Tiedän että lukijoihini kuuluu myös vegaaneja, niin halusin tehdä jonkin sellaisen jälkiruoan joka sopii myös vegaaneille ja allergikoille. Pannacotan perusta ei muodostu tavalliseen tapaan kermasta ja maidosta, vaan kookosmaidosta. Liivatteen sijasta käytin taas agar agar-hiutaleita, eli myös hyydyttämien onnistuu ilman eläinkunnan tuotteita.

Agar agar-hiutaleiden käyttö on hieman haastavaa, sillä ne toimivat hieman eritavoin mitä tavanomaiset liivatteet. Normaalisti hiutaleita tarvitsee 3 ruokalusikallista litraa kohden, mutta mitä happamampi aine on, sitä enemmän hiutaleita tarvitaan. Ehkä agar agar-hiutaleet eivät olleet ihan paras yhdistelmä kookosmaidon kanssa sillä koostumus ei ollut ihan kohdallaan. Koostumus ei siis ollut ihan täydellinen, mutta hyvää tämä pannacotta oli koostumuksesta huolimatta.

Tarjoiluastioina käytin Iittala-yhteistyön johdosta minulla kuvauslainassa olleita Kastehelmi-sarjan kulhoja. 

Resepti;

4 annosta;

Pannacotta;

500g kookosmaitoa

0,5 dl sokeria (voi tietenkin halutessaan korvata stevialla)

1 vaniljatanko

1,5 tl agar agar-hiutaleita

Passionhedelmäsiirappi;

0,25 dl vettä

0,25 dl mehua (Tropicana yms)

2 passionhedelmää

n. 0,5 tl agar agar- hiutaleita

Lämmitä kookosmaito sokerin ja vaniljatangon kanssa. Ripottele agar agar-hiutaleet sekaan. Keitä seosta 5-10 minuuttia. Kaada pannacottaseos jälkiruokakippoihin. Anna seoksen vetäytyä niin kauan kunnes seos on jähmettynyt.  Oma pannacottani jähmettyi kolmisen tuntia.

Tee siirappi sillä välin kun pannacotta vetäytyy. Laita kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta seosta muutaman minuutin ajan. Ennen kuin kaadat siirapin pannacotta-seoksen päälle niin siivilöi passionhedelmän siemenet pois. Anna seoksen jähmettyä ainakin tunnin ajan ennen tarjoilua.

 ___________________________________________

I know that I have few vegan readers as well and therefore I wanted to share one vegan dessert recipe with you. Instead of milk products I used coconut milk and instead of normal gelatin, I used natural agar agar flakes.  Agar agar flakes are very good substitute for normal gelatin.

Recipe for panna cotta;

4 portions

500 g of coconut milk

1 vanilla pod

0,5 dl sugar

1,5 tsp of agar agar flakes

Heat the coconut milk, sugar, agar agar flakes and vanilla pod to a boil. Boil for 5 to 10 minutes. Fill desired dessert bowls with the panna cotta mixture and place those bowls into refrigerator for at least 3 hours, or until the mixture has settled.

Recipe for passion fruit syrup;

0,25 dl water

0,25 dl juice

2 passion fruit

0,5 tsp agar agar flakes

Place all ingredients in a small saucepan and bring to a gentle simmer. Strain passion fruit seeds before pouring the syrup over the panna cotta. Place the panna cotta into refrigerator for at least 1 hour.

Kommentit (4)

Sofié

Mä on muutenkin vanukkaiden ystävä (lähinnä kaikkien jälkiruokien tosin), niin oli kiva kokeilla jotain vähän uutta :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010