Tekstini otsikko on ehkä hieman hämäävä, sillä kävin väijymässä ahvenfileet ihan vain supermarketin kala-altaasta. Syön lihaa suhteellisen harvoin, mutta kalaa voisin syödä vaikka joka päivä. Meillä tehdään kalaa normaalisti silloin kun halutaan syödä hyvin, joten  harvemmin arkisin tulee kalaa syötyä. Lisukkeeksi tein keväisen kasvislisukkeen retiisieistä, sokeriherneistä ja perunasta.

Tarvitset:

Ahvenfilettä
Korppujauhoja/ruisjauhoja
Kananmunaa
Suolaa
Pippuria
Voita (paistamiseen)

Pieniä perunoita
Retiisejä
Sokeriherneitä
Kevätsipulia
Suolaa
Pippuria


Keitä perunat melkein kypsiksi, mutta älä niin kauaa että niiden rakenne rikkoutuisi.  Pilko retiisit kahtia. Laita pieni nokare voita pannulle, kun voi on sulanut niin lisää retiisit.  Lisää keitetyt perunat. Lisää mausteet ja ihan lopuksi vasta sokeriherneet. Samalla kun teet lisäkettä, leivitä ahvenfileet ja paista niitä toisella pannulla ihan vain hetkisen aikaa. Ahven kypsyy ihan todella nopeasti, joten sitä oikeastaan vain käytetään pannulla. Kysyin kalatiskin sedältä, että kumpaa kannattaa käyttää leivittämiseen, ruisjauhoa vai korppujauhoa, niin hän vastasi että ehdottomasti korppujauhoa.

__________________________

My title is perhaps a bit misleading because I didn't catch my fish myself. Sadly I have to admit that I caught my fish fillets from grocery store. I don't eat meat so much, but I could eat fish every day. As a side dish we had radish, sugar peas and potatoes.

You need:

Bass/Perch fillet
Breadcrumb
Egg
Salt
Pepper
Butter

Little Potatoes
Radish
Sugar Peas
Spring Onions
Salt
Pepper

Cook potatoes. Chop radishes into two pieces. Add little lump of butter into the pan (5 g). When butter has melted, add radishes. Add cooked potatoes. Add salt and pepper and in the very end, add sugar peas. At the same time you do the side dish, bread the fish fillets. Put fish fillets into hot pan and fry fillets in butter. Remember that bass does not need so much time to cook, therefore fry fillets just a minute (max) per side.

Kommentit (9)

Sofié

Joo kannattaa ehdottomasti! Se on kyllä enemmän kun hintansa väärti! Ehdoton iltakuvauksessa. Minulta meni hetki ennen kuin totuin siihen, mutta nykyään se on kyllä ehdoton lemppari :)

Cherry

Kiitos paljon, kun vaivauduit kertomaan! Olen nyt sitä mieltä, että taidan hankkia sen 50millisen, kun olen sitä ajatusta jo kauan pyöritellyt ja alennuksessakin Stockalla, jos niitä nyt enää on :)

Sofié

Upsider:Kiva kun löysit tämän pienen salaisuuteni :)) hihi!Suz:Kannattaa ehdottomasti jos kala vain maistuu :)Ahvenen voi halutessaan korvata siikafileillä. Muistaakseni eilen ainakin meilläpäin kilohinta oli molemmissa aika samoissa :)

Sofié

Cherry:Oi kiitos :))) No meillä nämä oli ainakin tuon paremman puoliskoni mieleen. Harvemmin tulee ahventa tehtyä, lohta enemmänkin. No yleensä kuvaan Sigman 18-50 2.8 tai Canonin 50mm. Matkoilla taas käytän enemmän zoomia, mutta kotioloissa on nuo aiemmin mainitut linssit käytössä. Minulta loppui eilen lähettimestäni patterit, joten kuvat on otettu päivänvalossa.

Sofié

Mari:Hyvää se olikin! Poikaystävä oli onnesta soikeena, kun laittoi haarukan suuhunsa. Mä syön punaista lihaa, mutta todella vähän, mutta kala on kummankin suurinta herkkua :)

Cherry

Näyttää herkulliselle, kuten aina nää sinun ruuat. Tätä voisin kokeilla kotonakin.. jotenkin tuntuu, että mies vois tykätä, vaikka ei kalasta niin välitäkään :) ps. saanko kysyä millaisella linssillä kuvaat? Ihan mielenkiinnosta kysyn :) Kuvasi on kyllä niin hyvällä maulla ja taidolla otettuja!

Mari

Ihanan näköistä ja kuuloista! Minäkin syön kalaa oikeastaan päivittäin, sillä työpaikkaruokalassa sitä on jossain muodossa melkein aina (ja ne ruuat on hyviä!) ja kotonakin se on aika käytetty raaka-aine. Mies kun syö punaista lihaa ja minä en, joten kala on maittava kompromissi :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010