Olen mukana Indiedays-bloggaajana ID:n ruokaan liittyvässä juttuteemassa. Tämän yhteistyön tarkoituksena on esitellä teille ID:n lukijoille, että millä me bloggaajat herkuttelemme. Minun teemani tähän postaukseen oli illallinen millä hurmaan hänet.  

Rakkaimpani rakastaa kalaruokia ja sen takia tein hänelle talvisen keiton lämpimin maustein. Olemme olleet yhdessä Aasiassa matkoilla ja vaihdossa, joten halusin muistuttaa häntä yhteisestä vaihtoajasta, sillä tänään tulee kuluneeksi tasan kolme vuotta siitä kun me palasimme vaihdon jälkeen Helsinki-Vantaalle. Snif!

Matkalaukussa kotiin matkusti valokuvien lisäksi myös makumuistoja. Näitä makumuistoja kaipaamme kumpikin aina silloin tällöin ja sen takia tein ranskalaisen klassikkokeiton, bouillabaissen,  aasialaisin maustein.  Bouillabaisse maustettiin korianterilla, chilillä, limellä ja cashewpähkinäpyreellä.

Kuulen tällä hetkellä liian usein, että olen keittiössä nykyään liian harvoin. Sen takia meillä sunnuntait on pyhitetty yhteisiin ruokahetkiin. Mitä tämä käytännössä sitten tarkoittaa? Minä kokkaan ja hän rentoutuu sohvalla. Tämä järjestely sopii minulle tosin paremmin kuin hyvin, sillä mitä vähemmin kokkeja, sitä parempi keitto ;)

Resepti:

2 salottisipulia

3 valkosipulin kynttä

oliiviöljyä

3 tomaattia

1 prk tomaattipyreetä

1 dl valkoviiniä

7 dl vettä

1 kalaliemikuutio

3 rkl thaimaalaista kalakastiketta

400g lohta

200g ravunpyrstöjä

kourallinen vongole-simpukoita

chiliä

mustapippuria

korianteria

0,5 limen raastettu kuori

1. Leikkaa tomaatteihin viillot ja lisää ne kiehuvaan veteen. Ota tomaatit pois ja ota kuoret pois. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi salottisipulien kanssa.  Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää tomaatit, tomaattipyree, viini, vesi kalaliemikuutio ja ?kastike, limen kuori sekä muut mausteet. Anna keiton kiehua noin kymmenen minuuttia.

2. Tarkista, että simpukat ovat kiinni. Pese simpukat. Lisää ne toiseen kattilaan ja kiehuvaan veteen.

3. Varmista ettei lohessa ole ruotoja. Kuutioi lohi suupalan kokoisiksi paloiksi. Lisää palat kattilaan ja keitä kolmesta viiteen minuuttiin.

4. Kun lohi on valmista, lisää keittoon ravut ja anna niiden lämmetä. Lisää auenneet simpukat keittoon aivan lopuksi. Silppua korianteria keiton päälle.

Cashewpyree:

1 ruukku thai-basilikaa

1 ruukku korianteria

kourallinen cashewpähkinöitä

oliiviöljyä

ripaus chiliä

Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen. Seos on silloin valmista kun pähkinät ja yrtit ovat murskautuneet. Lisää öljyä sen verran, että seoksesta tulee juoksevaa. Alle 0,5 dl on riittävä määrä.

Tarjoile keitto vaalean leivän ja crème frâichen kanssa. Bon appétit!

Kommentit (6)

Ansku

Ihanalta näyttää! Ja lisäksi kiinnostaa, että mistä tuo suorakaiteen muotoinen lautanen kuvissa on, itsellä olisi tarvetta samantapaiselle! :)

Fiipi

Mie haluan olla sinun poikaystävä :D

Miinus cashewpyre, joutuisit viemään minut sitten ensiapuun... Heh.

Sofié

Hahah :D

No voi Fiipi, olet aina niin ihana kun piristät päivää niin ihanasti <3 Kerron mun raksulle että sillä on aikamoinen kilpailija :)

Lumo

Näyttää ja kuulsotaaa hyvältä. Tuoksut ja maut todella tuovat muistot elävästi mieleen, ruoalla voi viedä takaisin ihaniin hetkiin.

Hauska nähdä, millaisilla ruoilla kukin ID:n juttuteemassa hurmaa. Oma hurmausruokani on bataattisalaatti, josta postasin tänään.

Mariina

Hei, sinulla on aina niin ihania ruokaohjeita, joita on pakko kokeilla. Mistä saat vongole-simpukoita ? Kaikki muut ainekset olisi jo valmiina, mutta nuo simpukat tuottavat päänvaivaa :) Oletko tehnyt keittoa myös ilman niitä ?
Pakko vielä kysyä, missäpäin Aasiaa olitte vaihdossa ?

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010