Huomenta ihanat! Eilen illalla Helsinki-Vantaalle saapui ehkä hieman reissussa raihnaantunut, mutta sitäkin onnellisempi tyttönen uudet ballerinat kainalossa. Lissabonissa oli jo ihan toukokuiset ilmat ja melkein ehdin jo unohtaa, että täällä meillähän on vielä ihan oikea talvi. Äsh, vielä pitää siis odottaa, että uudet ballerinat pääsevät käyttöön :)

Olen käynyt kerran aikaisemminkin Lissabonissa, mutta se ensimmäinen kerta ja tämänviikkoinen ovat olleet sellaisia matkoja jolloin ei ole oikein ollut aikaa tutustua kaupunkiin paremmin. Perjantaina ehdin kumminkin tepastelemaan hetkisen keväisessä Lissabonissa ja alapuolella näette Lissabonin tunnelmia.

Sydän katukivetyksessä/

I found a tiny heart.

Maailman kaunein raitiovaunu/

The most beautiful tram I've ever seen.

Lissabonissakin tiedetään, että ne raidat ovat se tämän kevään juttu/

Even the streets wear stripes in Lisbon.

Oliivityttö sai matkalla sateen lisäksi myös oliiveja/

Olive girl got her olives.

Joku löysi myös tiensä Massimo Duttille/

Someone found her way to Massimo Dutti.

Tällaisten pienten matkamaistiaisten jälkeen minulle nousee aina ihan hirmuinen matkakuume. Varsinkin kun sitä jo kerkesi tottua lempeisiin ilmoihin ja välimerelliseen menoon. Yleensä toukokuussa minulle on muodostunut  perinne mennä Barcelonaan, mutta nyt tämän Lissabonin pikkumatkan jälkeen mietin, että pitäisikö sitä sittenkin mennä ensi kerralla Barcelonan sijasta vaikka Lissaboniin.

P.S. Tiedän että teitä on siellä joitain muistakin matkakuumeilijoita, niin Travels- ja Distant Dreams -tagin alta löydätte kaikki matkajuttuni :)

_______________________________________________________

Good morning! Yesterday one quite exhausted but extremely happy girl arrived back from Lisbon. Of course I was a bit disappointed when I realized that the weather conditions in Finland are not like in Lisbon. In Portugal it felt like a typical Finnish summer and I was so happy to wear only a blazer and my ballerinas.

I didn?t have that much time to do things in Lisbon and therefore a tiny travel bug bit me. I?ve had this so-called tradition that in May I usually go to Barcelona, but maybe next time I will go to Lisbon instead. Have a nice Sunday!

Kommentit (11)

Elle-Marie

Hua Hinissa olin!:) Aivan ihana paikka, mutta omaan makuuni kaupungista löytyi ehkä liikaa "turistijuttuja" ja kaupustelijoita. Onneksi myös rauhallisia paikkoja löytyi!:)

Sofié

Hei!!

No minun ohjelmani oli aika tiukka ja kävin oikeastaan vain yhdessä kivassa ravintolassa syömässä. Sitä voin kyllä suositella mielihyvin. Sieltä näkyi koko Lissabonin yli ja oli kyllä aika romanttinen/erikoinen paikka. Samassa rakennuksessa oli joku pienimuotoinen klovnikoulu. Kuulostaa nyt vähän hassuta konseptilta, mutta todellakin näkemisen arvoinen paikka. Ei niinkään mikään fine dining vaan rento ravintola hyvällä ruoalla varustettuna. Näköala oli oli vain kertakaikkisen mahtava! Ehkä lisätunnelmaa toi ukkosmyrsky ja kaupungin valot :)

Ravintolan nimi on Chapito ja tässä linkki:
http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g189158-d195860-Reviews-Cha...

Ihanaa matkaa :)

Sofié

Hei Elle-Marie :)

Oi, olet ollut jossain noin lämpimässä! Missäpäin olit?

Niin, sitä ei ihan noin vain pysäytetä :)

Sofié

Hei Henna!

Lissabon on kyllä kiva :)

Vertaan sitä kyllä auttamatta Barcelonaan ja kaupungin huumeongelma lävähti kyllä Lissabonissa kasvoille. Tai noin räikeään meininkiin en ole Barcassa kyllä törmännyt. Se tuli ehkä pienoisena ikävänä yllätyksenä.

Heh, ne eivät ole nuo jalassani olevat. Näette ne tällä viikolla ;)

Lotta

Hei! Kiitos ihanasta Lissabon-postauksesta! Olen lauantaina lähdössä Lissaboniin viikoksi, olisiko sinulla antaa hyviä vinkkejä esim ravintoloista, viinipaikoista?

Elle-Marie

Todella kauniita kuvia! Itsellä matkakuume heräsi taas henkiin, vaikka juuri toissapäivänä palasin Thaimaasta.:) Matkakuume on kyllä sellainen "tauti", että sitä on vaikea saada täysin pysäytettyä.;)

Henna

Toistan taas itseäni, mutta voi ihana tuota kaupunkia! Ehdoton suosikkini Euroopassa. Kiva oli kurkata tuttuja kuvia :) Kivat ballerinat löysit!

Sofié

Hups! Kiitos korjauksesta! Tiedän että se kirjoitetaan niin, mutta nyt se tuli vahingossa kirjoitettua väärin.

Kiva, että sinäkin pidät Lissabonista :)

Sofié

Kiva kuulla, että pidät :)

Viikonloppukin jossain muualla kuin kotona tuntuu jo lomalta :)

-heinie-

Huippuja kuvia! Tykkään :). Ja matkakuume kasvaa valtavasti, kun näitä kattelee.. Jospa toukokuussa pienelle lomalle..

Portugalin ope

Ihania kuvia ihanasta kaupungista! Korjaisin vain tuota otsikon oikeinkirjoitusta, se kirjoitetaan bom dia.

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010