina heti ruuanlaiton jälkeen ja tiskit tiskataan joka ilta. Eli vähän joka päivä, niin hommat ei kerry! Tykkään muuten tosi paljon imuroimisesta, ja uudelle imurille olisi jo paikka valmiina meidän keittiössä.

Ann

Siivouskin voi olla välineurheilua! Panostan välineisiin ja ostan erilaisia ihanilta tuoksuvia tai kauniissa pakkauksissa olevia puhdistusaineita. Sujautan imurin pölypussiin tuoksuhelmiä ja nautin siitä, kun kotiin leviää ihana tuoksu!

Kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla. Järjestelen päivittäin yhden huoneen kolmiostamme ja kerran viikossa teen suuremman siivouksen. Tällä tavoin koti pysyy ainakin suhteellisen järjestyksessä ilman, että siivous veisi hirvesti päivittäistä aikaani.

Niinu

Asunpoikaystäväni kanssa26m2yksiössäjotenainaiseltasekasorroltaei voidavälttyä, näppäräesilläolevaimurisäästäisi gradustressispainivantyttöystävänhermojatosipaljonkunkot.olisihelpostisiivottu! Kiitossuloisestablogistasi:)

Niina

Tavaroiden paikoilleen laittaminen heti käytön jälkeen pitää yleisilmettä siistinä. Kolmen poikalapsen arjessa lapsia on kannustettava osallistumaan siivoamiseen. Olenkin yrittänyt naamioida sunnuntait sisustussunnuntaiksi, jolloin osa kodin fengshuin kohentamisesta onkin siivoamista. Toimii vaihtelevasti :)

Iiris

Siivotaan yleensä yhdessä poikaystävän kanssa. Tällöin hommaan liittyy pientä ryhmäpainetta; ei voi lusmuttaa, kun toinen kuitenkin koko ajan siivoilee vieressä. Toimii, ainakin meillä! :)

Liisa

Pientä siivousta tehdään nelijalkaisperheessä päivittäin, mutta viikkosiivousta vauhdittaa perjantai-iltapäivisin lasi viiniä - siivouksen lomassa :)

Janni-Kaisa

Yritän siivota joka päivä ja jokaiselle päivälle on eri tehtävä, esim. sunnuntaisin vaihdan lakanat. Pyrin myös pitämään tavarat paikoillaan mutta välillä se unohtuu, hups :)

Mermaid

Helpotan siivousurakkaani pitämällä järjestyksen kunnossa joka päivä, joten viikkosiivoukselle jää vain imurointi, pölyjen pyyhintä yms. Imuroin myös ainaisia kuminpuruja työpöytäni läheltä monta kertaa viikossa, päivät kun täyttyvät aikalailla opiskelusta, joten "opiskelujätettäkin" syntyy runsain mitoin :D Lisäksi teen viikkosiivouksen silloin, kun ei yhtään huvittaisi opiskella - näin siivouksestakin tulee yllättävän mielenkiintoista ja hauskaa!

Tiiu

Helpotan siivoamista samalla tavalla kuin sinä, eli siivoan joka päivä vähän: sillä aikaa kun hoitoaine vaikuttaa voi pestä suihkukaapin seinät, kasvoja pestessä voi huuhtaista lavuaarin ympäristön, ruuan valmistumista odotellessa voi pyyhkäistä keittiön hyllyiltä pölyt jne. Pieniä juttuja, mutta säästävät valtavasti aikaa varsinaisena siivouspäivänä. Haaveilen kuivausrummusta, koska se kuulemma vähentää (varsinkin lemmikkitaloudessa) pölyn määrää huomattavasti.

Isa

Haluan kotini olevan siisti aina. Tämän takia minäkin siivoan pienet asiat heti, enkä jätä kaaosta paisumaan. Tiskitkin haluan pestä illallla, jotten aamulla lavuaarissa odota ikäviä likaisia astioita. Siivoan yleensä aina torstaisin, jotta perjantai ja viikonloppu jäävät muille asioille. Torstaisin ostan myös kimpun kukkia, palkitakseni itseni siivousurakasta!

Mursu

Meillä on kaksi pientä lasta, joten toinen siivoaa ja toinen vie lapet sillä aikaa ulos, tai toinen kerää lelut ja toinen kulkee imurin kanssa perässä. Tiimityö ?
Vessat, peilit ja pinnat pestään ja pyyhitään usein vasta lasten mentyä nukkumaan.
Nykyään isompi lapsista kyllä siivoaa jo oman huoneensa, mutta pienempi riiviö saa nanosekunnissa levitettyä lelut ihan joka huoneeseen :D

maire

Minä pidän aina saman siivouspäivän: torstain. Sillon sekä minä avomieheni tiedämme että "pakollinen" juttu on aina edessä ja se hoidetaan mukisematta. Ja silloin viikonloppu on vapaa ja kaikki vieraat ovat tervetulleita puhtaaseen kotiimme!

Henna

Minulla menee tuo siivousinto hieman aalloissa. Ahdistun kyllä, jos kotona on sotkuista, mutta sen saamattomuuden takia viikolla kämppä saattaa olla hieman sotkuinen. Sitten välillä saan niitä puuskia (kuten eilen klo 22.30) ja minun on PAKKKO raivata hieman tiloja. Joten erityissiä siivousvinkkejä ei ole, mutta jotta imurointi olisi edes hieman helpompaa, olisi tuollainen pikkuimuri monen päivän pelastus :)

Viiru

Minä, kuten monit muutkin aikaisemmin kommentoineet, kutsuvat "yllätys"vieraita kylään ja näin saan extramotivaatiota, ja -tehokkuutta siivoukseen! Osallistun ehdottomasti arvontaan, tuollainen imuri kun olisi unelma tähän asuntoon, jonka pintaremontointi on kröhöm... hieman kesken eikä imurille ole tällä hetkellä siivouskomeroa, johon sen voisi laittaa. Tuota kehtaisi pitää vaikka keskellä olohuonetta, sen verran tyylikäs se on :)

Sari

Helpotan siivouspäivääni sillä, että pyrin pitämään tavarat aina niille kuuluvilla paikoilla, jolloin ei tarvitse kuin laittaa pölyhuiska heilumaan ja imuri hurisemaan siivouspäivänä.

Johanna

Olen erittäin laiska siivoamaan, tavaraa on kertynyt ihan liikaa joka puolelle ja tuntuu että pitäisi karsia ensin ylimäräisiä tavaroita pois että voisi huoleti heilua imurin ja rätin kanssa :) Sen kerran kun imurin esiin otan, menee siihen hermot kun se on niin huono, jaksaa juuri ja juuri imeä heppoiset villakoirat.

Toivottavasti arpaonni suosisi minua, tuota tuotetta olen kauan himoinnut! :)

LauraV

Siivoan joka päivä jonkin kohdan vähän tarkemmin: joskus keittiön, joskus kylppärin, jonain päivänä huolehdin roskat kierrätykseen ja käyn läpi lehtipinot. Näin varsinaisia suursiivouspäiviä täytyy pitää harvoin. Samalla tulee taukohetkiä ainaiselta tuntuviin koulu- ja kirjoitustöihin :)

Sanna

Yritän pitää perussiisteyden tavaroiden osalta; järjestelen niitä päivittäin takaisin tarvittaessa.
Sisustuksen olen päätänyt pitää uudessa kodisamme mahdollisimman yksinkertaisena ja tavarat kaapeissa; näin vältyn pölyjen pyyhkimiseltä:)
Laskutilaa ja roskapönttöjä ei koskaan ole liikaa.
Höyrysiliysraudalle haluaisin jonkun miedon tuoksun; onkohan tällaisia?
Vihaan imurointia, tämä ihanuus olisi todellinen helpotus ja lottovoitto; muutimme 43:sta neliöstä 95:een neliöön!

memmi

Jokaiselle tavaralle on omapaikkansa. >Se helpottaa jo kummasti ja jos vielä aina laittaisi ne sinne heti käytön jälkeen:)

Elina

Hoidan yksin kahta pientä lasta ja leluja, tahmaa ja leivänmuruja on ihan kaikkialla, helpotan siivousta sillä, että siivoan joka päivä enimmät ja siivouspäivänä kunnon musaa soimaan, niin siivouskin on hauskempaa!

Sía

Arkeani helpotan juuri jokaviikkoisella siivouspäivällä, lisäksi tiskaan asiat aina illalla enkä jätä niitä tekeytymään lavuaariin. Ruokapöydänkin putsaan heti ruokailun jälkeen tiskauksen yhteydessä, se kun toimii myös työpöytänä pienessä yksiössä..

Siu

Pistän aina likaiset astiat tiskikoneeseen heti käytön jälkeen (vaikka periaatteessa voisin vain huuhtaista ne ja käyttää vielä uudelleen). Poikkeuksena vesilasi, jolle on oma paikka astiakaapissa.

Samoin yritän pistää tavarat paikalleen käytön jälkeen, etteivät ne jäisi lojumaan. Tässä on vielä petraamista...

Iida

Minulle on tärkeää,että koti on puhdas! Tykkään siivota ja se tuntuu aina mukavalta kun on kunnon välineet, jotenkin siivousjälkikin on näin ollen parempi :D Meidän opiskelijasiskojen keittiö on ihan onneton. Meillä ei ole tällä hetkellä ruokapöytää ja joudumme syömään missä milloinkin. Tuntuu,että joka puolella on pientä leivänmurumoskaa yms... Olisi loisto juttu, jos omistaisimme tuollaisen imurin, jolla siivoaisimme jälkemme käden käänteessä! Tämä toisi pientä luxusta opiskelijaelämään! :D

Katja K.

Pidän tavaramäärän pienenä, ei turhaa tavaraa. Vain muutamia "turhia" silmää miellyttäviä sisustustavaroita. Lisäksi ylläpidän siisteyttä koko viikon ajan ja kerran viikossa, yleensä torstaina siivoamme koko kodin. Tuollainen kätevä imuri olisi meille juuri passeli. Meillä on vehnäterrieri juniori, joka kantaa hiekkaa ja kiviä sisälle jatkuvalla syötöllä. Lisäksi meille on tulossa perheen lisäystä ja tuo imuri helpottaisi tulevaa vauva-/koira-arkea :)

jonnape

En osaa tehdä muutakuin kovistella itseäni raikkamaan päivittäin jotain ja SILTI tavaroita lojuu joka paikassa.. tuntuu, ette pöly ja roskat edes ole se pahin epäsiisteyden kuva vaan epäjärjestys...

Katja

Jokapäiväinen tavaroiden oikeillepaikoille siivoaminen ja turhien tavaroiden eliminointi pois auttaa huimasti. Uudelle imurille olisi oikeasti tarvetta, voi kun tärppäisi!

Kaisa

Ajastan pyykinpesukoneen aina illalla niin, että aamulla herätessäni koneessa odottaa puhtaat pyykit jotka ripustan kuivumaan töihin lähtiessä. :) Niin ja meillä aviomieheni hoitaa imuroinnin, minä sitten muut. ;)

Katja

Pyyhin pöydät aina illalla ennen nukkumaan menoa. Jotta voin pyyhkiä pöydän niin sitä ennen minun tulee siivota sen päältä ylimääräiset tavarat. Tällä pienellä toimella kotion pysynyt siistinpänä.

Kaisa

Tämä imuri olisi juuri täydellinen kotiimmea nopeaan imurointiin, ei tarvitse joka kerta kaivaa keskuspölyimurinta esille.

Makuuhuoneen matot pisti silmään, mistä olet moiset ihanat hankkinut? :)

Herttis

Kääk. Viuhvauh vaan ja tavaroita on siellä täällä sikin sokin. Sitten siivoilen ja taas kaikki jää väärille paikoilleen.

Imuroin ja lattiat ja ikkunatkin pesen säännöllisesti.

Tiskirättejä minulla on keittiön kaapissa erilaisia laatikollinen, sen vaihdan päivättäin ja heitän pyykkikoneeseen.

Eräs ystäväni kiirehtii torstaisin ruokakauppaan, ostaa viikonlopun ostokset, sitten siivoaa, ja niin viikonloppu voi alkaa..

mau.

hm, täytynee tunnustaa että olen aika fanaattinen tavaroiden paikalleen laittamisen suhteen. jos mies esimerkiksi jättää syötyään astiat keittiön tasolle, eikä astiat mene samantien tiskikoneeseen, on riita lähes taattu. on niin paljon mukavampaa, kun tavarat ovat paikoillaan, eikä pöydillä ja tuoleilla loju kaikennäköistä krääsää. tämä helpottaa sitten sitä siivouskriisinhallintaakin aina viikonloppuisin. vielä kun oppisin tuon pyykkien hoitamisen vain viikonloppuna... :)

täällä leijuu joka paikassa kissankarvaa, ja hiekanmurusia kulkeutuu pitkin kämppää, joten joku tuollainen kevyempi imuriratkaisu voisi olla omiaan.

Maria

Ikkunaliina on maailman paras keksintö! Olin viime kesän opiskelujen ohella kesätöissä porrassiivoajana jossa tutustuin tähän ihmeiden tekijään! Perussiivous tulee tehtyä kerran viikkoon mutta isoja peilejä saatika ikkunoita tulee harvemmin pestyä. Ikkunaliinalla kuitenkin esimerkiksi peilien ja ikkunoiden "pesu" käy käden käänteessä eli hieman liinaa kostuttamalla ja pyyhkimällä likainen pinta niin AVOT, peilit ja ikkunat ovat tahrattomat! Pyyhkäisen liinalla jokaisen siivouksen yhteydessä mm. aina likaantuvat vessanpeilit ja vakuutan että tämä helpottaa siivousta ja täten jokapäiväistä elämääni ja tottakai myös kanssaeläjän elämää ;)

santra

Meillä on kaksi kissaa, joten karvaa on joka paikassa, erityisesti näin kevään lähestyessä. Kunnon viikkosiivouksen jälkeen näyttää jo parin päivän päästä, kuin ei olisi siivottu pitkiin aikoihin, joten meillä on tapana imuroida rikkaimurilla päivittäin ja karvakasat pysyvät joten kuten hallinnassa. Toinen asia, jota noudatetaan on se, että tavarat laitetaan heti käytön jälkeen paikoilleen, etteivät jää lojumaan ympäriinsä.

Bizou

Siivoilen jotain pientä joka päivä, kuten pesen pyykkiä ja astioita, siistin keittiön ja järjestän vaatteet ja kengät käytön jälkeen oikeille paikoilleen. On sitten viikonloppuna vähemmän siivottavaa!

daeph

Pidän päivittäin yllä keittiön siisteyttä. Pyyhin kaikki tasot aina tiskauksen yhteydessä. Muuten koetan löytää jokaiselle tavaralle oman paikan ja noudattaa vie mennessä tuo tullessa teemaa parhaani mukaan. Tuollainen pikkuimuri kelpaisi kyllä, sillä asumme kolmessa kerroksessa.

Sini

Olen melko laiska siivooja, joten hyväksi havaittu keino on kutsua vieraita kylään.
Näin on pakko siivota ne villakoirien kennelit sohvan alta ja muista nurkista :D
Tuo imuri olisi niin ihana, varsinkin ku se imurointi on pahin kynnys koko siivoamisen aloittamiselle.

Saara

Helpotan siivousta laittamalla vaatteet ja tavarat aina heti omille paikoilleen enkä jätä niitä lojumaan pitkin nurkkia. Siten on helppo aina sopivassa välissä vähän imuroida, kun ei ole tavaroita tiellä.

riitta

Paras helpotus siivoukseen on mies, joka mielellään myös osallistuu :) Siivouksen lomassa tai päälle hyvät kahvit ja kahvipulla!

Elina

Arki siivous helpottuu kummasti, kun säilytystilaa on riittävästi ja näin kaikki ylimääräinen pysyy poissa silmistä ja yleisilme on siistimpi. Tämä myös kannustaa varsinaiseen siivoamiseenkin, kun tiellä ei pyöri turhia tavaroita. Toki näppärät siivousvälineet helpottavat myös siivousta.

klaara

Osallistun imurin arvontaan. Yritän illalla laittaa paikat kuntoon sillä aamuisin on aina tulipalokiire. Kotiin on töiden jälkeen mukava tulla kun on paikat kunnossa. Viikonloppuna sitten imuroidaan ja siivotaan tarkemmin.

Petite Coconut

Viikottaista siivoamista helpotan päivittäisellä järjestelyllä ja tavaroiden korjaamisella heti käytön jälkeen. Tuosta imurista olisi apua siinä hommassa :)

Isomman siivousurakan aikaan laitan lempimusan soimaan, ja koitan ylläpitää siivousintoa sen avulla yllä ;)

*Wish me luck!*

Heini

Pieni siivous päivittäin helpottaa kummasti viikkosiivousta. Myös turhan tavaran karsiminen on oiva apu pitää koti putipuhtaana. Sempä vuoksi teinkin juuri vaatehuoneen suursiivouksen ja annoin eteenpäin suuren osan vaatteista mitkä ovat jääneet tarpeettomiksi/käyttämättömiksi. Nyt taas mahtuu ja voi hyvllä omalla tunnolla ihastella kevään uutuuksia ja raikkaita värejä.

H

Yritän pitää keittiön puhtaana päivittäin. Imuria joudun pitämään esillä koko ajan, vessan lattia on imuroitava mustista hiuksista joka ilta! :D Siksi vähän pienempi siivousväline tulisi tarpeeseen. Vähän kerralla siivoaminen on vinkkini - säästyy suursiivouksilta :D

Sassy

Olen vaihtanut pesuaineet myrkyttömiin, luonnonmukaisempiin vaihtoehtoehtoihin. Siivoaminen on miellyttävämpää ilman voimakkaita hajuja, eikä ihokaan kärsi puhdistusaineista kuten ennen.

Tuula

Meillä siivotaan vähän fiiliksen mukaan, välillä paremmin, välillä huonommin. Keväisin yleensä tuulee tehtyä suursiivous, kun auringonpaiste innostaa asiaan ja paljastaa talven lipsuilut =)

Em.

Siivoaminen ja musiikki, perfect combo. Ei muuta kuin nappikuulokkeet korvaan ja imuri käteen, siinä samassa tulee otettua pari tanssiaskeltakin. Siivoaminen ei todellakaan tunnu tylsältä tämän jälkeen.

Jeanette

Olemme mieheni kanssa jakaneet ns. omat vastuualueet joista kumpikin pitää huolta, minulla keittiö ja miehellä vessa ja kylppäri(jostain kumman syystä hän pitää vessan ja kylppärin jynssäyksestä). Torstai on aina meillä viikkosiivouspäivä josta on pidetty kiinni vaikka kuinka laiskotuttaisi, koska viikonloppu on mukava aloittaa perjantaina puhtaassa kodissa =)Arvonnassa mukana, olen haavellut Ergorapidosta pitkään =)

Teija

Meillä käy kerran kuukaudessa ihana Mimmi tekemässä perussiivouksen. Niihin väleihin toivoisin juurikin tuolloista kätevää pikkuimuria.

Terhi

Onpas näpsän oloinen imuri.

Meidän koti pysyy kunnossa seuraavilla ohjenuorilla:
1. Kaikelle omaa paikka
2. Turhaa tavaraa ei haalita/säilytetä vaan pistetään kiertoon
3. Kosteuspyyhkeillä saa tehtyä pikasiistimisen esim. kylppäriin
4.Siivous tehdään yhdessä miehen kanssa
5.Muutaman kerran vuodessa otamme siivoojan tekemään suursiivouksen. Meidän kolmioon siivooja käyttää kolme tuntia ja kotitalousvähennyksen jälkeen omasta pussista ei mene kuin muutama kymppi.

Taba

Heissan,

Imuri tulisi enemmän kuin tarpeeseen, juuri sellainen arjen helpottaja lapsiperheessä, jossa toinen opettelee itse syömään...

Minulle ei varsinaisesti ole vinkkiä, mutta kerron miten itse olen tämän siivous ja siisteys asian järkeillyt.

Pidän kodista, joka on siisti ja tavarat paikoillaan. En koskaan jätä tiskejä tiskipöydälle vaan korjaan ja tiskaan ne heti pois, se että saa aloittaa aamun siistissä keittiössä on ihanaa!

Muutoin olen sopinut itseni kanssa, että nyt kun lapsemme ovat pieniä en stressaa siivouksen kanssa mahdottomasti. Työn ja vapaa-ajan yhteensovittaminen on välillä haaste, toisinaan lapset valvoittavat öisin ja oman jaksaminen on koetuksella... Huomasin näinä väsymyksen hetkinä stressaavani kodin siivoamisesta, jolloin sovin itseni kanssa seuraavaa: ei haittaa jos arkisin on leluja siellä täällä lasten leikkien jäljiltä, muutamat hiekat (jota tulee päiväkodinpihalta kiitettävästi) ei eteisessä haittaa ja arkipäivisin ei tarvitse siivota tai imuroida.

Torstaina tai perjantaina sitten imuroidaan, pestään vessat ja pestään pyykkiä, jotta viikonloppuna voidaan nauttia siististä kodista. Tämä on oikeastaan helpottanut itseäni henkisellä puolella, olen ikäänkuin antanut itselleni luvan olla imuroimatta (ja stressaamatta siitä) arkena.

Mutta tuota imuria olen kyllä miettinyt ja haaveillutkin helpottamaan arjen ruokailuja... Sillä olisi niin kätevä imuroidan ruokapöydän alta ruokalun jäljet pienen harjoittelevan ruokailijan jäljiltä....

Ouimi

Helpottaa kätevät siivousvälineet, kuten johdoton imuri, sinin lattialiina/moppi mikälie. ja etenkin se jos ois, jota siis ei oo niin tiskikone. Nyt mennään omalla jaksamisella.

kryp

Suoraan sanottuna, en kauhean paljoa. Vuokraisäntä kysyi viimeksi omistanko imuria; kuvaavaa... No, siivoan sitten raivokkaasti perjantaina/sunnuntaina. Ja pari päivää on mukava olo. Näin tiistai-iltana alkaa taas lähestyä kaaosta. No, pikkuhiljaa toivottavasti opin. Suurin kompastuskivi on tämä miniskidi asunto, jossa kaikella ei todellakaan ole paikkaa.

Amelie

Siivousvälineet ovat kaiken ao. Yritän siivota vähän kerralla päivittäin ja isommin kerran kahdessa viikossa. Karsiminen on tarpeellista, jotta siivoaminen helpottuu. Neli-lapsisessa perheessä siivottavaa riittää ja kaikki niksit ja pikasiivouksen apurit ovat tervetulleita.

Emppu

Yksinkertaisin, mutta samalla arjessa toimivin siistimisoppini on, että kaikella on oma paikkansa, jonne ne on helppo siivota talteen. Riittävät - ja toimivat! - säilytystilat ovat siis avainasemassa eli niiden suunnittelun ja niihin panostamisen olen todennut erittäin tärkeäksi. Kun tavarat saa nopeasti ja miettimättä omille paikoilleen, ja ne varsinaiset siivousvälineetkin ovat helposti saatavilla (vaikkapa niitä pikasiivouksia varten), koti on helpommin siisti ja puhdas. :-)

-ninka-

Haluan silittää kaikki vaatteemme, joten sehän vie aikaa. Huomaamattomasti se käy,kun katselee samalla boxilta tallenteita.

Henu

Koitan olla kasaamatta kauheaa siivousurakkaa yhdelle päivälle ja palkita itseäni aina suuremmista siivousurakoista esim. kukilla. :)

sansai

Pyrin siivoamaan joka päivä jotakin, mutta välillä paketti kyllä räjähtää käsiin :D Sitten pietetäänkin joku päivä "raivosiivous" ja kyllä joka nurkka kiiltää :) Yksi uuden vuoden lupauskin oli, että alan järjestelmällisemmäksi! Se on aloitettu karsimalla tavaran määrää rankalla kädellä :) Toivottavasti vuoden lopussa järjestys olisi kunnossa.
Koirallisena tuo imuri olisi kyllä omiaan meille. Aina ei jaksa sitä isoa rotiskoa kaivaa esiin vaan odottelee sitä "raivopäivää" ;)

kerttu

voi pliis, helpottaisin mielelläni siivoustani tuollaisella ihmekoneella. olen haaveillut tuollaisesta siitä lähtien, kun poikani alkoi syömään omin sormin... päätän aina aloittaa siivousrutiinit, joille valitettavasti käy samoin kuin laihdutuspäätöksille. onneksi on äiti, joka mummoilun ohessa ehtii, jaksaa ja haluaa aina tehdä suursiivouksen. ja miten se häneltä onnistuukin aina ihan ohimennen? :)

Elle-Marie

Pyrin siihen, että siivoaisin vähän joka päivä, mutta aina ei näin käy. Kun siivottavaa on kerralla enemmän, niin saatan lahjoa itseäni. Esim. saa käydä hakemassa kukkakimpun palkinnoksi tai katsoa hyvän leffan, kun siivous on suoritettu.;)

Satu

Yritän helpottaa siivousurakkaa siivoilemalla päivittäin - edes vähän. Lisäksi pidän välillä superpyykkäys- ja siivouspäiviä,joista tulee hyvä mieli. Ainakin hetkeksi, ennenkuin pienet lapset tasuttelevat pienilä kätösillään pinnoille hienoja "mä kokeilin myös tätä, äiti"-tahroja ja levittelevät jälleen lelut ympäri kotia leikkejä varten ;-)

Madde

Pidän kotini/kotimme perussiistinä koko ajan (pikaimurointi päivittäin, pienet pölynpyyhinnät aina jostain kohteesta päivittäin ym.)eli teen joka päivä jotain pientä kodin siisteyden eteen. Näin ollen isompikin siivous hoituu nopsaan kun ei tarvitse jättivillakoiria metsästää. Tuo imuri olis kyllä kätevä, oon kuullut hyvää palautetta ko.vehkeestä! :) Iloa kevääseen!

Emilia

Täälläkin pyritään siivoamaan joka päivä jonkin verran ja pitämään koti aina perussiistinä. Imurointi sitten muutaman kerran viikossa (pieneen asuntooni kertyy todella nopeasti pölyä)ja perusteellinen siivous kerran viikossa mikäli aikaa/jaksamista on. Mutta tosiaankin tuon pienen siivoilun päivittäin olen kokenut hyvänä asiana!

vilja

Kerään "kekoja" pitkin viikkoa ja pyrin pitämään tasot siistinä. Mitä lähempänä siivouspäivä on, sitä enemmän on lajiteltavaa ja purkuhommia. Tiskit tiskataan heti käytön jälkeen ja tavarat paikoilleen myös, mutta kummasti kekoja silti syntyy.

Apsi

Helpotan siivousta sillä etten keräile tavaroita nurkkiin vaan pidän kotini/sisustukseni pelkistettynä. Kiitos ihanasta blogista!!

Carrie

Minulla on jokaisella päivälle oma "vastuualue" (tasojen pyyhintä, imuroinit+lattioiden pesu, pyykkäys, silitys jne.), joten siivoaminen on helposti osa jokapäiväistä elämääni - minä tosin rakastan siivousta yli kaiken hih! :)Ystäväni jaksavat edelleen ihmetellä, kun kerron olevani rentoutunut saatuani siivota aamulla kaikessa rauhassa useamman tunnin ajan ;) Pitkä pinna on tosin paras vinkkini, jos jakaa asunnon jonkun ei niin siivousfriikin henkilön kanssa ;D Toisaalta olen sitä mieltä, ettei toisen tarvi kärsiä omasta soovousmaniastani, vaan minä näin ollen vain teen enemmän kotitöitä :)

lumimanteli

Yritän siivota vähän joka päivä, ainakin koiran jäljet. Muutenkin kun on melko pieni asunto, se on vähän pakkokin pitää siistinä, kun muuten eläminen käy hankalaksi. Imuroinkin useita kertoja viikossa varsinkin muuten kuin lumiseen aikaan kun pörrökarvainen koira tuo mukanaan ulkoiluilta hiekkaa, pikkukiviä, havunneulasia ja vaikka mitä. Imuripäivitys tulisi siis tarpeeseen ja kovaan käyttöön!

Minttu

Yritän siivota vähän joka päivä, jotta yhdelle päivälle ei kasaannu niin paljoa työtä. Laitan tavarat paikoilleen aina käytön jälkeen ja pyyhkäisen päivittäin likaantuneet pinnat. Paras siivousvinkkini on, että kannattaa käyttää mikrokuituliinoja. Ne ovat superkäteviä! Ei tarvitse läträtä voimakkaiden pesuaineiden ja veden kanssa.

Voi, kun arpaonni osuisi kohdalle! Koiran omistajalle tuollainen imuri olisi todella kätevä, varsinkin näin karvanlähtöaikaan...

Stina

Käytän lapsityövoimaa. Jälkikasvu osallistuu paikkojen siistinä pitämiseen joka päivä. Kun jokainen laittaa tavarat paikoilleen ja pyyhkii jälkensä päivittäin, ei kenenkään tarvitse siivota hullun lailla viikonloppuna.

Minna

Jaksotan siivousta, ettei kaikki kasaudu yhdelle päivälle. Lisäksi kun on toimivat ja kunnolliset siivousvälineet homma hoituu sujuvammin...uusi imuri olisi kyllä enmmän kuin mieluinen :)

check

Siivoaminen ei ole sitten yhtään mun juttuni, mutta varsinkin imuroinnista en pidä sitten yhtään. Helpottaakseni tätä joka viikkoista tuskaa, laitan jonkun hyvän levyn/soittolistan pyörimään, musiikit kaakkoon, ja johan alkaa imurointikin maistua! Pari tanssiaskelta tai piruettia imurinvarren kanssa siivouksen lomassa piristää kummasti! Tuo Electroluxin Ultrapower -imuri helpottaisi vielä entisestään imurointia, kun johdot ei sotkeentuisi tanssin pyörteissä jalkoihin ;)

Alva

Koin tämän valaistumisen vasta viime kesänä ollessani töissä siivoojana, mutta oikeanlaiset välineet on kyllä kaiken A ja O siivotessa! Mikrokuituisia moppeja ja liinoja en enää muuhun vaihtaisi :) Vannon myös (joidenkin mielestä täysin turhien) Swiffer Dustereiden tai muiden vastaavien pölyhuiskien nimeen, helpottaa ja nopeuttaa pölyjen pyyhkimistä huomattavasti.

Imuri olisi kyllä tarpeen, kämpästäni ei nimittäin sellaista löydy tällä hetkellä...

jonda

Koitan tehdä pientä siivousta koko ajan niin ei tarvitse tehdä suursiivousta myöhemmin :) Ja muutenkin on kivempi olla kotona kun ei ole kaaosta :)

Pirre

Siivousvartti joka ilta, lelut pois lattioilta, keittiön pintojen pyyhintä yms. Helpottaa viikkosiivousta kun ei ole muutenkaan ihan likainen kämppä :)

Anniiina

Itse pyrin aina laittamaan tavarat heti oikeille paikoille, mutta koska se ei oikein toimi aina, hah, niin oon kehittänyt sellaisen sälälaatikon, mihin kerään kaikki 'ylimääräiset'tavarat, millä ei vielä ole kunnon paikkaa tai en ehdi/jaksa viedä niitä muualle ja sitten kerään n. viikon päästä tavarat laatikosta omille paikoille! Ei ainakaan jää tavarat lojumaan ja yleisilme on siisti!:)

hanne

Oi kun tuli tämä arvonta hyvään saumaan! Meillä uuden imurin hankinta olisi ajankohtainen, mutta olen lykännyt sitä muiden akuuttien investointien vuoksi. Lapsiperheessä siivota pitää joka päivä, eikä mitään voi jättää pitkäksi aikaa lojumaan, ettei sitä joku pikkuinen tahmatassu keksi ottaa leikkeihinsä... Tavaroita järjestelen päivittäin, imuriakin pitää heilutella suht. usein, mopista puhumattakaan. Teen yleensä siivouksen silloin, kun lapset nukkuvat tai mies ulkoiluttaa heitä. Pyykkiä meillä pestään päivittäin, joskus useampi koneellinen...

Maaria

Olen aivan järkyttävän laiska siivooja, ja kaikenlaisia tavarakasoja ja pölykoiria ym. pyörii siellä sun täällä. Olen miettinyt juuri tuollaisen imurin ostamista, jotta kynnys madaltuisi edes hieman...

Jenni

Helpotan siivoushetkiä ylellisillä siivoustuotteilla. On paljon mielekkäämpää siivota, kun koti tuoksuu siivouksen jälkeen laventelille ja mintulle.

Ann-Marie

Itse siivoan joka päivä jotain ja sitten pidän jonkin kunnon siivouspäivän kerran viikossa. Imuroin kaksi kertaa viikossa. Imurointi on kuitenkin jotenkin tökkivää, kun johto ja varret sotkeutuvat koko ajan toisiinsa yms. Tuollainen easy imuri olisi siis oikein tervetullut tähän talouteen. Koti pysyy siistinä, kun muistaa siivota samantien, heti kun on "sotkenut", eikä jätä esimerkiksi tiskejä kertymään myöhemmäksi. Minulle tällainen toimintatapa tulee oikeastaan aika luonnostaan, sillä huomaan olevani paljon huonotuulisempi, jos on sotkua asunnossa. Järjestely ja yösiivoilu ovat paheeni. :)

Fiipi

Olen pieni possu, minulle pitäisi jakaa siivousvinkkejä! Siivoan aina kun tiedän että on vieraita tulossa. Tällä hetkellä on siistiä mutta huomenna taitaa puhaltaa jo uudet tuulet :D

Lispe

Siivoan yleensä niin että on kiire jonnekin niin saa tehokkaasti aikaan puhdasta... Ja kun on siistiä, palkitsen itseni herkuilla tai kukilla. :)

MiniMommy

Helpotan siivoamista just tuolla, joka päivä vähän siistimällä, ja kerran viikossa isompi siivous. Ja suosikki puhdistusaine on Universalstone <3

Celina

Ei kääk, kuinka ihana arvonta! Tämä koirapehe on niin tuollaisen tarpeessa :)

Siivousta helpotan sillä, että laitan kaikki tavarat aina heti paikoilleen, enkä jätä levälleen. Myös kaikille tavaroille oltava oma paikka, niin ei jää kuljeksimaan ympäriinsä.

ulla

Minullakin toimii tuo pienipäivittäinen siivoustuokio hyvin.Kahden kiireisen arkeen eivarsinaista siivousåäivää mahdu,jotjoteen meilläkin hoidetaan imutoinnit ym. Sunnuntaina.Uudelleimurille olisi kylläkäyttöä,koska nykyinen rakkine tuntuu sotkevan yhtä paljpn kuin diivoavan.

Ande

Paras siivousurakkaani helpottava asia on ollut työnjako ja päätetyt siivouspäivät. Ollaan miehekkeen kanssa jaettu vastuualueet (hän imuroi lattiat, minä imuroin tasot ja pesen vessan) niin ei tarvitse tuskailla koko kämpän siivousta. Ja sen jälkeen kun päätettiin varsinaiset siivouspäivät niin ei tarvitse enää tuskailla koko viikkoa että pitäisi imuroida, vaan imurointi - ja se tuskailu - hoidetaan siivouspäivänä. Minä muuten imuroin kaikki tasot sillä imurin pikkusuuttimella, tämä ei taida olla kaikkilla tapana? On kyllä paljon helpompaa kuin rätin kanssa!

Toinen vinkki etenkin eläintalouksiin on rikkaimurit. Kyllä mä ainakin tunnustan imuroivani siivouspäivien välissä pelkät pölypallot :D Kohentaa kämpän ulkonäköä, mutta ei taida kannustaa varsinaiseen siivoukseen :D

Micaela

Osallistun imurin arvontaan. Yritän kanssa pitkin viikkoa pitää kämppää kunnossa. Välillä on hyvä nakittaa ukkokultaakin, jos huomaan, että kotityöt tuntuvat jostain kumman syystä taas siirtyneen enemmän kontolleni. ;) Hyvät puhdistusaineet ovat ainakin kaiken a ja o! Varsinkin vessassa! Lisäksi uuden Mielen imurin hankinta (Cat & Dog) oli aivan superhyvä satsaus! Mattoja tamppaava suulakeosa on niin loistava!

Juulia

Siivoushetkien helptus ei ole ikinä pahitteeksi. Mä olen aika (välillä liiankin) tarkka siitä millä tavalla koti tulee sivota ja mihin kaikki tavarat laitetaan. Itse olen aika kova pölynatsi, toisin kuin avopuolisoni, jonka silmät eivät tunnu huomaavan pölyä ollenkaan. Ollaan päädytty yhdessä tulokseen, että viikonloppuisin mä heilun kotona rätti kädessä ja järjestelen tavarat ja avopuoliso saa hoitaa imuroinnin. Tämä kisa tuli otolliseen aikaan, koska jo vuoden on pitänyt hankkia uusi imuri. Nykyisen teho puolittui, kun lainaattiin imuria ystävälle. Ihmettelyn jälkeen selvisi, että hän oli imuroinut remottipölyä. Eihän siinä voinut kuin nauraa. Nykyään imurimme kutsumanimi on "sininen paholainen" - nimi tulee kammottavasta äänestä ja siitä, että imuri tuntuu enemmän työntelevän roskaa ja pölyä kuin imevän sitä. Voin myös vannoa, että naapurit tietävät, koska meidän taloudessa on imurointipäivä ;)

Ansku

Ylimääräisiä tavaroita ei ole esillä tässä asunnossa, jolloin pintojen pyyhkiminen ja muu onnistuu nopeastikin vaikka päivittäin. Isompi siivous kerran viikossa, joka onkin helppo kun paikat ovat kutakuinkin koko ajan järjestyksessä!

JL

Joka päivä yritän pitää yllä yleistä järjestystä. Lehdet samassa pinossa odottamassa kierrätykseen menoa, pyykit suoraan pyykkikoriin, tavaroita oikeille paikoilleen ja tiskaan melkein aina kaikki heti pois. Pölyjäkin pyyhin melkein parin päivän välein.

Janet

Mä yritän pitää paikat siistinä koko ajan ja joka päivä. Tätä joskin vaikeuttaa mies, jolta jää tavarat niille sijoilleen mihin hän ne ensimmäisenä jättää. Yritän tällä tavoin helpottaa meidänkin sunnuntaisia siivouspäiviä,e ttei siivottavaa olisi niin paljon ja ettei tarttis elää kaatopaikassa :D

pippanen

Yritän aina iltaisin ennen nukkumaanmenoa laittaa paikat ojennukseen esim. keittiön tasot ja pöytä siistiksi,olohuoneesta lehdet ja tyynyt myös.Aamuisin on mukava nousta ja syödä aamiaista ja lukea lehteä kaikessa rauhassa kun on siistiä. Näin on helpompi sitten tehdä isompi siivous imurointineen kerran viikossa.

puolukka

Yritän järjestellä vähän joka päivä. Lisäksi pidän kotini ns. roinattomana eli pyrin luopumaan kaikesta turhasta. Minua ahdistaa hirveästi, jos joka nurkassa on tavaraa :D.

Anni

Hei!

Täällä kahden kultaisennoutajan omistaja eli karvaa tulee ja paljon. Helpotan arkea, että koirat eivät ole koko asunnossa eli karvat eivät leviä koko asuntoon. Makuuhuone on yksi sellainen. Pahimmassa karvanlähdössä myös olohuone on pois koirien käytöstä päivisin.

Tassupesu on tärkeä. Kylpyhuoneeseen pitää mennä eteisen läpi, joten se on todella hankala. Eli tassunpohjien pesu tapahtuu jo eteisessä. Käytössä on pieni pesuvati, johon haen veden ja kastan tassujen pohjat erikseen vatiin kuten suomalaisessa rantasaunassa tehdään :-) Alustapesu tarvittaessa kylppärissä. Mutta huonoilla ilmoilla valitsen myös lenkin niin, ettei kura lennä ihan pahimmalla mahdollisella tavalla.

Toivottavasti imuri osuu tänne karvataisteluun :-)

tui

Mä oon aika laiska siivoomaan ja helpotan siivoushetkiä lupaamalla itselle jotain hyvää palkkioksi viikkosiivouksen yhteydessä! Ja kyllähän siitä itsestäänkin aina hyvä fiiliskin tulee kun kaikki on putipuhdasta :)

Viivi

Olen luovuttanut jo siivoamisen suhteen. Siivoan vain, kun saamme vieraita :D Joskus saatan innostua toki, mutta sekin laantuu kun puhtaana kiiltävä koti kohtaa avomiehen... Astiat ovat pitkin pöytiä ja lattioita, ja matto täynnä karvoja, ihankuin meillä olisi jokin lemmikkieläin! Eli yritän panostaa vessan ja keittiön siivoukseen, kun muu toivo on jo menetetty.

mjai

Pitää kodin edes vähän järjestyksessä päivittäin niin yhelle päivälle ei sitten jää sellasta pommin jäljiltä -fiilistä ratkottavaksi.

Marika

Yritän siivoilla päivittäin pikkuisen. Lauantaisin vähän isompi siivous. Yritän nyt opettaa pikku tytöilleni että kun esim. askarrellaan, niin jäljet korjataan pois. Tuossa askartelussa (tyttöjen voima riittäisi hyvin käyttämään Electrolux Ultrapower imuria) ja viikolla pikkuimurointi helpottuisi tuolla laitteella kovasti. Imurilla saisi kaikki pikkuisen hommat nopeasti hoidettua.

Paras siivousvinkkini on käyttää kertakäyttöisiä kosteita liinoja. Niillä on helppo pyyhkäistä sieltä pöydän ainakin, jos polvet kestävät :)

Mukana arvonnassa minäkin!

Maria

Pakko myöntää, että helpotan siivoilujani tilaamalla kerran/kaksi kuussa siivoojan puunaamaan koko kodin... Kolmikerroksisessa talossa imurin hakeminen on aina mukamas niin hankalaa, tuollainen ihanuus helpottaisi kovasti :)

Mia

Keskitän "kaaoksen", eli kerään päivittäin olohuoneesta ja keittiöstä ylimääräiset tavarat makuu- tai työhuoneeseen. Poikaystäväni kutsuu tätä silmänkääntötempuksi, sillä oikeastaan en järjestä mitään, vain siirrän sotkuja :)

Nollatoleranssi pölyyn valkoisten kalusteidemme pinnalla, eli jonkin pinnan pyyhkäisy päivittäin, auttaa myös pitämään tuntuman siivoukseen, eikä kunnon siivousurakka kerran viikossa ehdi kertyä liian suureksi!

HannaK

Pyrin siihen, että pidän sellaiset paikat aina puhtaina, joihin itse kiinnitän vieraana muualla huomiota. Näitä ovat ehdottomasti keittiö ja wc. Muutamat roskat ja pölypallot lattialla eivät aina häiritse, mutta jos keittiö on kuin pommin jäljiltä ja hygieniatilat ovat kaikkea muuta kuin hygienisen näköiset, niin sen kyllä huomaa! Hyvä vinkki siivoukseen on myös se, ettei päästä kaaosta missään vaiheessa kunnolla syntymään. Tähän auttavat hyvät säilytysjärjestelmät, jolloin on ilo laittaa käyttämänsä vaatteet, tavarat jne. omalle paikalleen.

Hanna

Itsekin yritän siivoilla sotkuja hieman joka päivä, mutta usein tämä jää kiireessä kuitenkin tekemättä.. Siksi paras siivousta helpottava tekijä onkin jakaa työt puoliksi poikaystävän kanssa :)

Papu

Koitan järjestellä tavarat aina viikolla, ja yleensä torstaina teen kunnollisen siivouksen, niin voi sitten alkaa viikonlopun viettoon siistissä kodissa. Ja aina pitää muistaa ostaa siivouskukat!

Siiru

Oma "siivousfilosofiani" on näköjään täysin erilainen kuin muilla... Viikon ajan jätän tavarat hujan hajan, mutta siivouspäivänä puunaan kämpän lattiasta kattoon. Vaikka hommaa on paljon, pitää vain hoitaa homma raivolla loppuun! Se on mun vinkki :-)

Liina

Less is more, eli mahdollisimman vähän tavaraa näkyvissä ja tasoilla ajelehtimassa. Kaikelle paikkansa ja "vie tullessas tuo mennessäs" auttavat myös. Kerran viikossa kunnon siivous ja pientä ylläpitoa joka päivä. Kuulostaa pahasti siltä että olisin ihan hullu siivousnatsi, mutta näillä keinoin lapsi- ja koiraperheen koti pysyy suunnilleen kuosissaan.

Sini

Helpotan siivousta yrittämällä pitää tavarat aina niiden oikeilla paikoilla, jotta kerralla ei tarvitse sitten järjestellä niin paljon. Lisäksi hyvät siivousvälineet ja pesuaineet helpottavat siivousurakkaa. Se on myös mukavampi tehdä kaksin, jolloin siivous ei tunnu niin inhottavalta ;) Tuo imuri olisi kyllä täydellinen apu myös - sillä kun saisi vaikkapa keittiön imuroitua nopeasti päivittäin!

Padmerine

Siivoan aina käytön jälkeen, esim. kun on valmistanut ruoan niin korjaan kaikki pois heti ruoan laiton jälkeen. Kivempi syödä maittavaa ruokaa kun joka paikka on puhdas :)

Emmi

Olemme sopineet poikaystäväni kanssa, että vaikka muuten ehdimme siivoamaan vain kerran viikossa kunnolla, niin päivittäin siivoamme keittiön ja laitamme päivän päätteeksi tavarat paikalleen. Helpottaa kummasti siivouspäivänä, kun ei ensin tarvitse raivata tavaroita pois tieltä! Electroluxin Ultrapower -imuri voisi helpottaa näitä päivittäisiä siistimisrutiineja entisestään :)

Taru

Itse helpotan siivousurakkaa siivoamalla usein ja jakamalla tehtäviä eri päiville.. Näin siivous ei tunnu niin raskaalta ja pienen siivousoperaationkin tekemisestä tulee arjen kiireen keskelllä voittaja fiilis! :)

Tarja

Tämä vehje onkin toimivaksi todettu: anopille ostimme pari vuotta sitten silloisen version lahjaksi ja juuri viikonloppuna sillä imuroin. Erittäin kätevä laite ja olisi tähän meidänkin huusholliin tarpeellinen. Jostain syystä tätä meillä ei kuitenkaan ole (tai syy on se, että tähän asuntoon ei enää enempää tavaraa osteta...). Murusia kyllä piisaa, kuten lapsiperheissä aina - nykyinen rikkaimuri on mallia "halpahalli" ja sillä ei ihan oikeasti tee paljon mitään...
Mutta itse kysymykseen: helpotan siivousta sillä, että en päsätä kaaosta syntymään. Lasten leikkejä kerätään sitä mukaa pois, kun kiinnostus niihin loppuu. Viikkosiivousta sinällään ei edes tehdä, vaan siivotaan viikon mittaan. Yleensä kuitenkin tietyt kohteet (makuuhuone ja kylpyhuone) siivotaan kunnolla joka viikko. Pienessä asunnossa järjestyksen pito on ehdoton asia, jotta yleensä ottaen jonkinlainen asumismukavuus säilyisi. Tästä tulikin mieleeni, että pitää lähteä imuroimaan :)

Eeru

Hienoa että opiskelijoille on tällaisia ponnahduslautana toimivia kilpailuita. Uraovia on vaikea raottaa, mutta tässä tarjotaan mahdollisuutta päästä kerralla kaikkien potentiaalisten työnantajien tietoisuuteen.

Mutta aiheeseen, helpotan viikottaisia siivoushetkiäni sillä etten päästä mitään isompaa kaaosta syntymään missään vaiheessa.

Tuollaiselle Ultrapower-imurille olisi kyllä käyttöä kaikkien keittiön murusten ja nurkkiin poikineiden pienten villakoirien pikasiivoamisessa...

Lumi

Koitamme keräillä tavarat ja lelut paikkoillensa käytön jälkeen ja siivoilla pikkusotkut heti tuoreeltaan. Se oikea siivoaminen on sitten helpompaa kun lähtöpiste ei ole täysi kaaos :)

Nitta

Mä yritän siivoilla sotkuja päivittäin, mutta usein se yritys ei vain näy missään. Pistin just pojan hommiin kun tuntuu, että lelut ja projektit on taas vallanneet kaikki paikat. Olen siis huono vinkkaamaan kun jäävät idea-asteelle... Mukana arvonnassa!

Oili

Yritän siivoilla vähän joka päivä. Kaikilla
tavaroilla paikkansa ja kaapeista säännöllisesti
ylimääräiset pois.

Anna-Maija

Se minkä juuri saa siivottua, niin kaksi pientä tytärtä kyllä saa heti sotkettua! Pääasiassa sotkeminen on lelujen levittelyä, joten joka päivä ne pitää siivota. Muutenkin joka päivä on pakko tehdä jotain pientä, koska isompiin siivouksiin yhtenä päivänä ei ole aina mahdollisuutta.

Ehkä sekin on siivoushetkien helpottamista, että näin koiran karvanlähtöaikaan harjaa sitä aina lenkillä, ettei ne kaikki karvat tipu lattialle. ;)

Niina

Kätevän näköinen imuri. Se on varmaan myös kevyt? Ajattelen nyt minun tätiäni, hänellä on vanha ja painava imuri. Ja se alkaa olla jo aivan liian raskas hänen käyttää. Vaikea juttu siistille naiselle, kun ei kykene tekemään sitä päivittäistä imurointia.

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010