Pahoitteluni viime aikaiselle hiljaisuudelleni, mutta Internet ei ole oikein toiminut uudessa kodissani. Nyt se kumminkin toimii taas, niin voin keskittyä tähän bloggaamiseenkin vähän paremmin. Se on kiva se.

Näin joulun aikaan viimeistään kaikki herkkusuut heräilevät piparipurkkien tai suklaarasioiden houkutuksiin. Itse en ole niinkään perinteisten jouluruokien ystävä, mutta jouluherkut ovat niitä mihin minä yleensä panostan. Ei varmasti yllätä ketään?

Perinteisten jouluherkkujen sijaan suosin mielummin keksejä ja kakkuja.  Näin joulun alla olen halunnut leipoa teille jotain todella suklaista ja sen takia tein jouluisia ja ei niin perinteisiä keksejä, jotka tunnetaan paremmin nimillä: whoopie pies, BFO?s tai hucklebucks. Suomalaista nimeä niillä ei taida edes olla?

 

Resepti:

Taikina

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta (Van Houten)

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

2 tl kanelia

150 g voita

2 dl fariinisokeria

1 kananmuna

1 dl mangososetta (piltti/bona)

Täyte:

50 g Philadelphia tuorejuustoa

50g Valion mangon makuista tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, kaakao, leivinjauhe, ruokasooda, kaneli ja  suola. Sekoita toisessa kulhossa margariini ja fariinisokeri. Lisää kananmuna. Lisää pikkuhiljaa jauhot  ja mangosose  fariinisokeriseoksen kanssa.  Muotoile taikinasta pieniä palloja ja paista niitä n.10-14 minuuttia.

Keksien ollessa uunissa, tee täyte. Sekoita tehosekoittimessa tuorejuustot ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeri ja vatkaa niin kauan kunnes seos on tasaista.

Anna keksien kylmetä kunnolla ennen täytteen laittamista. Jotta whoopiet pysyisivät kauniisti lautasella, niin keksin pohja kannattaa tasoittaa. Ripottele keksien päälle vielä tomusokeria koristeeksi.

__________________________________________

Like you might know that I?m quite of sweet tooth. And when it comes to Christmas delicacies, the desserts are my specialty. One of my favorite desserts or cookies is called whoopee pies. You can easily modify the basic whoopee pie recipe and make perfect cookies for every season. Here is my a bit Christmassy whoopie pies.

Recipe:

4 dl of flour

1 dl cocoa powder (unsweetened)

1 tsp. of baking soda

1 tsp. of baking powder

1 tsp. of salt

2 tsp. of cinnamon

150g of butter

2 dl of light-brown sugar.

1 egg

1 dl unsweetened fruit mango sauce

 

Filling:

100g of Philadelphia and 1 dl of confectioners sugar.

Preheat oven into 200 Celsius. Whisk flour, cocoa, baking soda, baking powder, cinnamon, and salt together. In the other bowl, whisk butter and brown sugar together. Add egg, whisk until the dough is smooth. Add flour mix and fruit sauce. Heap little tots from the dough and put them in to oven for around 10-12 minutes.

Make the filling when whoopies are in the oven.

Whisk the cream cheese and confectioners sugar. Fill the whoopies with the filling and garnish them with the confectioners sugar.

Kommentit (17)

Ellis

Näyttääpä herkulliselta ja kauniilta! :) Suklaa on kyllä pomminvarma raaka-aine, täytyy kokeilla sitä whoopien muodossa!

Lora

Suunnitellaan tässä siskojen kanssa joulunajan alkupaloja sekä jälkkäreitä ja tämä menee ehdottomasti kokeiluun, kiitos Sofie :)

Tummaa suklaata maustettuna piparminttumurskalla, itsetehtyä creme brulee jäätelö ja pätkiskakku ovat meidän jälkkärimenulla tänä jouluna, aika suklaista mutta niin hyvää. Tumma suklaa ja creme brulee suklaa ovat omia lemppareitani joten niillä herkuttelen joulunaikaan :)

IMAGE

Mä voisin tulla teille vaikka asumaan jouluksi, jos sieltä saa tuollaisia herkkuja...
Ihan mielettömän herkulliselta näyttää ja varmasti maistuukin. :)

Linda

Mumsfilibabba, onpa hyvännäköisiä! Onnea uuteen kotiin ja terkkuja Skotlannista!

Sofié

Hei ihanuus <3

Hih, niin on. Suklaalla ja sokerilla ei mikään voi mennä pieleen :)

Sofié

Mahtavaa :)

Oh, nyt kyllä tuo creme brulee -jäätelö herätti mielenkiintoni? Saisiko sellaisen reseptin? Onko sinulla muuten jäätelökonetta? Itse joskus kokeilin sellaista mutta se ei oikien toiminut, niin lähetin sen takaisin. Jos sinulla on jätskikone, niin minkä merkkinen?

Teidän jälkkäriherkut kuulostaa kyllä todella hyviltä :)

Ihanaa viikonloppua Lora <3

Sofié

Hih, tervetuloa vain :)

Kukaan muu ei tosin syö oikein makeaa niin se herkkupuoli on kaikintavoin minun vastuullani ;)

Sofié

Hei Linda! Et tiedäkkään miten iloiseksi tulin kun kävin kurkkaamassa kuka Linda sieltä oikein kirjoittelee <3 <3

Kiva että olette aloittaneet blogin! Kiva päästä tätä kautta katsomaan mitä te oikein siellä puuhastelette.

Voi että miten kiva juttu <3

Haleja <3

Sofié

Hei Elisabeth,

niin ovat! Niistä kun voi tehdä minkä makuisia vain :)

Kiitos linkistä kaunokki :)

AnnaW

Testissä tänään ja voi luoja miten hyviä! Käytin kylläkin mangososeen sijaan omenahilloa, kun sitä meillä piisaa :) Myös talviomenoista olisin voinut sosetta tehdä mutta enpäs tällä kertaa jaksanut...hyvää tuli hillollakin :) Näitä tehdään vielä uudestaankin!

Sofié

Hei, ihanaa!

Hih, näin minä olen ymmärtänyt että teillä niitä omppuja riittä.

Kiitos palautteesta ja kiva jos teet vielä uudestaankin :)

Mariina

Tänään testattu, kauniita, helppoja tehdä ja niin ihania. Huomenna työkaverit saavat nämä ihanuudet kahvipöydässä, koska itse lähden jouluksi USA:han.

Kiitos tästä ihanasta blogistasi, jota seuraan tiiviisti. Ihanan rauhallista ja mukavaa Joulua sinulle !

Sofié

Hei,

minulla on sekä Canonin että Olympuksen järkkärit. Nämä kuvat on otettu Olympuksen E-PM1 -minijärkkärillä ja 45mm linssillä.

kiitos :)

Sofié

Ihanaa, kun olette noin aktiivisia. Tekisin ruokajuttuja niin paljon enemmän jos vain iltaisin riittäisi valoa ja aikaa. onneksi aina viikonloppuisin voin pyhittää vapaa-päiväni vain ruoalle ja kotona olemiselle :)

Oletpas kiva työkaveri :)

Oi, siellä on varmasti hieman erilainen joulu tiedossa. Itse en oikein edes tiedä mitä teen jouluna. Syön suklaata ja kakkua, se on varma se :)

Kiitos kommentistasi <3 Ilman teitä ei blogini olisi mitään :´)

Lora

Kyseinen resepti löytyi Jamie Oliverin "Hauska joulu osa 1" ohjelmasta joka löytyy itseasiassa tuolta Katsomo palvelusta. Kyseessä on Marathon Semifreddo - tähän ei tarvita erikseen jäätelökonetta.
Pienellä googletuksella löysin tämän linkin johon oli kirjoitettu tuo resepti :) http://www.celebritykitchen.co.uk/jamie-olivers-marathon-semifreddo

Omassa versiossani käytin Pirkan Creme brulee suklaata ja vähäsen tummaa suklaata. Eilen sitten maisteltiin lopputulosta ja nam kun oli hyvää. Kannattaa testata :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010