nyt on niiden aika!

Uuden vuoden lähestyessä alkaa blinipannut olemaan taas hyvin ajankohtainen keittiökaveri. Olen kunnon blinihiiri, ja syön blinejä pitkin vuotta. Ranskassa niitä onneksi löytyy menuista koko vuoden ympäri, joten niitä saa syödä ihan luvankin kanssa vaikka kesällä.

Meillä ei syöty ehkä niin perinteistä jouluillallista, sillä kummallakaan ei ole oikein mitään suosikkiruokaa jouluun liittyen. Riisipuuroa tosin keittelin aamuisin, niin kuin Instagramista ehkä näittekin? Blinejä myös tein meille naposteltaviksi joulukokkailuiden keskelle.

Blinien täyte tosin poikkesi niistä perinteisistä ja kokeilin tänä vuonna täytteeksi artisokkavalkosipulitahnaa, taramaa ja lohta. Oma suurin herkkuni, eli suolainen sienisalaatti saa odottaa, sillä suolasieniä en Ranskasta löytänyt. Niitä pitää siis ostaa varastoon, sillä ei ole sienisalaattia parempaa :)

Olen aiemminkin tehnyt blinejä tällä reseptillä, eikä se mennyt mönkään tälläkään kerralla. Resepti on hyväksi havaittu ja moneen kertaan testattu, eli pannu kuumaksi vain :)

Tarvitset:

2 munaa
5 dl maitoa
20g hiivaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl tattarijauhoja (vehnäjauhoja)
1 rkl voisulaa
1 tl suolaa
voita paistamiseen
 
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lämmitä puolet maidosta kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva.Sekoita taikinaan jauhot, keltuaiset, mausteet ja voisula. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön yön yli tai vähintään kuudeksi tunniksi. Hyvissä ajoin ennen paistamista kiehauta loppu maito ja lisää se lämpöisenä taikinajuureen. Vaahdota valkuaiset kovaksi ja lisää vaahto taikinaan juuri ennen paistamista. Paista blinit runsaassa voissa. Jos ensimmäinen blini on liian paksu, lisää tilkka keitettyä maitoa tai olutta. Kun blinin pinta kuplii ja kuplat aukeavat reikäisiksi, on aika kääntää blini. Käännettäessä alapinnan pitäisi olla herkullisen ruskea. Tarjoa blini heti. Täytteenä meillä oli perinteisten mätien ja smetanan lisäksi myös lohitäyte. Lohitäyte sisälsi savulohta, smetanaa, crème fraîchea, sitruunaa, tilliä, punasipulia ja valkopippuria.
 
 
 

I don’t have certain favorite Christmas dish, but blinis I eat all year around. Luckily in France, you can find them from the menus even during the summer. In Finland we eat blinis usually only during the winter and therefore they have belonged into my Christmas table. This year I made them as well and I used the same recipe that I’ve used for many years. So if you are looking for a perfect blini recipe, try this one :)

You will need:

 2 eggs 5 dl of milk 20 g of yeast 2 1 / 2 dl of wheat flour 2 dl of buckwheat flour 1 tablespoon melted butter 1 teaspoon of salt butter for frying.

Separate egg yolks from egg whites. Heat half of the milk but do not let it boil. Add yeast. When the yeast has dissolved add flours, egg yolks, and melted butter. Let the dough rise at room temperature at least for six hours. When the dough has risen at least for six hours heat the rest of the milk. Add the warm milk into dough. Whip the egg whites into hard foam and add those into dough just before frying. Fry the blinis in plenty of butter. If the dough is too thick, add a splash of boiled milk or beer. When the surface is bubbling and little holes starts to appear, it is time to turn the blini. The surface should be delicious golden brown. Serve immediately after frying.

Kommentit (5)

Avec Sofie
Liittynyt5.8.2013

Niin ovat!! Meillä on aina blineille hätävara jääkaapissa jos ei jaksa itse tehdä taikinaa :D

 

Hälften spydde resten dog
Liittynyt29.1.2014

Blinit ovat talven parasta antia!
Mä olen siinä hyvin suomalais-venäläinen, että syön niitä vain talvella ja nimenomaan vasta vuoden vaihteen jälkeen tammi- helmikuussa. Venäläissyntyisellä Farmorillani oli tapana tarjota blinien kanssa vain ja ainostaan vodkaa ja vettä. Viini ei kuulemma kuulu blinipöytään, hahah :D

Vierailija

Sohvi, kuinka monta bliniä satsista tulee? Eli kuinka monelle hengelle tuosta riittää?

Vierailija

Näitä on kyllä ihan pakko kokeilla tänä vuonna, niin herkulta näyttää! Viime vuonna missattiin äitin kanssa koko blini kausi, eikä sitten huhtikuussa enää innostanu tehä!:D

sofiaelizabetha.blogspot.com 

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010