Olen mukana Indiedaysin ja uudistetun Hotelli Seurahuoneen ravintola Brasserie Le Havren yhteistyökampanjassa. Le havre tarkoittaa satamaa ja tuon nimenomaisen nimen ravintola saikin siitä  syystä, että Hotelli Seurahuoneen ensimmäinen sijaintipaikka oli Kauppatorin rannassa.

Hiljattain Brasserie Le Havre on purjehtinut Kauppatorin rannasta ihan Helsingin sydämeen, Rautatiaseman kupeeseen ja Mannerheimintien läheisyyteen. Ravintola avattiin maaliskuun alussa ja minä taasen kävin siellä viime sunnuntaina tyttökavereideni kanssa brunssilla. Brunssin lisäksi ravintolassa tarjoillaan lounasta , illallista ja nyt pääsäisenä brunssia saa myös maanantaina. Pöytävvarauksen voitte tehdä kätevästi netissä. 

En ehdi näkemään ystäviäni viikolla, joten pyhitän viikonloput aina heille. Sen takia yritän saada aina järjestettyä jonkun herkkuhetken joko kotonani tai sitten pidemmän aamiaisen muodossa jossakin muualla. Viime sunnuntaina söimme brunssin kiireettömässä Le Havressa ja katselimme ikkunasta keskustan ihmisvilinää. Ei uskoisi, että ihan keskustasta löytää näin kauniin palan Ranskaa.

Jos kuvailisin tilaa, niin sanoisin ravontolan tarjoilevan pienen pala Pariisia muuallakin kuin lautasella. Brasserie Le Havre oli käynyt läpi kokonaisvaltaisen uudistuksen ja ravintolasalin tila toi mieleeni Pariisin Musée d?Orsayn yläkerran ravintolan.  Korkea tila toi ravintolaan arvokkuutta ja isot ikkunat valaisivat huoneen kauniisti.

Nuo kuvassa näkyvät portaat toivat mieleen taas palan Pariisia ja Rue Cambonilla sijaitseva Chanelin liikkeen. Kaikki te ketkä olette nähneet Coco Chanelin elokuvan, niin tiedätte mistä portaista kirjoittelen. Kuvan kello taas voisi olla kuin Pariisin itäisen rautatieaseman  (Gar de l?Est:n) etuovilta.

Itse ruoasta sen verran, että tarjolla oli salaattien lisäksi myös keittoa ja lämmintä ruokaa. Näin salaattien ystävänä kiinnitin huomioni erityisesti salaattipöydän antimiin, sillä täytevaihtoehtoja oli aina artisokasta oliiveihin ja sipuleista perustilpehööreihin. Täten jokainen voi koota lautasellensa oman mielisalaattinsa. 

Näin oliivien suurena ystävänä kokosin lautaselleni ison kasan oliiveja. Olen syönyt niitä aina ja niitä menee viikon kuluessa helposti purkillinen tai kaksi. Tiedän, että yhdessä oliivisissa on yhden päivän suolatarve, mutta minkäs teet kun ne ovat suurinta herkkuani.

Jos jotain jäin brunssillani kaipaamaan, niin crème brûletta ja macaronseja. Näin ranskalaisten jälkiruokien suurena fanina olisin halunnut päättää brunssihetkeni johonkin perinteiseen herkkuun. Tarjolla oli tosin taivaallista brownieta, mikä kyllä nostatti sokeritasoni taas normaalille tasolle ;)

Mukana tässä kampanjassa on minun lisäkseni meidän ihanat ID-bloggaajat Julia, Jonna ja Joanna. Meillä jokaisella on ollut tähän kampanjaan liittyen oma teema ja Julia onkin kirjoitellut jo Brasserie Le Havren illallisesta. Jonna tulee kirjoittamaan teille upeasta Bar Sociksesta ja Joanna herkullisesta lounaasta.

Nyt ehkä siihen mukavimpaan osuuteen, sillä saan arpoa teidän kaikkien kesken kaksi kahden hengen illallispakettia. Tähän arvontaan voitte osallistua täyttämällä alapuolella olevan lomakkeen. Vinkkejä vastauksiinne saatte Brasserie Le Havren menusta, eli kurkatkaapa inspiraatiota täältä. Osallistumisaika päättyy 22.4. kello 23.59. Normaali kommentointi taasen onnistuu kommenttikentässäni.

[formidable key=le_havre]

Kommentit (7)

Minna

Hei Sofié! Iskin silmäni kauniiseen statement-koruusi (itse asiassa kuolasin sitä jo aikaisemmassa statement-korukokoelmapostauksessasi). Voisitko kertoa, mistä olet ostanut sen? :)

Mukavaa pääsiäistä!

Elle-Marie

Pakko kommentoida, sillä tämä postaus oli aivan ihana. Todella upeita kuvia, joista tunnelma välittyy täydellisesti!:)

Sofié

Kiitos paljon :)

Nyt on ollut kyllä niin aurinkoinen pääsiäinen, että näistä vapaista pitää nauttia :)

Venla

Moikka!

Ihania kuvia :) Pakko sen verran vielä antaa kritiikkiä, että huomasitko tekstiä kirjoittaessa tietynlaisen toiston esiintyvän postauksessasi :D

"Näin salaattien ystävänä kiinnitin huomioni..."

"Näin oliivien suurena ystävänä kokosin..."

"Näin ranskalaisten jälkiruokien suurena fanina olisin halunnut..."

Kuvasi ovat ihanan laadukkaita ja kauniita, mutta toivottavasti jatkossa kiinnität enemmän huomiota myös itse tekstiin ettei tarvitse skipata tekstiosuuksia täysin :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010