Arkisin kun en oikein millään ehdi/jaksa panostaa ruoanlaittoon, niin viikonloppuisin haluan pyhittää hyvälle ruoalle ja ruoanlaitolle kaiken mahdollisen aikani. Yleensä varsinkin sunnuntaisin yritän olla tekemättä mitään sen kummempaa, jotta aikaa jäisi tälle rakkaalle harrastukselleni.

Toinenkin puoliskoni on näistä viikonloppukokkailuistani toki myös kovin innoissaan, sillä arkena hän joutuu valitettavasti joko tekemään ruokansa itse tai soittaa apua naapurin kiinalaisesta. Ihan jos rehellisiä ollaan, niin se naapurin kiinalainen on ihan varteenotettava vaihtoehto hänen suhteellisen kehityskelpoisten keittotaitojen rinnalla ;).

Te ketkä seurailette minua Instagramissa, olettekin nähneet muutaman making of ?kuvan tämän ankanrinnan matkasta lautaselleni ja sieltä edelleen masuuni.  Nyt kun sitä parsaa saa, niin ankka sai rinnalleen parsarisottoa. En nyt haluaisin kehuskella itseäni, mutta oli kyllä aika todella hyvä sunnuntailounas :)

Risotto:

2 sipulia

300g arborioriisiä

2 dl  valkoviiniä

5 dl kasvislientä

100 g vihreää parsaa

suolaa

pippuria

50g voita

100g parmesaania

Pese parsat, leikkaa puumainen osa pois ja kuori pintakerrosta hivenen. Paloittele parsa 3-4 osaan, kumminkin niin että nupullinen osa jää pidemmäksi. Laita parsat kuullottumaan pannuun ja anna niiden pehmetä. Kun parsat ovat pehmenneet, niin ota ne pois pannulta.

Silppua sipulit ja kuullota ne oliiviöljyssä. Lisää riisi ja pyörittele se kullankeltaiseksi sipulien ja öljyn kanssa. Lisää viini ja anna riisien muhia hetkisen aikaa. Lisää kasvislientä vähän kerrallaan ja maistele riisiä aina aika ajoin, jotta riisi on al dente. Kun riisi on valmista, lisää parsa, suola, pippuri, voita ja parmesaania.

Ankanrinta:

1-2 ankanrintaa

Suolaa

Pippuria

Timjamia

Paistomittari

Nostin ankanrinnat jo edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan.  Kun ankat olivat yön aikana sulaneet, niin otin ne vielä aamulla  huoneenlämpöön muutamaa tuntia ennen valmistusta

1. Vedä ankanrinnan nahkapuolelle viillot. Laita fileet viileähkölle pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista fileitä niiden omassa rasvassa kummaltakin puolelta muutaman minuutin ajan.

2. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Laita toiseen fileeseen lämpömittari. Paista fileitä 175 asteessa niin kauan kunnes niiden sisälämpötila on hivenen alle 60 astetta.

 3. Kun ankanrinnat ovat kypsiä, nosta ne folion sisään vetäytymän hetkiseksi. Leikkaa fileistä sieviä paloja ja asettele ne risoton ja parsojen päälle. Koristele annos vielä tuoreella timjamilla.

Kommentit (7)

Fiipi

Oi vitsit parsarisottoa täytyy kokeilla, kotoa löytyy jopa ainekset tuohon! Ankka ei oo niin minun suosikki, tai en oo kyllä kun kiinalaisessa syöny ( siellä se on hyvää ) ja Stockalta ostettuja ankanrintoja säilykkeenä. Stockan ankat jäi minun lautaselle :(

Täällä aletaan valmistautumaan kisastudioiden kohtaamiseen. Paikalla on Länsiraanta, Kiviraanta, Mertaraanta sekä Antti Raanta :D

Emppu

Hejj, itseäkin saa kehua, kun siihen kerran on todella aihetta! :-) Upealta ainakin näyttää tuo annos!! <3

Sofié

Heippa Fiipi!

No kiva jos kokeilet! Kuvan risotto tosin kerkesi hieman kuivahtaa näissä kuvauksissa. Se ei tosin ole mitään uutta, sillä ruokabloggaajaa syö ateriansa aina kylmänä ;)

Yök, säilykkeinä? Kuullostavat niljakkailta.

Mietin juuri yksi päivä, että sinä et varmasti kerkeä blogiani edes lukea näiden kisojen alla. Joudun nyt sanomaan ihan suoraan, että olen aivan pihalla näistä jääkiekoista ja jääpalloista :) Toinen katsoo näitä pelejä tosin vähintään kaksinkertaisella intohimolla kun taas itse seuraan näitä kisoja Tuomas Enbusken Twitteriä seuraamalla :D

LPP

Jestas, miten herkullisen näköinen annos!

Meillä löytyy myös kokkaustaidoissaan kehityskelpoinen yksilö, mutta täytyy sen verran kehaista, että eilen sain aivan loistavaa grillattua ruokaa kun tulin treeneistä :)

Seuraa 

Blogiarkisto

2014
2013
2012
2011
2010