Tuliko nälkä? Tässä teille herkullinen lounasleipä. Tiedän että moni ei pidä kun makean ja suolaisen yhdistämisestä, mutta itse en oikeasti tiedä melkeinpä mitään yhtä hyvää kuin makean ja suolaisen suloisen liiton. Maut tulevat paljon paremmin esiin kun ne ovat aivan erilaisia. Totta kai poikkeuksia löytyy, mutta varsinkin lounasleipien tapaisissa pidän makean ja suolaisen yhdistämisestä.

Leipääni eksyi vuohenjuuston ja salaatin lisäksi suppilovahveroita, viikunoita, Sharon-hedelmää (persimonia tai kakia). Sharon on jännä hedelmä siinä mielessä, kun sen miksi sitä kutsutaan, riippuu siitä missä maassa se on kasvatettu. Sama hedelmä, mutta monta eri nimeä. Tykkäättekö te muuten siitä? Nuorempana se ei ollut mikään suurin suosikkini, mutta pienissä määrin se menee. Seuraavan kerran kun ostatte juustolautaselle viinirypäleitä ja omenoita, niin kokeilkaapa myös sharonia.

Lounasleipää tehdessäni otin ensimmäisenä vähän aikaa sitten keräämäni ja kuivaamani suppilovahverot hetkeksi likoamaan. Kun sienet olivat lionneet ja turvonneet, niin käytin ne nopeasti pannulla. Paistoin leipää hetkisen grillipannulla ennen täyttöä. Leipä täytettiin siis salaatilla, vuohenjuustolla, viikunalla, sharonilla ja suppilovahveroilla.

P.S. Sivuni ovat nyt remontin alla, joten muutama perustoiminto on poissa käytöstä. Näitä asioita yritetään saada kuntoon mitä pikimmiten. Muun muassa vanhemmat postaukset eivät lataudu automaattisesti, mutta muistattehan käyttää tuota haku-ominaisuutta. Sen tai tagien kautta pääsette vanhempiin postauksiini :)

Kivaa alkanutta viikkoa!

____________________________________

Are you hungry? You can see pretty delicious lunch toast above in the pictures. I know that many people, especially Finnish, does not like to combine sweet and salty flavors together. Maybe I?m an exception, but I really love to combine all different flavors together. Of course there is exceptions, but especially in small appetizer dishes, I don?t follow any guidelines.

Above you can see one variation on my lunch breads.  My lunch bread was filled up with salad, goat cheese, mushrooms (yellow foots), figs, and Sharon fruit. Sharon is one of those things that I didn?t like at all when I was a child. The fruit has many names and what it is called depends on which country it has been grow. Next time when you eat cheese, instead of grapes and apples, buy Sharon fruits. Their super sweet flavor gives nice nuances with goat cheese for instance.

Have a nice week! From now on, I?m all yours again :)

Kommentit (7)

AnnaS

Voih, sharon on niin hyvää; juuri äsken herkuttelin ?. Suolainen ja makea on myös minusta herkullinen yhdistelmä.

Karabella

Näyttää tosi herkullisilta nuo leivät! Makean ja suolaisen yhdistäminen on mun mielestä parasta. Sharonin kanssa toimii aika kivasti myös vaikka hyvä gorgonzola- ja melkein mikä vaan hyvä juusto : )

Karabella- www.saludterveydeksi.blogspot.fi

Sofié

Niin, ja se on vielä niin vitamiinipitoistakin! Kiva kuulla, että tykkäät myös makean ja suolaisen yhdistämisestä :)

Seuraa 

Hae blogista

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010