Ensinnäkin, anteeksi blogiurani kamalimmista kuvista. En olisi näitä tänne teidän nähtäväksi edes julkaissut ellei toissa iltana tekemäni ruoka olisi ollut kertakaikkisen hyvää. Se taisi nousta saman tien poikaystävän lempiruoaksi.  Ruoan tekemisessä meni vain odotettua kauemmin, niin pimeä ehti tulla ennen kuin pääsin kuvaamaan ja sen takia kuvat ovat mitä ovat.

Poikaystäväni rakastaa erilaisia pataruokia ja näin kesän jälkeen hän on niitä kovasti toivonut. Maanantaina en tosin varsinaisesti tehnyt hänelle pataruokaa, mutta kuulemma saan tehdä tätä ruokaa uudestaan myös tulevaisuudessa ;). Lautasella näkyy karitsankylkeä, fenkoli-kukkakaalipyreetä, kantarellimuhennosta ja punaviinikastiketta. Miltäs kuulostaa?

Fenkoli-kukkakaalipyre

1 fenkoli, 1 vihreä kukkakaali, tilkka kermaa, voita, suolaa

Pilko fenkoli ja kukkakaali palasiksi. Lisää ne kiehuvaan veteen ja keitä pehmeäksi. Kun fenkoli ja kukkakaali ovat pehmenneet ota ne pois liedeltä ja vedestä. Anna kasvisten olla siivilässä hetkisen, jotta ylimääräinen neste valuu pois. Soseuta kasvikset pehmenneen voin kanssa tehosekoittimessa sileäksi pyreeksi. Lisää suolaa tarvittaessa.

Punaviinikastike:

20g voita, 2 pientä salottisipulia, persiljaa, 0,5 l lihalientä, 3 dl punaviiniä, mustapippuria, suolaa ja 3 tl maizenaa.

Pilko sipulit ihan pieniksi paloiksi. Kuullota sipulit voisulassa. Lisää pilkottu persilja ja pippuri. Lisää punaviini ja keitä niin kauan kunnes neste on haihtunut puoleen. Ota pieni tilkka lihalientä sivuun ja sekoita maizena siihen. Lisää suurin osa lihaliemestä ja anna kastikkeen keittyä hetkisen aikaa. Lisää sivuun otettu lihaliemi/maizenaseos ja sekoita se muun kastikkeen sekaan. Kiehauta kastike miedolla lämmöllä. Lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Siivilöi kastike ennen tarjoilua.

Kantarellimuhennos:

Kantarelleja, kesäkurpitsaa, sipulia, kevätsipulia, voita ja mustapippuria.

Puhdista sienet. Pilko sienet ja kesäkurpitsa pieniksi paloiksi. Sulata voi ja lisää sienet, kesäkurpitsa ja sipulit. Anna sipulien pehmentyä ja sienten kypsyä. Lisää mausteita oman mielen mukaan.

 Karitsan kylki:

Karitsan kruunukyljyksiä, tuoretta minttua, tuoretta rosmariini ja timjamia, valkosipulia, öljyä, suolaa.

Ota kruunukyljykset hyvissä ajoin huoneen lämpöön. Silppua minttu, timjami ja valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyyn. Anna kyljysten marinoitua marinadissa tunnista kahteen. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Käytä kyljykset pannulla ennen uuniin laittoa. Ripottele päälle vielä hivenen  rosmariinia ja suolaa. Paista kyljyksiä uunissa noin 20 minuuttia.

Kommentit (17)

Sini

Heh, ihmettelin heti alkuun kuvia - sinulla kun yleensä ovat täydellisen kauniita! Mutta ei aina tarvitse niin täydellistä ollakaan, Suomessa kun kuvaaminen on suurimman osan vuotta melko hankalaa (ilman lisävalaistusta). Ruoka näyttää ja kuulostaa kyllä mahtavan hyvältä!

Sofié

Heh, kyseessä on enemmäkin yöllinen kuin illallinen enkä enää siihen aikaan ja nälkäisenä jaksanut alkaa säätää valojen ja varjojen kanssa. No tällä samalla konseptilla on tulossa varmasti ruokaa monessa eri variaatiossa,niin eiköhän me saada ne kauniimmat kuvatkin vielä kuvattua ;)

kulinaristi

Heippa! Olen uusi lukija ja täysin ihastunut blogiisi! Kiitos ihanista resepteistä ja inspiroivista kuvista.

Jätän kokeiltavaksesi täyteläisen punaviinikastikkeen reseptin :)!

20 g voita
3 salottisipulia
1 porkkana
2 tl kuivaa rosmariinia
2 tl kuivaa timjamia
1 laakerinlehti

Kuumenna sipulia ja yrttejä voissa kunnes kattila on todella kuuma.

0,5 dl tummaa balsamicoa

Kaada balsamico kattilaan, ja anna etikan höyrystyä kunnolla pois.

1 prk demi glace-kastikepohjaa
5 dl punaviinia
2 valkosipulin kynttä
(0,5 dl madeiraa)
1 rkl sokeria
pippuria

Lisää loput aineet, ja keitä kasaan ( noin 1/4 jäljelle).Siivilöi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Suurusta kastike tarvittaessa ja lisää nokare voita. Voin lisäämisen jälkeen ei saa kiehauttaa.

(suurusteeksi esim. jauho-vesi-seosta)

Fiipi

Ensinnäkin minusta kuvissa ei oo mitään vikaa, oon sitten varmaan puusilmä näin lätkätermein :D
Mutta sen verran hyviä kuvia että vatsa rupesi kurnimaan! Pitäis joku päivä tehä kotona oikeasti ruokaa eikä syyä vaan jotain kun kiireeltään ei muka kerkeä, miltä ihmeen kiireeltä. Karitsa onkin aika ylellistä ruokaa, se ei vielä maistu edes villasukalle :D

Eilen kattelin pitkästä aikaa Ruotsin puolelta Halv åtta hos mig-ohjelmaa. Oi että se nuori mies teki siinä hyvännäköistä ruokaa (alkuruokana kampasimpukoita ja pääruuaksi kalaa, mmmm). Jälkiruokana oli itsetehtyä mangosorbettia ja myös itsetehtyjä suklaatryffeleitä, siinä oli herkkusuulle semmonen resepti mitä pitää kokeilla. Eikä se eilinen kokkikaan ollu yhtään pössimpi silmäkarkki :D

Annastiina

Oi että, tuo kantarellimuhennos rupesi houkuttelemaan saman tien! (: Mulla on tehnyt koko alkusyksyn mieli kaikenlaisia kantarelliruokia; piirakkaa, kastiketta, keittoa... Harmi että ne ovat kaupassa niin kalliita, voi kun tietäisi itse jonkun hyvän paikan mistä poimia!

Pieni lintu

Näyttää herkulta - itse en ole koskaan uskaltanut lammasta lähteä valmistamaan!

Sofié

Fiipi hei, noi on ihan kamalat kuvat! Poikaystäväkin sanoi että oletko oikeasti laittamassa ne blogiin :/

Olin vain aika väsy siinä 11 aikaan kun ruoka oli valmista niin en jaksanut enää laittaa jalustoja ja varjoja paikoilleen :D. Tämä oli tosin niin hyvää, että taidan tehdä pian samaa ruokaa uudelleen ;)

Mummi aina sanoo, että mihin minulla on aina niin kauhea kiire tässä valmiissa maailmassa<3 Mummit ovat aina niin oikeassa :). Ei maistu villasukalle, ei eli kahvia ei tarvitse laittaa marinadiin :)

Minä olen luopunut televisiosta, bloggaaminen on paljon kivempaa. No joo, voi kuvitella. Silmäkarkki on paras karkki- ei tule reikiä eikä jäänteitä jää lantiolle ;)

Sofié

Hei Annastiina :))

Kantarellipiirakkaa <3

Hih, olen monesti lähteny Vaasasta niitä etsimään mutta aina on tultu tyhjin käsin. Harmillista kun Helsingissä on niin pitkät välimatkat niin sitten kun pääsee sienestyspaikoille niin pimeä ehtii jo melkein tulla. Eli olen ostanut niitä toreilta ja kaupoista :)

Sofié

Hhaha, jos nyt kumminkin otettaisiin ne jonkun muun masterin paperit ulos sieltä koulusta ennen kuin aletaan miettiä mitään muuta. Enkä muutenkaan halua mihinkään reality ohjelmaan, vaikka hyvä formaatti se onkin :) Eli en ole menossa ja kotikokkailijana pysyn :)

<3

Pieni lintu

En minä tiedä. :D Pelkään kai että keittiö alkaa haisemaan "pässin pökkimälle". :D Pitääpä joskus testata. :)

Fiipi

Silmäkarkki ei tosiaan jää lanteille, varsinainen dietorelle siis :D

Edelliseen kommenttiin unohdin kirjoittaa että Pellon alapuolella on sellainen pieni puoti, nimeltään Pörröporo, jossa myydään paikallisia lihatuotteita. Siellä on myynnissä aivan uskomattoman hyvää rosvopaistia karitsasta ja se on sellaista herkkua joka vie kielen mennessään. Normaalisti en pidä lammasruuista mutta se on todella hyvää!

Vielä asiasta kukkaruukkuun. Tiedätkö onkohan Indiedaysien blogeja tulossa helpommin luettaviksi mobiililaitteille?

Sofié

Voi mikä nimi, Pörröporo. Kuulostaa mieheni kaupalta. Hän uneksii aina rosvopaistista :)

Siis Indiedayshän taitaa olla Suomen eniten seurattu sivusto juurikin mobiililaitteiden kautta, mutta mitään sovellusta ei ainakaan ihan heti ole tulossa..

Fiipi

Teän häätyy tulla tänne päin ruskaretkelle! :)

Voi kökkö, taitaa olla siis vain kyse minun nokiasta joka ei suostu yhteistyöhön näillä sivuilla.

Mutta tältä illalta hiivin pois linjoilta, jatkellaan taas myöhemmin tätä kommailua :)

Henna

Oi nam, lampaan ja etenkin karitsan ystävänä tämä resepti menee testiin. Tulee niin usein päädyttyä siihen sisäfileeseen, että tämä voisi olla kiva vaihtelu! Kiitos, että postasit, vaikka et kuviin olekaan tyytyväinen :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010