Moikka,

nyt olisi tarjolla todella helppo ja maukas retrojälkiruoka. Ihmettelin useampana päivänä, että teki kummallisesti mieli maitokiisseliä, enkä saanut päähäni että miksi ihmeessä. En edes muistanut milloin olisin sitä syönyt... Selvisi että se on äitini suurta herkkua ja hän teki sitä meille, kun oltiin lapsia. Pitkä on makumuisti :) Tässä minun versioni.

Tarvitset:

5 dl maitoa (itse käytin rasvatonta proteiinimaitoa)

0,5 dl perunajauhoja

1,5 tl kookosöljyä

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

(muutama tippa vanilja-aromia)

mansikkahilloa

(tuoreita mansikoita koristeluun)

Kaada suurin osa maidosta kattilaan. Sekoita jäljelle jääneeseen maitoon perunajauho ja kaada se kattilaan. Lisää sokeri ja kookosöljy. Ala kuumentaa maitoa koko ajan sekoittaen (palaa herkästi pohjaan)

Kun kiisseli sakenee, ota kattila liedeltä ja sekoita siihen vaniljasokeri ja vanilja-aromi.

Anna kiisselin jäähtyä, kuitenkin sekoitellen sitä silloin tällöin, jotta pinnalle ei muodostu kuorta. Kun kiisseli on jäähtynyt voit koota annokset. Itse käytin tarjoiluastioina viinilaseja. Pohjalle mansikkahilloa, sitten kerros maitokiisseliä. Päälle tuore mansikka leikattuna viuhkaksi.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

33-vuotias oman elämänsä MacGyver, jolla kiinnostuksen kohteita löytyy laidasta laitaan: kosmetiikasta kokkailuun ja kickboxingista erilaisiin tee-se-itse- projekteihin.

________________________

 

Teemat

Blogiarkisto

2016

Kategoriat

Instagram