Monissa ulkomaisissa blogeissa toiset bloggaajat vierailevat toistensa blogeissa ja esittelevät tätä kautta omia blogejaan. Minun blogissani ei vieraile tällä kerralla toinen bloggaaja vaan kaverini. Tämä herra on aikamoinen valokuvaaja ja halusinkin tehdä "Friday Cheff"-postauksen tällä kerralla vähän eritavalla. Videon on kuvannut herra itse ja lisätietoja hänestä saatte hänen kotisivuiltaan: www.ilaripatrikka.com. Ilari on todella taitava valokuvaaja joten kannattaa selata hänen portfolionsa läpi :)

[youtube]http://youtu.be/i2ZYaypWFS0[/youtube]

Tarvitset:

Marinadi:

kana fileitä, tuoretta inkivääriä, 6-7 valkosipulin kynttä, turkkilaista jugurttia

Kasvissose:

5 vihreää chiliä, 3-4 isoa sipulia, 5 valkosipulin kynttä, 5 kirsikkatomaattia

Loppusilaus:

2dl-4dl kookoskermaa, mantelirouhetta, hunajaa, tomaattipyrettä

Maustamiseen:

4tl garam masalaa, 2tl hyvää curry seosta, 1tl korianteria, chilijauhetta, puoli tl kurkumaa, öljyä, suolaa, 1 kanelitanko

Leikkaa kanafileet paloiksi muutama tunti ennen valmistusta. Sekoita kanafileiden palaset, turkkilainen jogurtti, murskatut valkosipulinkynnet ja pienehkö raastettu inkivääri keskenään.

Kuori ja lohko kasvissose-ainekset ja soseuta ne.  Kuumenna pannu ja keitä kasvissosetta kovalla lämmöllä 10-15 minuutin ajan kokoajan hämmentäen. Lisää kanamarinadi ja keitä taasen 10-15 minuuttia. Laske lämpöä ja sekoita garam masala, curry, korianteri ja kurkuma öljyn kanssa. Lisää öljyseos kastikkeeseen. Heitä joukkoon kanelitanko, tomaattipyre ja kookoskerma.

Anna porista miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-30 minuuttia kunnes kanat ovat varmasti kypsiä.  Lisää lopuksi hunajaa, suolaa sekä reilu ruokalusikallinen mantelirouhetta. Valmista!

_______________________

I have a guest cook today! The recipe is my friends and he has also shot video. He is very talented photographer and I'm so glad that I was able to share some of his work. You can see more of his work from his portfolio: www.ilaripartikka.com

You'll need:

Marinade:

Chicken fillets, ginger, 6-7 garlic cloves, Turkish yogurt

Vegetable mix:

5 green chilies, 3-4 large onions, 5 cloves of garlic, 5 cherry tomatoes

Finishing touches:

2dl-4dl coconut cream, almond crush, honey and tomato paste

Add some flavor:

4tl garam masala,  2tl good curry mixture, 1tl coriander, chili powder, half a teaspoon of turmeric, olive oil, salt and 1 cinnamon stick

Cut the chicken fillets into pieces few hours before cooking. Mix the chicken fillet pieces, Turkish yoghurt, crushed garlic and grated ginger together.

Peel and chop vegetables and puree them. Heat a pan and cook the vegetable mixture in high heat for 10-15 minutes. Stir  the sauce all the time. Add chicken marinade and cook again for 10-15 minutes. Lower the heat and mix garam masala, curry, coriander and, turmeric in oil. Add the oil mixture into sauce. In the end, add cinnamon stick, tomato puree and coconut cream.

Cook the sauce in a low heat for 20-30 minutes until the chicken is certainly cooked. Finally, add some honey, salt, and over a tablespoon of almond crush. Done!

Kommentit (0)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010